Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Volt már skarlátos a gyermeket...

Volt már skarlátos a gyermeketek? Ha igen milyen volt?

Figyelt kérdés
A 3 és fél éves kislányomon fürdés után apró piros pöttyöket vettem észre. Nekem úgy tünt mintha skarlátos kiütések lennének. Amúgy nincs más tünet, az arca piros de más nem, pár napja köhög, voltunk orvosnál is. Írjatok, mi lehet ez?
2008. nov. 17. 20:22
 1/2 anonim ***** válasza:

Szia! Nálunk 2 hete skarlát volt az oviban, szerencsére eddig csak egy eset ismert. De rögtön utána néztem, mivel terhes vagyok.

Szóval piros pöttyök, amik elsöként a hajlatokban (hónalj, combtö) jelentkeznek, s innen terjednek a test (úgy értem a has)felé. Nagyon magas láz, égöpiros orca, de érdekes módon az orr, áll (egy háromszög alakban) sápadt. Torokfájás, nehéz nyelési tünetek, piros torok, a nyelv az elsö két napon lepedékes. Lappangási idö 2-4 nap (ekkor fertöz)!

De ne aggódj, szerintem az orvos biztosan felismerte volna.

2008. nov. 17. 20:51
 2/2 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a gyors választ. Orvosnál szerdán voltunk, lehet hogy akkor még nem voltak ilyen tünetek csak köhögött.

Remélem nem skartlát.

2008. nov. 17. 21:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!