Mi az oka annak, hogy sok gyerek már szobatiszta, de közben kakilni csak pelusba tud?
A szobatisztaság alatt azt értem,hogy tudatosan képes szabályozni,és visszatartani a pisit és a kakit.
Ui: én is ilyen voltam. 3 éves koromra szobatiszta lettem,de 5 éves koromig csak pelusba tudtam kakilni.
12
Fiuk nem hordanak bugyit.
Hogy lenne egy olyan gyerek szobatiszta, aki nagydolgot csak pelusba tud -azaz még pelenkát hord- ? Ez fogalomzavar, már bocs.
Szerintem valami probléma van az anyával, nem hagyja a gyereket felnőni. Mellesleg, igazából akkor a gyerek már mondja, hogy vissza tudja tartani?
Szerintem családterápiára kéne menni, ha egy 5 éves gyerek wc helyett pelenkába nagydolgozik.
Az baj. Mert a kisfiuk heréjének is helyet kell hagyni lógni.
Lehet, hogy itt az oka a férfiak későbbi termékenységi problémáinak.
Már ne haragudj, mégis honnan tudod, hogy "képes szabályozni", ha NEM KÉPES a helyére tenni a kakit, azaz a wc-be pottyantani?
Mondta neked a gyerek? Vagy mi? Hülyének néz akkor, nem tudjátok 5 azaz öt évesen megbeszélni, hogy minek hol a helye?
Könyörgöm, 4-5 éves gyerekek MAGUKTÓL képesek olvasni megtanulni.
HA a környezetük nem tartja őket pelenkás állapotban valamiért.
Hát én nem tudom, de a kakilás mindig nehezebbecske. Mikor kicsi voltam nem tudtam úgy kakilni, ha volt valaki a fürdőben rajtam kívül. De ha valaki néz még mindig nem tudom elintézni a nagy dolgomat, hiába hogy már nagykorú vagyok. :D A pisiléssel sose volt ilyen.
Meg lehet benne egy olyan is, hogy amíg a kisgyerek eljut a WC-re, az inger elmúlik. (Csak úgy ülni meg nem szeret ott). Így szívesebbel engedi a pelusba, mert az fix akkor lehet, mikor rájön a kakilhatnék.
Te jó ég, mennyi debil ember. Most a szavakon kell lovagolni?! Bugyi vagy kisgatya, nem mindegy? Nyilván nem rózsaszín csipkés bugyikát adunk egy kisfiúra. Nem mondtam, hogy 5 évesen még ALSÓNADRÁGBA kakilt, hanem azt, hogy a pisi már rég ment a wc-be, de a kaki még nem. Nekünk kb. 2-3 hónap különbség volt a kettő között.
Ezért menjek családterápiára?!
A szobatisztaság fogalmáról is lehet vitatkozni. Szabályozni már legkésőbb 2 éves korra tudják, de nem biztos, hogy akarják, az is egy érési folyamat. A mai nadrágpelenkák már nagyon kényelmesek, nem igazán zavarja őket, ha be vannak pisilve.
Egyébként azt is mondják, hogy a kakit a gyerekek e testük részének tartják, és nehezebben engedik el. Pl. sok gyerek sír, ha lehúzzák a wc-n, mert egy testrészüknek érzik. Hogy ez igaz-e vagy nem, nem tudom, de olvastam több helyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!