Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Régi" anyukákat kérdeznék?

Régi" anyukákat kérdeznék?

Figyelt kérdés
Lányom 1 éve jár oviba,az óvónénik és a dadus,kéthavonta kérdezték dolgozok- e már mindenre fizetjük,szép ruhákba jár,közben vetélésem volt,amiről nem beszélek,és nem esek teherbe,sajnálom hogy nincs testvére unatkozik,azon vagyok hogy munkám legyen csak lelkileg is kivagyok,ettől csak nagyobb a nyomás rajtam,hogy sürgetnek,a férjem se sürget. Nem is értem hisz 33 gyerek van ,az ágyak az ajtóig vannak ,már el se férne még egy.mindenhol pont az a probléma hogy nem engedik bent aludni a gyereket,ezért furcsa nekem hogy itt miért ennyire fontos.régen is ennyire kérdezgették a szülőket? Vagy azért mert csak egy gyerekem van? 2. Én egyke voltam sajnos,de így is szerettem hazajárni pedig tesóm se volt,kértem hogy ne legyek napközis,oviban is csak feküttem sose aludtam.mi a jobb a gyereknek,ha korán jön oviból suliból vagy ha napközis? 3.annyira mozgékony a gyerekem mindig kell neki program hétvégére,és sokat nyaggat,rámnőtt..(anyósom piszkál is érte) Aki több gyereket nevelt,ott jobban elvoltak a tesók? Játszanak és nem igényelnek annyira vagy csak többen unatkoznak ? Köszönöm a válaszokat.
2019. okt. 12. 07:35
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
68%

Mar azt hittem, hogy en vagyok hulye, hogy nem ertem az egeszet! Egy nagy katyvasz...

Mi a kerdes, vagy csak panaszkodni szeretnel?

2019. okt. 12. 13:34
 12/15 A kérdező kommentje:

Tényleg egy percem sincs a gyerektől 5- ször kezdtem neki a szövegnek :p bocs. Aki nem érti hogy délbe hozom,az olvasni se tud,de tudom hogy siettem bocs.

1.másokat is havonta kérdezgetnek? Miért? ( hisz ált. Arra panaszolódnak anyák hogy nem engedik bent aludni) 2.én egykeként is haza akartam jönni.de mi jobb a gyereknek? Ha 4- ig van oviba suliba vagy csak fél napot? 3.akinél több gyerek van eljátszanak vagy mindenki anyára van nőve? Program nélkül csak unatkoznak? Nem az egykédéig miatt van? Milyen több gyerekkel ha egykorúak csak erre lennék kíváncsi. Így érthető? De szerintem ugyanezeket kérdeztem...

2019. okt. 12. 13:55
 13/15 A kérdező kommentje:
Egykeség" panaszkodnak" a telefon írta át és a szóközöket megint eltüntette. Oké feladom :p
2019. okt. 12. 13:58
 14/15 anonim ***** válasza:

Az óvónők nálunk nem szoktak ilyenekről kérdezősködni. Igazából szinte sosem érnek rá legalább ők információt adni a gyerekemről (én meg ettől vagyok néha ideges).

Az én két gyerekemmel kétszer annyi a meló (pl. ugye öltöztetés, fürdetés, leckeírás vagy mosogatás... vagy szülőik, felvételik, különórák és szülinapi zsúrok két irányba), viszont heti átlagra bontva kb. napi olyan 1-2 órát eljátszanak egymással - 4 év köztük a korkülönbség. De ha csak ketten vagyunk valamelyikkel itthon bizony nehezen találják fel magát és nyúz (kivéve, ha digitális "bébiszitterre" bízom, ill. az iskolás már szeret olvasni is.)

2019. okt. 12. 15:44
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

Régen be sem vették a gyereket az oviba, ha anyuka otthon volt. Kevés az óvoda, mindig is kevés volt. A bátyám csak nagycsoportba járt, mert velem otthon volt gyesen anyukám. Most már elvileg 3 éves kortól kötelező az óvoda, de elvileg csak délig, délután már nincs semmi csoportfoglalkozás, csak gyermekfelügyelet.

Az én gyerekeimnél is mondták, hogy amennyiben anyuka megteheti, inkább vigye el ebéd után a gyereket, mert nem férnek el alváskor. Én nem vittem el a nagyobbikat, hiába voltam otthon a kicsivel, mivel pont akkor ebédelt, aludt, teljesen felrúgta volna a napirendünket. Megkértek, nemet mondtam, utána nem feszegették. Ennyi.

Amúgy szinte mindig beteg volt a fél csoport, szóval attól nem nagyon kellett félni, hogy tényleg nem férnek el.

2019. okt. 12. 22:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!