Elfogadható, ha egy szülő ennyit hagyja nézni a 2
évesét tv-t?
Figyelt kérdés
Feleségem kijelentette hogy tiszta tv-függő a gyerekünk, egész nap csak azt bámulná, amikor pedig kérdőre vontam, azt mondta muszáj bekapcsolni a tv-t, ha ki kell teregetnie, meg kell főznie stb. És ez az időszak egyre hosszabb lett. Mivel segíthetnék, mit csináljak? Rengeteget megy napközben a tv, ahogy hétvégén tapasztalom. Ha pedig kikapcsolom hogy akkor most játszunk, akkor jön a hiszti, udvaron sem akar sokat kint lenni a gyerek, hiába próbálom őt lekötni.
2019. okt. 5. 19:33
1/9 anonim válasza:
Számomra nem.
2019. okt. 5. 19:42
2/9 anonim válasza:
2 szülője van annak a gyereknek. Ne hagyd, amikor otthon vagy és kezeld a hisztit.
2019. okt. 5. 20:27
3/9 anonim válasza:
Na de mennyi az annyi? Hány percet nézi pontosan? Egy teregetésre én is bekapcsolom, az kb. 5 perc.
2019. okt. 5. 20:46
4/9 A kérdező kommentje:
Szerintem 2-3 órát biztos megy, ahogy beszéltük.
Ennek következtében nagyon nehezen köti le magát, amikor ráérek azon vagyok hogy játszunk, mesélek neki.
Feleségem is eljár vele babaklubba, zenés foglalkozásra, de 2 órát biztos megy a TV. Sajnos a beszéd is nagyon lassan fejlődik.
2019. okt. 5. 21:19
5/9 anonim válasza:
Számomra nem. Én dvdt teszek be nekik heti 1x, 1-2 óra, de ők 7 és 4 évesek. Még ezt is sokallom, de így egyeztünk meg.
Nem tudja feldolgozni ezt a vizuális mennyiséget és feltehetően rengeteg reklám is lepeteg ami raktározódik a tudatalattijában. A képernyőn átélt dolgokat valóságnak élik meg a gyermekek, tehát minden viselkedés és szokás amit ott lát, formálja a személyiségét is a beszédkészség és egyéb kognitív folyamatok hátráltatása mellett.
Ennyi idős gyermeknek a hulló faleveleket elegendő volna néznie.
2019. okt. 5. 21:46
6/9 anonim válasza:
Nagyon káros, ingerfüggőséget, és a nem készen kapott ingerek irányába lustaságot alakít ki.
Feleséged tisztában van ezzel?
Ha többet segítenél otthon, nem lenne elkerülhető?
Beszéd ráér még.
2019. okt. 5. 21:54
7/9 anonim válasza:
Hazi munkabol, fozesbol atvenni? Vagy etelrendeles, heti 1x takaritono, babysitter?
2019. okt. 5. 22:13
8/9 anonim válasza:
2-3 óra az nagyon sok! Nálunk maximum fél-1 órát néz tv-t naponta, peppa malacot, de hétvégén semennyit, akkor van itthon az apja, folyton megyünk valamerre.
2019. okt. 5. 22:36
9/9 anonim válasza:
2 gyerkőcöm van, nagy 7 éves a kicsi 2 lesz, megvan, hogy mikor nézhetnek tévét, a gyerek kérheti, de én szabom meg meddig a nagynak, a kicsi nézi egy darabig, de inkább elmegy játszani. Vezetem a háztartást, főzés, mosás, tüzelés, stb. Mégsem ültettem le őket a tv elé órákra, az nagyon sok. Amibe tudom bevonom a kicsit, inkább bábozzatok, mondókázzatok, énekeljetek, meséljetek a gyerkőcnek, segítve a beszédfejlődését. Az külföldi mesékben a mesehősöknek másképp mozog a szájuk, mint ahogy a magyar szinkron megy közben, megtéveztheti a gyerekeket a helyes hangképzésben!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!