Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Lányom helyett mindent nekem...

Lányom helyett mindent nekem kell csinálni, ha nem csinálom, sír. Másnál is volt ilyen?

Figyelt kérdés
Most 13 hónapos. A könyvben nekem kell mindent mutogatni, a zenélő játékot nekem kell megnyomni, ilyenek. Pedig ő is tudná. Volt ilyen időszak nálatok is?
2019. dec. 1. 19:54
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom nálatok mi van, de nekem a 11 hónapos csinál hasonlót, én nem látok benne határfeszegetést, inkább egy ilyen kommunikációs fejlődést, először rám mutat, aztán a valamire, sőt néha megfogja a kezeimet és próbál velük tapsolni.

Én nem szoktam beleállni ezekbe, nem is látom fegyelmezésre vagy erődemonstrációra szoruló helyzetnek, megkérdezem, hogy "azt szeretnéd, hogy eztvagyazt csináljam? Nézd, Anya eztvagyaztcsinálja", máskor biztatom rá, hogy csinálja ő.

Etetni is próbál a kajájából.

Szerintem élvezi, hogy ilyet is tud.

2019. dec. 2. 00:21
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
kėrdės låtån először azt hitem hogy nagyobb gyerek de böveben el olvasva ez csak egy 1 ėves gyerek semmi gond nincs vele ,miėrt gond hogy neked kell megmutatni ės elmondani mik vanak kėpen ? lehet jol esik neki hogy rå figyelsz ,vele foglalkozol.
2019. dec. 2. 06:39
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem simán ez egy közös játék neki, amit így szoktatok, ezért ragaszkodik hozzá. Nálunk is amikor még nem tudtak beszélni, engem húztak ide-oda és persze mindig az kell rögtön, amit akkor meglátott, mert a figyelme nem tart még sokáig. Ez egy ilyen korszak, amikor anya is egy eszköz :), de nem tudatosan vagy alattomosan akar irányítani, csak még nem érzi a határokat tisztán vagy inkább állandónak, hogy meddig tart ő és meddig te. Ha van kedved, menj bele, ha meg épp nincs, mert úgysincs mindig, azt is lehet mondani, aztán alakulni fog.
2019. dec. 2. 08:29
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez a szeparációs szorongás része. Kezd rájönni, hogy ti két külön egység vagytok, de azért még nem egészen, meg ez ijesztő. És így próbál "visszamenni" abba az állapotba, amikor még boztonságosabb volt a világ, mert azt hitte, hogy te és ő ugyanaz vagytok.
2019. dec. 2. 09:45
 15/17 A kérdező kommentje:
Azt tartom csak furcsának, hogy ő is meg tudná csinálni, de elvárja, hogy én csináljam. Mivel nemrég tanult meg mutogatni, nem az lenne a "normális", hogy ő mutogat, én meg mondom mi micsoda? Nem az van, hogy mutogat, én meg ülök mellette csendben. Mindig mondtam neki mi micsoda, milyen hangot ad, éppen mi történik a képen. Meg a zenélője is mindenféle szimfóniát lejátszik, meg dalokat. De ha nem nyomom meg, mikor ő akarná, akkor úgy sír, bömböl, pont mint mikor elesik és beüti mondjuk a fejét. Annyi, hogy nem tudom, hogy ez a normális fejlődés része, vagy lehet valami nem ok vele??? Ma is egész délelőtt nyüszögött, ha mutogattam azért, ha nem akkor meg azért. Eddig nem volt rá jellemző ez a sírósság.
2019. dec. 2. 13:21
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a normális érés része! Kapcsolatot teremt, próbálja kitalálni, hogy lehet másoktól kérni, bevonni valamibe.

Képzeld el Magad egy olyan országban, ahol senkinek nem ismered a nyelvét, eszközkészletét, sőt valami teljesen újszerű módon kommunikálnak, aminek még az egységeit, elemeit is meg kell tanuld.

Szerintem amikor amúgy is játszanátok, akkor nyugodtan kövesd őt, sőt én minden ö kifejezést meg szoktam dicsérni pl ha rázza a fejét, mert jóllakott, vagy rám mutat, hogy gyújtsam meg a gyertyát. Ha épp nem fér bele mert pl indulunk vhová akkor is visszajelzem. Pl:" szeretnéd a gyertyát? Ügyes vagy, hogy mutatod, de most nem, most indulunk". Ismételni is szokta, hogy "nem" és integet a gyertyának

. Néha meg nyilván nyűgös.

Ha sokszor kell vmi miatt nemet mondani és látom hogy sok neki, vagy túl gyors a nap, akkor beiktatok egy közös játékot, ahol követem a vágyait.

Ez nem zsarnokoskodás a gyerektől, meg nem a szülő csicskáztatása, ezen ne aggódj.

2019. dec. 2. 14:05
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
Vedd lazábbra a dolgokat. Egyszerűen csak szeresd. Teljesítmény nélkül.
2019. dec. 2. 18:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!