Lányom helyett mindent nekem kell csinálni, ha nem csinálom, sír. Másnál is volt ilyen?
Ezt most kezdte, ezért nem értem. Eddig ugye én mutogattam, mert ő még nem tudott, de most meg már tudna, de elmutogat 3-4 dolgot, utána meg húzza a kezemet, hogy én mutassam. Aztán vagy megint mutat egyet, vagy nem, aztán megint húzza a kezemet.
#1 és #2, köszi, de nem kéne ilyesfajta feltételezgetésekbe bocsájtkoznotok, hogy el van kapatva meg hasonlók, magam sem vagyok a híve az elkényeztetésnek, hagyom egyedül IS játszani, meg szoktam természetesen vele IS játszani. Nem lóg rajtam naphosszat, egyáltalán nincs elkapatva, de azért bocs ha merem éreztetni vele a szeretetemet!
Minden gyerek életében eljön az az idő, amikor méregeti, hogy meddig mehet el a szülőnél, mennyit engednek neki, mit tud még "kicsikarni" belőled. Ilyenkor nagyon résen kell lenni, és következetesen nevelni.
A jelenlegi problémára azt tudom javasolni, hogy amikor magától megtesz valamit, nagyon meg kell dicsérni, örülni neki, megtapsolni, hogy tovább motiválja.
Ha valamit hisztivel akar elérni, így ne érje el, hagyjátok a hisztit figyelmen kívül, különben mindenért hisztizni fog. Ha a hisztijére nem reagáltok, rájön, hogy felesleges, és leszokik róla. Viszont ha valamit jól csinál, jutalmazzátok dicsérettel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!