Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyire normàlis az, hogy az...

Mennyire normàlis az, hogy az 5 èves keresztlànyom retteg a bohócoktól?

Figyelt kérdés
Más gyerekeknek tetszik, nevetnek, ő meg nagyon fél, múltkor sírt a cirkuszban amikor meglátott egy bohócot. Más gyerekekből nevetést, ő meg retteg, sír. Fiatalabbik bátyàm kislànya.

#gyerek #bohóc #keresztlànyom
2019. dec. 15. 19:55
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Érdekes felnőttként ez a dolog. Èn gyerekkoromban rettegtem, harmincas felnőtt férfiként egyàltalàn nem. Most új fèlelmem pàr éve az öregedéstől való félelem lett. Nem az, hogy megvàltozik az ember kinézete vagy ilyesmi, az annyira nem zavarna. Inkàbb a testi és szellemi leépülés és kiszolgáltatottsàg, másoktól való erős függés. Nagyszüleimet is láttam fitten és làttam kiazolgáltatottan, tehetetlenül. Màr az összes nagyszülőm "elment" sajnos. Az utolsó éveiben mama már 24 órás felügyeletre szorult és nem tudta, hogy mi van körülötte, ezért egy speciális idősek otthonàban volt. Félek, hogy én is ilyen szinten le fogok majd épülni, bàr ez az élet velejárója, de akkor is félelmetes. Nem tudom màs is fél e ettől, és hogy ez mennyire normàlis ettől fèlni. Ez úgy 4-5 ève jelentkezett nàlam úgy kb.
2019. dec. 15. 22:09
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Felnőtt emberek is vannak akik rettegnek a bohócoktól. 😂
2019. dec. 15. 22:40
 13/16 anonim ***** válasza:
90%
Sose szerettem a bohócokat. Sose. Nem féltem tőlük, hanem tőlem nagyon idegen. Most nem azért, de mennyivel cukibb már egy kisállat, mint egy bohóc :)
2019. dec. 15. 23:58
 14/16 anonim ***** válasza:
84%
Életkori sajátosság. Az én lányom 1 évesen minden álattól félt, kinőtte, 2 évesen a Mikulástól félt, kinőtte, 3 évesen az idős emberektől félt, kinőtte, most 4 éves, most ő is a bóhocoktól fél. Majd kinövi.
2019. dec. 16. 06:19
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Megmondom őszintén, hogy én közel 27 évesen is majdhogynem rettegek a bohócoktól. Nyilván nem pánikolok be, de a hideg kiráz tőlük és kerülök minden bohócos dolgot. Gyerekkoromban is így volt, a cirkuszt sem szerettem sosem, más gyerekek nevettek, én sírtam - szerencsére nem is erőltették rám. Teljesen normális. Mindenkinek vannak stiklijei. Legjobb barátnőm a galamboktól retteg, ismerek olyat aki pókoktól, kígyóktól...hát mi meg a bohócoktól.
2019. dec. 16. 09:36
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Létező fóbia, felnőtt embereknek is jó része fél tőlük, vagy szimplán csak ellenszenves neki. Én is azt olvastam, hogy ez ilyen ösztönös dolog, nem tudjuk leolvasni az “igazi” arcát, így nem tudjuk felmérni, hogy jelent-e ránk “veszélyt”. Én nem félek tőlük, de valamiért ellenszenvet keltenek bennem.
2019. dec. 16. 13:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!