13 eves fiam kovetelozik akaratos, hogy neki kell xbox. Amit mi megvennenk de csak karacsonyra. Megvennetek most es karacsonyra semmi mast nem kap? Hosszu lesz
Borzalmas amilyen hisztiket veszekedest szitkozodast muvel itthon. Most meg megrendelte utanvetellel a konzolt az en adataimra. Nem is ertem hogy merte megcsinalni.
Az apja annyit mondott megkaphatja most de akkor karacsonykor semmit sem fog kapni. Megkapja a konzolt de hozza jatekot nem. Igy szerinte eleg buntetes lenne neki, hogy kapott es megsem tudja hasznalni.
Hát én pont fordítva csinálnám. Biztos visszaküldeném az xboxot (mivel lopással jutott hozzá) és meg is büntetném érte (net és telefon sincs egy hónapig). De megtartanám a karácsonyt, mert az nem csak róla szól, hanem a többi családtagról is, nem is beszélve a szeretetről, ami akkor is van a gyerek felé, ha rossz volt. Szóval elég szomorú lenne a karácsonnyal büntetni őt is meg magatokat is, meg ha még akadnak családtagok.
Az xboxot meg majd megkapja egy következő ünnepen (szülinap, névnap, húsvét, mittudomén), azaz a feltétellel, hogy addig jól viselkedik - vagy gyűjtsön rá (jó ötlet lehet zsebpénz gyanánt akár otthoni munkákat adni neki, amivel kereshet).
Ha magányos ezért, akkor egyrészt megtudja, kik az igazi barátai, másrészt gondoljátok át, mennyit foglalkoztok vele. De nem olyan rossz dolog az se, ha hagysz egy gyereket unatkozni, sőt hidd el, ezzel teszel jót neki. Egy darabig nyűglődni fog (pláne, ha már masszívan függő), aztán elkezdik érdekelni az analóg játékai, meg könyvek meg kitör belőle a kreativitás. Mutassatok neki példát, hogy ti is szoktatok mást csinálni, mint képernyőt nézni, meg nyomkodni.
Nem ismerem annyira ezt a korosztályt, de nehéz elképzelnem, hogy minden ekkora gyereknek van x-box-ja és mindegyik fortnite-ozik. Ha neki nem lesz, szerintem nem dől össze a világ, keressen olyan barátokat, akiknek nincs és értelmesebb dolgokkal is el tudják ütni a szabadidejüket (pl. menjen el sportolni).
Nekem még csak 9 éves a fiam, de már sokat beszélgettem vele arról, hogy a számítógépes játékok milyen szintű függőséget tudnak kialakítani. Ennek köszönhető a fiad hisztije is. Én már csak emiatt is nem venném meg neki az x-boxot, mert idegileg már most tönkretette a függőség. Karácsonyra valami mást kapna, valami olcsóbbat, de hasznosabbat, még ha most nem is örül neki. És a továbbiakban nagyon bekorlátoznám a gép- és kütyühasználatát, elmagyaráznám neki, hogy szeretem és féltem őt, aggódom érte, ez az oka. Ha lekattan a számítógépes játékokról, mindenkinek jobb lesz.
@14:57
xbox
playstation4
vagy számítógép amit lehet játszani
Szerintem ez pont ugyan olyan mint az én gyerekkoromban a mesecsatorna. A legtöbb gyereknek azért volt.
Ilyet tenne a fiam, akkor nemhogy most, de karácsonyra se kapná meg. Helyette egy nyakast...aztán gondolkodhatna..
Meg eleve, nevelni kellett vna a oölyköd, és nem tenne ilyet.
Sok mindennel egyet értek, amit eddig írtak a tobbiek. A fiadat nagyon nagyon félre neveltétek. Ő az úr a házban, es ti nem tesztek semmit. A bizalmam ott veszett volna el a gyerekemben, ha kepes megtenni hogy elveszi a kartyam es azzal fizet. Innentől kezdve jó ideig nem engednem sehova, es nem is kapna semmit.
