Mi az oka annak, hogy sok gyerek már szobatiszta, de közben kakilni csak pelusba tud?
A szobatisztaság alatt azt értem,hogy tudatosan képes szabályozni,és visszatartani a pisit és a kakit.
Ui: én is ilyen voltam. 3 éves koromra szobatiszta lettem,de 5 éves koromig csak pelusba tudtam kakilni.
20
NEM MINDEGY, hogy bugyi vagy kisgatya, főleg, hogy valaki még írta is, hogy NEM KÜLÖNBÖZIK attól, amit a lányok hordanak!
Mert a fiuk alsóneműje ugyanannyira KELL hogy különbözzön, mint amennyire különbözik az, ami benne van. A fiúk amikortól állva közlekednek, járnak, futnak, olyan alsóneműt kell hogy hordjanak, amiben szabadon LÓG a heréjük, és nincs a lábukhoz-testükhöz szorítva. A heréjük a saját súlyától alul himbálózik a herezacskóban, különben nem kapja neg a számára egészséges, hidegebb hőmérsékletet.
Erre manapság már nem figyelmeztetnek a védőnők-gyerekorvosok?
21-es
Nem mondom, hogy nincs igazság abban, amit írsz, de ennyi erővel a pelenkában sem lengedeznek a herék.
Ráadásul apukám korosztálya egész életében olyan alsót hordott, ami túl nagy mozgást nem enged a dolgoknak odalent, mégis termékenyek voltak.
24
Igen, a nem textil pelenkákban tényleg nincs hely. Ezért (sem) használnám őket. A textilpelenkákat pedig lehet)ett) úgy kötni -állva-, hogy legyen hely. Ezt úgy kell csinálni, hogy nem fektetjük le a gyereket, hanem amíg az egyik oldalt kötjük neki, feladatul kapja, hogy fogja, vigyázzon a másik még összekötetlen végére.
Hogy esetleg nem volt problémája esetleg sokaknak sem a herék testhőmérsékleten tartásával, az nem jelenti azt, hogy helyes, vagy hogy ne vigyázzunk a kisfiúkra. Ma már szója van dúsítónak szinte mindenben, hormonok a készen vett italokban, sőt a tejben is ha nem bio-megbízható forrásból van.
Régen a védőnők-orvosok kellett, hogy az éves státuszfelvételeknél vizsgálják a kisfiúk heréjét, hogy leszállt-e a helyére. Ami ahogy állni kezd, a saját súlyától meg is történik -ha addig nem-, és ha nem, akkor először játékos guggolva ugrálás gyakorlatot javasoltak, és ha nem használt, akkor kötőszövet nyújtó injekciókat kapott a kisfiú, talán 4-5-öt, néhány nap eltérésekkel. Annyi általában elég volt, hogy a herék függesztői megnyúljanak annyira, hogy leszálljanak.
Aztán figyelték, és ha ahogy a gyerek nőtt, megint nem voltak a függesztők elég hosszúak, akkor újabb kúra jött. És állandóan guggolva ugrálni játékból, hogy mielőbb a helyükön legyenek a kis herék. Ez nem játék, a termékenység -vagy a nehézsége- múlhat rajta.
Persze régen a kisfiúk gyakran voltak pelenka nélkül is kint az udvaron, és maguktól is többet mozogtak-ugráltak. A heréknek elég helyet hagyó rendes gatyák nélkül is lóghatott minden, ahogy kell. Nincs is problémája a főleg kint-szabadon élő csoportoknak az utánpótlással, inkább csak a városi embereknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!