Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan derítenétek ki, hogy...

Hogyan derítenétek ki, hogy igazat mondd-e a gyerek?

Figyelt kérdés

Azt mondja mikor az apjánál van, az apa új párja bántja őt. Szószerint és szavakkal is. 4 éves gyerek.

A testén nem látszik semmi, néha 1-2 karc vagy lila folt, de egy 4 évesnél ez nem olyan kirívó dolog. A nő tagad. Sírva megy hozzájuk, mit tehetnék?

2019. nov. 22. 08:28
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos nekem olyan tapasztalom van,hogy a nővérem kisfia hazudik ilyenről. Es már ,,bukott le" szóval nem minden esetben kell az állítólagos bántalmazóra gyanakodni.

De szerintem is jobb ötlet elvinni kivizsgáltatni a dolgot

2019. nov. 22. 10:48
 12/17 anonim ***** válasza:
76%
Apukával le lehetne ülni, a gyerek és a barátnő nélkül mindenképp, és elmondani, hogy te a végére akarsz járni, hogy mi a valóság. Valami miatt sir a gyerek és ez nem normális. Tehát, a jövő héten fel fogod hívni a nevelési tanácsadót, elmondod a problémádat ők pedig majd kísérőtök, van e bántalmazás. Amennyiben igen, ha ők nem teszik meg hivatalból, majd te feljelented a barátnőt. Ha ezt el szeretne kerülni, legyen kedves és beszéljen a barátnővel.
2019. nov. 22. 10:55
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Azért ezzel vigyázni kell. Nagy kockázatot vállalna ez az új pár, ha a férfi szeretett gyerekét bántja. Elmebetegnek vagy nagyon primitívnek kell lennie akkor.

A párod mit mond?

2019. nov. 22. 11:26
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Végső esetben az óvódai (ingyenes és titoktartó) pszichológust is meg lehet kérni. De szerintem ha jószándékúnak tartod az apát és hiszel neki, akkor összefogva ki lehet ezt deríteni. 4 évesen még simán benne van a pakliban az is, hogy te hiányzol neki bárkihez menne és az új nőt összekötötte a hiányoddal. Aztán a kisgyerekek nagyon leveszik, ha te nem szimpatizálsz az új nővel (akkor is, ha nem mondtál rá előtte rosszat) és így akar neked megfelelni vagy "segíteni". Nálunk anyósomékkal van ez, pedig biztos, hogy nem bántják őket és helyben már jól érzik magukat.
2019. nov. 22. 11:28
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Én ilyen helyzetben vagyok mint a leírt barátnő.

A párom gyereke féltékeny rám , ezért hazudik sokszor h én gonosz vagyok vele, csúnyát mondok rá ...

Szóval lehet, csak a gyereknek nem szimpi a barátnő. Ilyen van.

Egyébként szeret a gyerek mikor vele foglalkozok csak, és apát levegőnek nézem.

Egy pszichológus segíthet!

Nekem elegem van a gyerek rágalmazásaiból sajnos és esélyes hogy elhagyom a párom a gyerek viselkedése miatt. Ő 5 éves.

2019. nov. 22. 16:19
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

Én is tudok ilyen rágalmazós esetről sajnos. Simán lehet, hogy a hiányodat vetíti ki az új barátnőre vagy azt, hogy nem vagytok már együtt az apjával. Sőt, olyanról is tudok, hogy a saját szüleit rágalmazza a gyerek, mert valami bántja/valami nem tetszik neki.

Úgyhogy pszichológussal, apával, barátnővel együtt utána kéne járni a dolognak, mert a nőnek is megkeserítheti ám ezzel az életét.

2019. nov. 23. 08:42
 17/17 anonim ***** válasza:
Na kiderült vmi?
2019. nov. 24. 15:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!