Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hány évesen van az, hogy egy...

Hány évesen van az, hogy egy gyerek már normálisan a kezemet fogva jön mellettem és azt csinálja amit mondok neki?

Figyelt kérdés
2019. nov. 9. 11:25
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
2 éves korig kellett néha harcolni, hogy fogja a kezem. Addig sokszor ült babakocsiban mondjuk. 3 évesen eszébe jutott, hogy ő nem akarja fogni a kezem és hisztizett, hogy nem hagytam. Szerencsére nem volt fontos dolgunk, felvettem és hazamentünk. Ezután nem próbálkozott többször. 4,5 éves. Hogy azt csinálja amit mondok neki, olyan 3 éves kortól már azért elfogadja amit mondok de pl boltban sokáig megkergült. Már most egy ideje azt sem.
2019. nov. 9. 15:33
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
unokatesókat 3-4 éves korig fogtam kézen, mert elszaladgáltak volna. nagyjából középső csoportra jutott el az agyukig az alku lényege: jöhet önállóan, ha nem megy el az oldalamról. elég fontos lett, hogy nagylányosan sétálhasson, szóval azóta megmarad az oldalamon. mielőtt átkelünk az úton, meg kell fogni a kezem. amíg nem fogja, nem megyünk sehova (szobroztunk már vagy öt percet a zebra mellett, de neki van kevesebb türelme, én nyertem)
2019. nov. 9. 16:18
 13/15 A kérdező kommentje:
3as: Elég szomorú ha ezt komolyan gondolod..
2019. nov. 9. 17:17
 14/15 Coffelia ***** válasza:
100%
Elég sokára hagytuk abba, 2,5 évesen a babakocsizást, mert forgalmas helyen lakunk, szóval nem lett volna veszélytelen. De akkor már az ő kérésére. Rövidebb sétákra 2 éves kora körül odaadta már a kezét magától, aztán fél év múlva teljesen meggajdult és össze-vissza akart elrohanni meg elmotorozni is... mire 3 lett, lenyugodott, és tisztességesen sétál velünk, persze ha épp nincs rajta hiszti, ami ebben az életkorban teljesen váratlanul csaphat le. De alapállapotában már rendben van. :)
2019. nov. 11. 09:42
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem gyerek függő. Az én kisfiam 22 hónapos és 19 hónapos kora óta fogja a kezünket és jön velünk úgy is ha nem fogjuk a kezét.
2019. nov. 13. 22:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!