Mi az oka annak, hogy sok gyerek már szobatiszta, de közben kakilni csak pelusba tud?
A szobatisztaság alatt azt értem,hogy tudatosan képes szabályozni,és visszatartani a pisit és a kakit.
Ui: én is ilyen voltam. 3 éves koromra szobatiszta lettem,de 5 éves koromig csak pelusba tudtam kakilni.
Lelki oka van. Igen az a baj, hogy szégyenlik a kakilást. Zavarban vannak a szülők előtt, ez egy belső szorongáshoz, kiszolgáltatottsághoz köthető. A gyerekek általában félnek a változástól, aminek nem értik az okát.
Megszokta a pelenkát, mindenkinek jó volt, hogy abba végzi a kakit. <Tehát 1 éves kora körül minden gyerek éretté válik a szobatisztaságra. Ezt a gyerek próbálja kimutatni a szülők felé, azzal hogy élvezi a meztelenséget és nem szereti a pelenkát. Ezt a szülő nem veszi észre általában nem, vagy viszolyog a meztelenségtől. Ami a gyerekben mély nyomot hagy, szégyenleni kezdi a testét, szeretet érzését átveszi a kiszolgáltatottság érzése. Ha nem szeretik a testét, akkor őt sem szeretik. A gyerek nem tud ellazulni meztelenül a szülő előtt, mert szorong, kiszolgáltatott. Nem a szeretet dominál, hanem a hatalmi játszma. A gyereknek ilyenkor nincs éntudata, ezért úgy gondolja az érzéseit másnak is, az egész világnak éreznie kell. Meztelenséggel a gyerek a világszeretetét mutatja ki, nyitottságát. Ha ez nem teszi boldoggá a szülőt, akkor nem érti a gyerek mi a céljuk vele, miért viselik el őt maguk mellett.>
Tetszik a gyereknek a pelenkázással járó gondoskodás. Tudom furcsa, de a gyereknek is vannak szexuális vágyai. A gyerek a kiszolgáltatottsága, szorongása miatt szeretet hiányos. Ezért a pelenkázás elmaradása azt jelentheti a gyerek számára, hogy nem akarnak vele foglalkozni.
6os szerintem badarság amit írsz.
2 és fél éves a fiam. Simán a szemembe néz mikor kakil, nem bújik el, nem szégyenli. A meztelenség sem tabu, élvezi és azt sem szégyenli.
Amúgy nem tudom a választ.
Ez marhaság, amit a hatos írt. Nekem a kislányomnak voltak gondjai a kakival, de egyáltalán nem szégyelli magát meztelenül.
Nálunk viszont gyerekkoromban nem volt szokás meztelenül mászkálni egymás előtt, de sosem éreztem azt, hogy anyuék nem fogadnak el, főleg azt nem, hogy ne szeretnének.
A gyerek kiszolgáltatott helyzetben van, nyíltan soha nem fogja felvállalni, hogy utálja a szüleit, a világot. A gyerek folyamatosan törekszik arra, hogy szeressék még ha reménytelen is a helyzete. Hisz a gyereknek ez az élete értelme.
Az hogy mi játszódik mélyen a gyerek lelkében, az csak a fejlődőképességén, önállóságra való törekvésén látszik. Ha nem szobatiszta az lelki problémára utal.
Nekünk felnőtteknek is az az álmunk, hogy a bennünk lévő szeretetet megvalósítsuk. Vagyis megvalósítsuk önmagunkat. Különben nincs értelme az életünknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!