Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 5 èves gyereket elvinnètek a...

5 èves gyereket elvinnètek a Jégvarázs 2-re?

Figyelt kérdés
Nem fèlelmetes? Valò ez a mesefilm 5 èvesnek?
2019. dec. 1. 08:23
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
75%

Mi 7-9 évesekkel voltunk, de sokkal kisebbek is voltak.

Nagyon halk volt a film, épp mondtuk, hogy nyugodtan vehették volna hangosabbra de mivel 17 órakkor voltunk, tuti gyerek barátra állították a hangot.

Nem volt félemetes. A legrosszab ahol egy 3-4 éves kislány elkezdett sírni mikor Olaf szét prolad. De ez csak azért mert ELsa varázsereje alább hagy. Ès a végén persze újra építik olafot...

A durva jelentek rövidek és nincsenek túl komplikálva.

2019. dec. 1. 09:26
 12/39 anonim ***** válasza:
92%

Nálunk a kicsi aki 4, végig kommentálta, hogy mit szól a filmhez,

Biztosan nagyon élvezte mindenki, aki azért fizetett, hogy megnézze, hogy a tiéd végigdumálja :+

2019. dec. 1. 09:26
 13/39 anonim ***** válasza:
89%
Én elvittem mindkét lányom. 8 és 5 évesek. Imádta mindkettő. Szerintem nem volt ijesztő. Aki állítólag egy mese miatt jár pszichológushoz, ott azért nagyon nagy egyéb probléma van.
2019. dec. 1. 09:44
 14/39 anonim ***** válasza:
77%

Az 5éves fiam megnézte az apjával és imádta.

Azoknak, akik szerint régen minden mese is jobb volt, jelezném, hogy a Jancsi és Juliska úgy kezdődik, hogy a szüleik nem tudnak nekik enni adni, ezért szélnek eresztik őket az erdőben. Hófehérkét háromszor próbálja eltenni láb alól az anyja. Szóval hagyjuk már ezt a baromságot.

2019. dec. 1. 10:10
 15/39 anonim ***** válasza:
88%

Mi már voltunk 5 és 7 éves lányaimmal, nagyon tetszett nekik, a kicsinek is. NÉha vannak benne izgalmasabb részek, de nem félelmetesebb szerintem, mint bármelyik másik ilyen egész estés rajzfilm.

Ha látott már több hasonló rajzfilmet, akkor igen, elvinném.

Ha eddig csak Bogyó és Babócát nézett, akkor nem.

2019. dec. 1. 10:13
 16/39 anonim ***** válasza:
83%
Az 5 éves lányom imádta. Rengeteget nevetett, a húzósabb részeknél megfogta a kezem, de gyorsan le is higgadt. Ügyesen követte az időben való ugrálást is.
2019. dec. 1. 10:15
 17/39 anonim ***** válasza:
100%
Igen.
2019. dec. 1. 10:33
 18/39 anonim ***** válasza:
12%

Nemcsak az a kérdés, hogy ijesztő-e a gyereknek, hanem hogy nem káros-e az idegrendszernek.

Nagyon sok adat van ma már erről, hogy a gyerekek idegrendszere nem érett a gyorsan változó harsány képek és effektek befogadására.

A Gyereklélek magazin pont a mostani számában van ilyen cikk, de az Egyszerűbb gyermekkor c könyv is jó.

A kicsi gyerekek még jól elvonatkozni se tudnak, nekik a mindennapi életről szóló, a valósághoz minél jobban hasonlító figurák kedvezők. Ezek a Disney figurák beszélő, nem a természetnek megf. viselkedő állatokkal pl nem jók. Az 5 éves ebből a szempontból már határeset.

A másik esztétikai kérdés, hogy milyen vizuális ízlése alakuljon ki a gyereknek, mit tartson szépnek, és amiket én képeket láttam a Jégvarázsból, az nekem nem èppen egy magas esztétikai kategória.

Montessori és Waldorf elveket érdemes ezekről olvasni.

Az 5 ráadásul még az a korosztály, akinem èpphogy csak való lehet a kèpernyővel ismerkedés, nemhogy ilyen hosszú film.

A fantáziát is roncsolják ezek a dolgok.

Nyilván nem akkor ha csak ritkán néz ilyesmit a gyerek, de akkor meg egy okkal több, hogy a "ritkán" ne egy korosztály-idegeb film legyen.

2019. dec. 1. 10:37
 19/39 anonim ***** válasza:
98%
Mi 3 es 5 evessel voltunk imadtak :)
2019. dec. 1. 11:05
 20/39 anonim ***** válasza:
27%

Mi megnéztük, semmi vészes nem volt benne, én halálra untam, gyerek is a felénél inkább haverkodott egy másik lánnyal. Mikor olaffal történt valami rossz,felsikoltott, mondtam, hogy semmi gond, jó lesz a vége, aztán már nem nagyon érdekelte, mert a másik lánnyal beszélt.

Rémes votl, a közelébe nem megyek még egyszer a filmnek, nem azért, mert nem való gyereknek, hanem mert hosszú és senkinek sem való életidegen tartalommal.

2019. dec. 1. 11:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!