Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Balettelőadás egy 7 évessel?

Balettelőadás egy 7 évessel?

Figyelt kérdés
Szerintetek egy 7 éves kislánnyal, aki egyébként szívesen jár gyermekelőadásokra, szokva van a színházi környezethez, el lehet menni egy este 19:00-kor kezdődődő balettelőadásra? Konkrétan a Hattyúk taváról lenne szó... Esetleg aki volt már hasonló helyzetben, jól sikerült az este?

2019. okt. 22. 14:39
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a válaszokat -egy kivételével egyetértek veletek, láthatóan olyanok válaszoltak, akik láttak már gyereket közelről😊, illetve hordják őket ilyen természetű eseményekre.

Ha egy izgága, más beállítottságú, más érdeklődési körrel rendelkező gyerekről lenne szó, neki sem futok, még ötlet szintjén sem.

Ez az előadás, amin vacilláltam, a The Royal Moscow Ballet társulatának előadásában lesz decemberben, amit eredetileg néztem Csipkerózsika pedig a Bolshoi Ballet lett volna. Úgy döntöttem, kihagyjuk, az ok pedig, hogy A hattyúk tava túl elvont egy 7 éves gyereknek. Ha a Csipkerózsika menne, vagy a Diótörő, akkor nem gondolkodnék rajta, de ennek a témája nehéz még neki, nem ennyi idős gyereknek való, úgyhogy majd jövőre jobban figyelek a dátumokra, illetve megnézem, vhol nem lesz-e műsoron esetleg egy délutáni időpontban.

2019. okt. 22. 21:41
 22/27 anonim ***** válasza:
77%

Én szerintem tavaly ezt az előadást láttam Budapesten. Akkor több gyerek is volt a nézők között, még óvodás korú is. Akkor úgy gondoltam, talán túlzás óvodást vinni erre, de egész előadás alatt nem hallottam semmi nyűglődést egyik gyerektől sem. Mögöttem pont egy 7 év körüli kislány ült, végig csöndben figyelte az előadást, szerintem lekötötte. Te ismered a gyereked, ha szereti a balettet, akkor szerintem tetszeni fog neki. Nem olyan hosszú azért, ha jól emlékszem 1 szünet volt benne.

Én idén vittem először a lányom balett előadásra, 4 évesen a Hófehérkére. Nagyon tetszett neki. Télen megyünk a Diótörőre, akkor már 5 éves lesz, biztos nagy élmény lesz. De ő nagyon szereti a balettet, jár is táncolni, itthon is néz videókat, hallgat zenét, nem aggódok. Ha amúgy nem vagytok korán fekvők, akkor szerintem az időpont se probléma.

2019. okt. 22. 23:45
 23/27 A kérdező kommentje:

Kedves 22es, hol lesz műsoron a Diótörő?

Az elhúzódó estével nincs gondunk, de -most így jobban átgondolva- jobb lenne egy olyan darab, ami a gyerekhez közelebb van.

2019. okt. 23. 04:46
 24/27 anonim ***** válasza:
91%

szegeden valamelyik évben a moszkvai balett diótörőjét és hattyúit is láttam, mindkét helyen tömve volt az esti előadás gyerekekkel, mondjuk szegeden rengeteg a balettiskola, szóval uyganilyen színházhoz szokott gyerekek, mint a tieid, nem volt velük semmi gáz, tudnak viselkedni.

(egy nagyon édes beszólást hallottam előlünk, valami mozdulatra a kicsi megnyikkant "ilyet én is tudok")

2019. okt. 23. 11:16
 25/27 A kérdező kommentje:

😂😂😂

23as, aranyos lehetett, még szerencse, hogy nem jutott eszébe felmenni.

Szerintem épeszű ember nem visz esti előadásra olyan kicsi gyereket, aki 1.életében először lát belülről színházat és 2. amúgy alapjáraton sem egy művészetek iránt érdeklődő, nyugis, elüldögélős típus.

Nem állítom, hogy minden héten színházban lennék, de láttam már 8 éves forma gyerekeket esti előadáson, és abszolút normálisan viselkedtek, sosem láttam egyet sem cirkuszolni.

2019. okt. 23. 13:37
 26/27 anonim ***** válasza:
94%
Mi nagy színházjarók voltunk az egyik lányommal. Ő most 11 éves, és 7 évesen bőven eljött ilyen előadásokra. Az első gyerekbalett darabra 2 évesen vittem, Bozsik Yvették 1 óra hosszú Varázsfuvola feldolgozása volt. A diótörőt nem egészen 4 évesen látta először az Operában. A másik két gyerekem más mentalitású, őket nem lehetett ennyire mélyvízbe dobni. Szóval neked kell tudnod, de úgy látom, te tudod is a választ.
2019. okt. 24. 21:32
 27/27 anonim ***** válasza:
68%
A hattyúk tava szerintem 4 felvonásból áll, 19:00kor kezdődik, szerintem jó 3 órás lehet. Ez baromi sok egy 7 évesnek, ettől nem lesz műveltebb. A korához illő művelődési programokra kell vinni, nem ilyenekre. Lehet először érdekes lesz neki, kb az első felvonás feléig. És megmondom őszintén, felnőtt létemre bármennyire is érdekes egy előadás, a végén már én is szenvedek az egy helyben ülésől.
2019. okt. 25. 21:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!