Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ti mit tennétek a helyemben?...

Ti mit tennétek a helyemben? Matek kérdés.

Figyelt kérdés

Kislányom sni-s. Matekkal van gond, az nem megy. A határozatban le van írva, hogy lehetőleg szóban feleltessék, na jó, matekből ez necces, bár én feleltem már matekból. Illetve kapjon plusz felkészülési időt. A matektanár soha nem adja meg neki. Nagyon sokszor voltam bent már nála beszélni erről. Legutóbb is azt csinálta, hogy utána engedte, hogy megírja megint, kapott is plusz időt, de azért az első jegyet is beírta.

Most írtak röpit. 15 perc, aha, figyelemzavaros gyereknek, ez kell, nyilván. Iszonyat sokat készültünk rá. Szerintem tud mindent. Tőle is simán beszedte, és amikor mondta, hogy neki jár plusz idő, akkor annyi volt a válasz, hogy nem kellett volna dogaírás alatt beszélgetni, akkor be tudta volna fejezni. Kérdeztem, hogy akkor tényleg beszélgettek? Azt mondta, hogy a tanár körbeadott lapot a dogának, neki nem jutott, kért a mögötte ülőtől. Meg jobb oldalon ül. Balkezes. Ollé, de okos. És a padtársával folyton veszekednek, mert összeakad a könyökük.

Természetesen egyes lett a doga. Úgy nagyjából már számíthat rá, hogy holnap bemegyek. Nem értem, ezt miért csinálja? Nem tudom már mit tehetnék. Menjek az igazgatóhoz? Beszéltem a gyógypedagógussal, azt mondta, minden tanárnak el lett mondva, hogy jár felkészülési idő, nem tudja miért nem tartja be. Ez nem ajánlás, ez egy jogerős határozat! Felvételin is jár neki plusz idő. Mit csináljak?

2019. szept. 18. 22:04
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Csak tudod a fővároson kívül is élnek ám emberek ebben az országban. Logopédiai iskola nincs mindenhol.

Ha értesz hozzá, akkor azt is tudod, hogy a Szakértői Bizottság jelöl ki az sni-seknek iskolát, és ők megmondják, ha speciális iskolába kell járni. A lányomnak 127 az IQ-ja.

2019. szept. 20. 18:15
 12/17 anonim válasza:
Szerintem mentesd fel matekból. Nevelési tanácsadóban rögtön kiadják a papírt, 1-2 hét alatt meg is érkezik a nyomtatvány. Meg is mondom miért, a felvételinél nyílván izgulni fog, más környezet, fontos dolgozat, stb és valljuk be, ha baráti környezetben ír 1-est általános iskolában, a felvételi napján se lesz máshogy. Inkább duplázzák meg a magyar eredményét, és vegyék fel olyan gimibe/szakra, ami nem reál osztályos. Így több pontot is kap, jobb gimibe kerül be. Úgyanúgy bejár matekra, stb, csak nem osztályozzák. Ha meg közben megtáltosodik, és megihketi a kis Gauss, akkor bármikor vissza lehet vonni a határozatot, és semmisnek tekinteni. Szerintem ez lenne a legjobb a lányodnak, de lehet rosszul gondolom. Sok sikert Neki a felvételinél!
2019. szept. 24. 01:46
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó! Sajnos nincs már felmentés:( Csak annak marad meg,aki már megkapta.Diszkalkuliás tanítványomnak mondták, hogy döntse el, hogy kéri-e(addig nem kérték,pedig kaphatott volna), mert eltörlik, utána már nem kaphat.Nem tudom pontosan, mióta nincs, talán idén lépett érvénybe.
2019. szept. 24. 16:23
 14/17 A kérdező kommentje:
13-as, ez nem igaz, sni-seknek továbbra is jár felmentés. Btm-re nem.
2019. szept. 24. 20:20
 15/17 anonim ***** válasza:
Köszi,ez jó hír! Bár,még jobb lenne, ha mindenkinek járna, akinek valóban szükséges,nem 3 betűvel döntenék el...
2019. szept. 25. 00:03
 16/17 A kérdező kommentje:
Hát, igen, a btm-nek most már a világon semmi értelme, csak az, hogy a tanárok lássák, hogy problémás gyerek.
2019. szept. 27. 19:54
 17/17 A kérdező kommentje:
2 hét gyakorlás után kapott a gyerek még egy egyest. Hát, eldöntöttem, tuti itt nem maradunk. De mielőtt elmegyünk, azért beolvasok úgy a kedves tanárnőnek, sírja el magát.
2019. szept. 30. 22:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!