Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan derítenétek ki, hogy...

Hogyan derítenétek ki, hogy igazat mondd-e a gyerek?

Figyelt kérdés

Azt mondja mikor az apjánál van, az apa új párja bántja őt. Szószerint és szavakkal is. 4 éves gyerek.

A testén nem látszik semmi, néha 1-2 karc vagy lila folt, de egy 4 évesnél ez nem olyan kirívó dolog. A nő tagad. Sírva megy hozzájuk, mit tehetnék?

2019. nov. 22. 08:28
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
93%
Nos, ennek kiderítéséhez el kell vinni egy gyerekpszichiáterhez vagy gyerekpszichológushoz, és majd ott kiderítik, hogy igazat mond-e vagy sem. Megvannak a tutkó módszereik. Ja: bárki bántja a gyereket - ha bántja - ma már nagyon gyorsan észre lehet venni és baromira sokat lehet kapni érte.
2019. nov. 22. 08:51
 2/17 anonim ***** válasza:
94%

Hát, ha sírva megy hozzájuk, akkor esélyes, hogy valami nem okes. Apuka mit mond?

Amúgy játszhatsz vele. Fogsz pár babát és megszemélyesíted őket. A gyereknek azt adod, ami az apa baratnojet szimbolizálja, te meg a gyereket játszod.

2019. nov. 22. 09:00
 3/17 anonim ***** válasza:
93%

Egyetértek, ha sírva megy oda, akkor legalább szóbeli bántás biztos van.

Én szép nyugodtan leülnék a gyerek mellé, de nem aznap, hanem legalább egy nappal később. Fognék egy kismackót (vagy egyéb figurát) és mondanám, hogy ő egy kisgyerek-mackó, akinek a szülei sajnos elváltak. Most megy az apukájához, akinek már van egy új barátnője. Velük tölti a napot. Kijelölnénk a két felnőtt-mackót (vagy egyéb figurát), és kérném, hogy mondja el ő, mi történjen. Én vezetném a kisgyerek-mackót és mindig kérném, hogy mondja el, hova menjek, mit tegyek. Abszolút passzív lennék, hagynám, hogy a gyerek irányítsa a játékot.

Szép lassan kikerekedne a történet, hidd el.

Egy négyéves tud konfabulálni (meseszerű, valótlan dolgokat kitalálni), de nem tud tudatosan, ártó szándékkal hazudni. És a játékban kijön még az is, amit nem akar vagy nem mer elmondani.

2019. nov. 22. 09:57
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
Most látom, gyakorlatilag ugyanazt írtam, mint 2-es. :-)
2019. nov. 22. 09:58
 5/17 anonim ***** válasza:
91%
Szegény gyermek :(( ha sírva megy hozzájuk,akkor biztos hogy bántják! El sem hiszed, mennyire gonosz nők vannak!
2019. nov. 22. 10:05
 6/17 A kérdező kommentje:

Az apja szerint én generálom ezt, én beszélem tele a gyerek fejét. Szerinte mikor náluk van a gyerek soha nem sír, játszik a párjával és nem fél tőle. Akkor szokott sírni ha haza kell jönni...

Én soha nem mondtam semmi rosszat a hölgyre, főleg nem a gyereknek. Az elején még a gyerek is jókat mesélt róla, aminek én őszintén örültem, hiszen nekem az jó, ha ő boldog és szeretet veszi körül.

2019. nov. 22. 10:11
 7/17 anonim ***** válasza:
100%
Az apával amúgy miylen volt a kapcsolat? Elképzelhető, hogy hagyna, hogy a párja bántsa a gyereket?
2019. nov. 22. 10:13
 8/17 A kérdező kommentje:

Nagyon szereti a gyereket, ha bántja is a párja biztos, hogy nem tud róla, nem hagyná.

Már többször kértem, hogy ne hagyja őket kettesben, aztán ezt vagy megeszi vagy nem. A gyerek szerint nem, szerinte igen.

2019. nov. 22. 10:20
 9/17 anonim ***** válasza:
100%
Szia! A macis játék jó ötlet, biztos, hogy én is a végére járnék. Bízom benne, hogy nincs semmi bántalmazás és a gyermek 'csak' megfelelni szeretne mindkét oldalon. Sajnos voltam ilyen helyzetben, csak ott rólunk mondta otthon a kisgyerek, hogy bántjuk. :( Mindenképp utána kell járni a dolognak, mert az sem jó, ha a gyerek úgy érzi nem mondhatja el mi történik vele. Félre ne érts kérdező, eszemben sincs azt mondani, hogy tőled fél, lehet csak hallott egy beszélgetést amiről nem tudsz és a kis buksijában az állt össze, hogy téged bánt ha ő ott jól érzi magát.
2019. nov. 22. 10:29
 10/17 A kérdező kommentje:
Próbáltam most ezt plüssel, de nem akar játszani. Ma délután megy hozzájuk,kicsit beteg is, ilyenkor nagyon bújós, nem nagyon akar semmivel játszani.
2019. nov. 22. 10:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!