Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy tiltsam el a nagyitól ha...

Hogy tiltsam el a nagyitól ha a gyerek még szereti?

Figyelt kérdés
Anyámmal évek óta nem beszélünk( tett róla és mindig sokat tűrtem már) mondta is hogy utál engem csak az unoka miatt jön,túl kegyetlennek tartanám eltiltani. 5 éves a kislányom,ő is szereti.2 éve lett egy pasija is aki rendszeresen bántja anyámat néha a füle vagy karja sérül meg,egy foga is letört,egyszer úgy megütötte,de együtt vannak ordibálnak mindig egymással.meg néha velem is. A gyereket viszont szeretik játékokat vesznek neki stb.egyszer elengedtem velük mert a gyerek menni akart ,és egy napra mondta,de 4 mulva hozta haza kiabált hogy nem fogja hozni,érte akartam menni,akkor hozta.2 órányira.,egyszer engettem és eltört a gyerek karja.baleset miatt.itthon sose történt ilyen mert nem figyelnek.ezért rossz hogy nem voltam ott,nem tudom mi történik.ha itt vannak a lány folyton rájukszól ne kiabáljatok, papa ne bántsad mamát. Ha nálunk béke van,nem akarok hogy a gyereket ebbe belevonják. Már szóltam hogy csak anyám jöhet,de jönnek mindketten és a gyerek örül nekik,így nem küldhetem haza. Meg elakarjál megint vinni, nem szeretném de ha a gyerek is menni akar mi lesz? Nem érti miért nem engedem? Menjek mindig vele? Nem is tudom hogy bírják akik elválnak és mégis engedni kell az apjához mégha nem is érzed biztonságosnak .az a baj régen sokat segített ebbe házba ,nem lehet hogy nem engedem be,elköltöznénk hogy ne is tudják hol vagyunk,de addig még gyűjteni kell. Van aki hasonló helyzetben van ő mit tesz? A gyerek könyörög nekem pedig csak ordibálás van és nem tudok figyelni rá,hogy tiltsam el?
2019. dec. 18. 07:25
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Menj mindig vele igen. A te felügyeleted alatt legyen velük mindig a gyerek.

Bár engem nem érdekelne a helyedben ki mit adott simán megszakítanám a kapcsolatot majd ha a gyerek nagyobb lesz felkeresheti őket ha annyira akarja.

2019. dec. 18. 07:49
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

A helyedben megszakítanám a kapcsolatot. Már akkor eltiltottam volna, amikor 4 nap után vitte haza. De a kartörés után biztosan.

Ha mégse töltöd el, szigorúan csak felügyelet mellett engedném őket találkozni. Már ne is haragudj, de ezeknek a tudatában te is veszélyeztette a gyereket,ha elengeded.

2019. dec. 18. 08:01
 3/12 anonim ***** válasza:
94%

B-sszus kérdező, most volt a Győri eset hogy lemészárolta a gyerekeit a pasi..

Ha a mostohaapád kattan be és öli meg anyukádat meg a kislányodat?

Abszurd tudom, de abból a fasziból se nézte ki senki.

Szakítsd meg a kapcsolatot velük, nem veszed fel a telefont, nem engeded be őket, ha nagyszülői láthatásért nyavajog akkor meg meg lehet mondani a bíróságon hogy veszélyes az élettársa és nem engeded felügyelet nélkül a gyereket el.

Fontosabb a kislány lelki világa mint az anyádé.

2019. dec. 18. 08:43
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Na szóval. Lett egy új pasija aki veri. --> Ez az ember az én házamba be sem tehetné a lábát, ha mégis hozza a Mama, akkor egyiket sem engedném be. Mama jöhetne, csakis a gyerek miatt havi 1x pár órára. Semmilyen körülmények között nem vihenté el sehova a gyeremket.
2019. dec. 18. 08:49
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Anyósom, apósom alkoholista. Állandó ordibálás és feszültség van náluk. Számtalanszor volt, hogy megfogta a fiam kezét "gyere elmegyünk mamához" soha nem engedtem. Egy percig nem lennék nyugodt, nulla bizalom van. Ha menni akart a fiam mondtam, hogy tudod hogy ezt terveztük, most ide vagy oda megyünk vagy ezt meg ezt csináljuk, majd jön a mama meg a tataha látni akar. Meg is zakkantam vna ha 1 nap helyett 4 napig eltűnik, ezek után hogy tudsz azon gondolkozni, hogy el engedd? Egyszerűen tudatosítani kell az anyukáddal, hogy nem viheti, főleg hogy agresszió van náluk. Ha nem tartja be nem láthatja többet az unokat. Pont, fogja fel. Nincs b opció
2019. dec. 18. 08:50
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

5 éves a gyerek, ugye?

Meg kell neki mondani 10-20szor az elkövetjezendő hetekben, hogy nagyon nagyon veszélyes a nagyihoz menni, és ha nem lenne az, akkor is felfoghatatlanul káros rá nézve, így sajnos többé nem lehet.

2019. dec. 18. 10:52
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Lehet fordítva vagyok bekötve, de ha anyámat kartörésig veri a férje, akkor nem(csak) a gyerek totális eltiltása lenne az ötletem, hanem anyám életének a védelme...
2019. dec. 18. 13:01
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Ne haragudj, de engem nem erdekelne, Mit akar a gyerek! Azert vagyok felnott es a felelos erte, hogy megovjam a saját vagyaitol is!

Max anyam johetne, szo nem lehetne arrol, hogy elvigyek!

2019. dec. 18. 14:05
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
7es, azért ha Anyád közölné veled, hogy utál akkor lehet, hogy te is letojnád, hogy ki hol veri össze.
2019. dec. 18. 14:08
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Hát bakker már ott ki akadtam, hogy nem vitte vissza a gyereket megbeszélt időben. Mi van? Anyámmal nagyon jó a kapcsolatunk, soha a büdös életben ilyet nem csinálna, de ha elmennének neki otthonról és mégis nem tudna olyat tenni vagy mondani vagy olyan helyre bújni, hogy én ne legyek ott és ne vigyem haza a gyerekem. Ehhez a gyerek apja mit szól? És a kéztöréses eset WTF. Komolyan egyszer sem fordult meg a fejedben hogy nem baleset volt?

Anyósomnak is van pár éve egy dilis pasija, bár ő nem bántja anyósomat, de zakkant az ipse, sosem engedném a gyerekem közelébe, mondjuk szerencsémre nem is nagyon akarnak jönni.

Ha más nem is legalább az villanjon fel a fejedben, hogy ne lepődj meg ha a lányod felnővén szintén bántalmazó kapcsolatban “érzi majd jól magát”. A gyerekkori minták sajnos olyan mélyen épülnek be hogy nagyon nehéz levetkőzni őket.

2019. dec. 18. 15:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!