Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Megüssem-e a 18 hós lányom,...

Megüssem-e a 18 hós lányom, ha rá nézve veszélyeset csinál?

Figyelt kérdés
Egy boszorkány,nagyon eleven.Nem bánom bármit csinál,de a veszélyes dolgoktól égnek áll a hajam.Pl:lekapcsolja a tűzhelyet,a gáz meg ömlik,a sütőbe müanyagokat dobál,ami kigyúlladt,széket tol a fiókokhoz,és a késeket dobálja,megissza a mosogatószert,egész nap az asztalon billeg,mindenre felmászik,püföli az üvegajtót bármivel.És ez rendszeres.Egyszer még nagy baja lesz,az biztos.Nem lankadhat a figyelmem egy pillanatra sem,teljesen kimerít.A WC-re is magammal viszem ,ott meg a szemetest pakolja ki.Jobban elpakolni nem tudunk,mert nem minden mozdítható,gyerekzárat ,ajtókat kinyitja.Azt javasolták csapjak rá.Kérdés:van-e értelme,vagy nem tanul így sem és kár próbálkozni vele?Ne mondjátok,hogy ez hogy juthat eszembe,biztos mindenkinek javasoltak már ilyet,de nem találtam rá kérdést a keresőben.Kérlek ne vesszetek össze,és ne pontozzátok le egymást,mert nem lehet egyforma a véleményetek.Köszönöm.
2008. nov. 18. 14:23
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Szia,

Bár én úgy gondolom, hogy gyermeket verni nem érdemes, de ha ilyen veszélyes dolgokat csinál, akkor a popóra egy kis ütés szerintem nem árt.

Remélhetőleg nem sokáig tart ez a pakolós korszaka!

KITARTÁST!

2008. nov. 18. 14:28
 2/9 anonim ***** válasza:
85%

Ismerös a történeted,a szomszédom jàrt igy:))))))))))))

Szerintem az jobb lenne ha valami rosszat akar,akkor hirtelen hangosan mondod :jujuj!!!!!!!!!!

Vagy mutatoujjadat veszed elö.

Esetleg a pelenkàn keresztül(ha még hord)megpaskolhatod a kisfenekét,de semmiképp az arcàt,vagy erösebben ne merd megütni,met nyomos lelkiproblémài is adodhatnak késöbb belöle!

Ha valami rosszat tesz hanngal ijjessz rà,de ne bàntsd.

Idövel kinövi.

Egyébként én olyan müsört làttam,ahol gyereknevelésröl volt szo,és pl amikor a gyerek valami rosszat tett(pl sirt a bolt közepén egy csomag csipszért,akor az anya is ugy tett mint aki sir.

Akisfiu megértette és nem kérte tovàbb.

Vagy ha otthon vagy,és rsszat tesz,tegyél gyakran ugy mintha sirnàl,és akkor ö meglepödik,hogy mi fàj neked,és elmagyaràzhatod hogy mit nem szabad,mitöl leszel szomoru.

2008. nov. 18. 14:30
 3/9 anonim ***** válasza:
90%

Nálunk is hasonló volt a gyerek ennyi idősen. Nem vagyok a verés híve, de hiába mondtam, hogy nem szabad. Volt benne ugyan gyerekzár, de akkor sem engedtem, hogy piszkálja. Igenis akkor odaütöttem a kezére, nem kellett nagyot. Most is csapok, ha üt, vagy rugdos, és hiába szólok rá. Nem minden gyerek ért a szóból.

Biztos le leszek pontozva, de nem ütöm-verem naphosszat a gyereket, csak ritkán, ilyen esetben.

2008. nov. 18. 14:32
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Én amikor a konektorba nyúlkált, annak ellenére hogy vakdugó van benne rácsaptam egy picit a kezére. Szerencsére erre 2-3 alkalommal volt példa de most már elég ha csak rászólok, csúnyán ránézek és érti. Annak ellenére, hogy az apja keményebb, tőlem sokkal nehezebben viseli el ha rászólok.

Kitartást....

Sajnos ha múszáj akkor 1-2x tedd meg de ne sűrűn mert akkor nem lesz értelme.

2008. nov. 18. 14:34
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

A második válaszolóval teljesen egyetértek. Én pont a sírós módszert használom. Két éves a fiam és egyszer az egyik nap, pár hónappal ezelőtt, annyi "rosszaságot" csinált, hogy besokkaltam. Az utolsó turpisságát már nem bírtam idegekkel és elsírtam magam. Ott guggoltam a szétdobált virágföld fölött a szobában és sírtam. Teljesen ledöbbent. Odajött és megsimogatott. Azóta nem dobálja szét a virágföldet. De tényleg csak akkor szoktam "elsírni" magam, ha már nagyon rosszat csinál. Amiket felsoroltál, azoknál mindnél lehet. Ma már hallja a hangomon, ha tényleg rosszat csinál és nem folytatja. Úgy látom, már kezdi kinőni és tudja, hol a határ.

Ha mégis olyat csinál ami fáj nekem vagy veszélyes és ezt jelzem, mindig megsimogat, puszit ad és sokszor mondja, hogy semmi baj, nyugodj meg. :) Aztán néz és látszik az arcán, hogy komolyan gondolja a megbánást.

2008. nov. 18. 16:36
 6/9 anonim ***** válasza:
70%
Én sem vagyok a verés híve, de bízony nálunk is elöfördul hogy oda kell csapnom a kezére. Ha egyszer odaütsz a kezére (persze nem túl nagyot) megérzi hogy fáj és utána talán tudni fogja hogy nem szabad. Lehet hogy utána elég ha csak mondod neki hogy "rácsapok a kezedre" . Bíztos lesz akinek nem tetszik amit írtam, de nekem ez a véleménnyem. Ha a szép szó nem elég, valamit kell tennünk hogy megértsék hogy nem szabad mindent.
2008. nov. 19. 08:18
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat,próbálgattam a sírós módszert,odajött,és fejbevágott a seprűnyéllel...Na majd meglátom,lehet rácsapok.De olyan édes!
2008. nov. 19. 10:18
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Szia én mindig elnevetem magam, ha próbálok kemény lenni, rámnéz, és végem. De én mondtam a fiamnak, hogy elcserélem egy kutyára, először csak nevetett, majd amikor nem fogadott szót, a sógorom hozott egy kutyát(persze nem maradt ott), és a fiam úgy megijedt, hogy sírva bújt hozzám. Azóta nem nyúl semmihez, amihez tudja hogy nem szabad. 2és fél éves.
2008. nov. 20. 22:58
 9/9 anonim ***** válasza:
69%
nem vagyok a verés hive de ha nem fogad szot akkor csapj oda egy kicsit,igy eszébe jut hogy nem szabad.nálunk bevált 20 hónapos a fiam és eszeveszet rossz gyerek
2008. nov. 22. 09:11

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!