Viszont. Azt írod, ha 200 ezres lego kellett neki, akkor azt kapott. Mostanaban az xbox le van akciozva, es megkapod melle azt a játékot pl fortnite, ami van a dobozon. Mi most vettünk 70 ezerert ps-t 3 játékkal. Akkor erre most hogy nincs pénz? Vagy megkapta volna amugyis csak nem birt varni es azért rendelte meg? Es azt sem ertem hogy egy laptop amin megy a fortnite nem sokal kerul többe, mint 200 ezer. Es ti inkabb legot vettetek neki, semmint egy jo laptopot vagy asztali pc-t? 250 ezerert mar egesz szuper gepeket lehet osszerakatni. Es hidjetek el, ez mar nem az a generáció mint a tiétek, hogy kuldd ki a retre es majd eljatszogat. 13 évesen meg talan nem is annyira, de 16-17 évesen mar szüksége lesz egy gepre, ha ezirant érdeklődik. Lehet csak múló szeszely, es kesobb egyaltalan nem erdeklik majd a játékok, de a mai sracok nagy része jatszik valamilyen jatekkal es igy építi a kozossegi kapcsolatait iskola időn kívül. Az en koromben akkor voltal menő ált suliban ha minel tobb, jobb yugioh kartyad volt, vagy minel tobb pokémon tazód. A mai gyerekek pedig ha haza ernek kikapcsolodaskepp a gepen tartjak a kapcsolatot jatek során. En 23 vagyok, es jatszok. Vannam onnan haverjaim, párom is jatszik, tesóm is. De egyik se veszi el a szülője bankkártyáját.
Az ide ír szülők 80%- a legalább annyira nem normális, mint amennyire erőszakos a gyereked.
Ha ellenségnek tekinted a gyereket, lehet, hogy eléred, hogy viselkedjen, de amint független lesz, elveszíted. Nem fog szeretni soha, s ha látogat is majd, max kötelességből teszi, vagy bűbtudatból, amit belé neveltél. Mindig jó gyerek voltam, nem voltam hisztis, mondjuk nálam ez természetes volt, békés természetű vagyok, apám mégis mindig ellenségként tekintett rám, versengett velem mindenben, s mindig emlékeztetett rá, hogy ki az úr a háznál akkor is, ha semmi rosszat nem tettem a tűzre. Ez az ember 2 éve már szánalmasan könyörög, mert kizártam az életemből, nem szeretem, soha nem is tudtam szeretni, és ezt magának köszönheti. Neki fontosabb volt a "méltósága", a "büszkesége" és a "győzelme" felettem, végül mégis az én büszkeségem miatt dobja el a méltóságát most, és marad teljesen alul egy olyan játszmában, amit ő kezdett el velem. Én könyörögtem neki, hogy értsen meg engem, nem volt rá hajlandó. Most viszont ő könyörög, hogy megérthessen, de már nincs rá szükségem. Sem tőle, sem mástól. A lényeg, hogy előbb utóbb mindenkire visszaszáll a gonoszsága. A gyereketek azért csap hisztit, mert kétségbeesetten tartozni akar valahova/valakikhez és úgy látszik, megfelelési kényszerei vannak mások felé. Csak szólok, hogy ez gondot jelent, és segítséget igényel abban, hogy legyen önbecsülése, még ha ezt nem is mondja. Szakember segitsege nem artana. A másik, hogy azzal, hogy rosszat tett, semmiképp se mártirt csinaljatok magatokbol, ot pedig ne bunbaknak allitsatok be. Felelossegteljes gyereket ugy nevelunk, hogy megmutatjuk neki, mi a felelossegteljesseg. Ne feledjétek, ti neveltétek ezt a gyereket, nem lehet belőle egyoldalúan bűnbakot csinálni, mert azzal a ti felelossegeteket tagadjatok es nem leszteek hitelesek igy. Én megmondanám neki, hogy ez, amit leművelt nem volt helyes egyáltalán, de szeretném megérteni, miért tette. Hagynám beszélni, elmondani az érzéseit. Ha hisztizik abból is sok mindent ki lehet hallani, hogy mi húzódhat a háttérben. Mondjuk ehhez az ide író egysejtűek nagy része buta sajnos és valszeg azt sem értik, én most miről beszélek. A rendelést nem venném át, megmondanám neki őszintén, hogy így ebben a formában ezzel bántotta az érzéseim, és nincs kedvem így karácsonyozni. Mindig az őszinteség a célravezető és ebből látni fogja, hogy akkor sincs tragedia, ha ugy sulnek el a dolgok hogy nincs karácsony. Legyetek ti is őszinték.. A szulo nem attol szulo hogy sebezhetetlen. De mondjatok el neki, hogy torodni akartok az érzéseivel és ha veletek nem is, legalább egy szakemberrel beszélgessen el arról, miért van benne ilyen nagy düh és feszültség, mert aggódtok érte, hogy ilyen rosszul érzi magát a többiek miatt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!