Menjek bele ebbe a cicás játékba?
Lassan 6 éves kisfiam ügyes, okos, vagány, önállósodik. Szereti harcos fiús játékokat (ettől függetlenül egyáltalán nem agresszív), de nagyon bújós is.
Ami zavaró, hogy mindig azt akarja játszani, hogy ő egy kis cica vagy kutya és én legyek a gazdija, aki vigyáz rá. Nem értem miért igényli ezt. Úgy érzem sokat foglalkozok vele, annyit van ölbe, amennyit szeretne(apja szerint sokat is), a szeretgetést is megkapja.
Ha belemegyek a játékba, akkor azt erősítem benne, hogy ő mennyire gyámoltalan? Azt szeretném elérni, hogy határozottabb és önállóbb legyen, de ezzel pont az ellenkezőjét érem el szerintem. Viszont neki ez a szerepjáték a kedvence.
"Ha belemegyek a játékba, akkor azt erősítem benne, hogy ő mennyire gyámoltalan?"
Nem, ez színtiszta ostobaság!
Szeresd, játssz vele, amit akar. És férjed is szeretgesse, játsszon vele.
Nem is értem, hogyan merülhet föl ilyen bennetek.
Most kaptál tőlem pszichológiából egy egyes alá alát.
Olvass többet a neten.....
Pontosan mért is lenne ez zavaró?? Miért ne lehetne vele ilyet játszani?? Nem is értem. Hogy lenne ettől gyámoltalan? Mért mit kéne játszania anyával, folyton kardosat vagy mit? Attól tökös gyerek lesz? Jézus!
Pont inkább azok a gyerekek lesznek kiegyensúlyozottabbak, akik elég szeretgetést kapnak a szüleiktől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!