Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Matek! Hogy tanítsam számolni...

Matek! Hogy tanítsam számolni a gyereket, hogy ne legyen gond később a matekkal?

Figyelt kérdés
Ovis még, de emlékszem, hogy nekem a számolás (összeadás, kivonás, szorzás ) katasztrófa volt. Utáltam tanulni, sírtam ha már arról volt szó hogy akkor gyakoroljuk a számolást, nagyon nem ment. Nem tudom, mit csináljak, hogy tanítsam majd a gyerekemet, hogy ne kelljen ezt neki is átélni.

2014. aug. 24. 20:47
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Most ugyanazt a hibát elköveted, mint veled a szüleid...
2014. aug. 24. 21:20
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Majd az iskolában megtanítják! Lehet hogy ott teljesen másképp oktatják majd mint ahogy te tennéd. Ne zavard előre össze. Majd ha akkor nem megy neki akkor lehet gondolkozni más megközelítésen.
2014. aug. 24. 21:22
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Vannak ovisoknak készült foglalkoztató füzetek. Az én lányom nagyon szereti ezeket a feladatokat megcsinálni (neki a kézügyessége fejlesztése miatt szoktam venni). Szerintem nem kell oviban kifejezetten még számolni tanítani, de talán a "színezd ki a többet" meg "karikázd be a nagyobbat" típusú feladatok jó alapot adhatnak a későbbi tanuláshoz.
2014. aug. 24. 21:24
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Én semmire sem tanítanám meg, csak ha ő kérdez, akkor arra válaszolnék, de semmi több.

(Pl. a lányom kérdezi, hogy mennyi 100 meg 100? Akkor megmondom, de nem fejtem ki jobban)

2014. aug. 24. 21:32
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Főzzetek együtt, ott megérti a mennyiségeket, térbeli viszonyokat, ez a matek alapja. Nem kell külön fejlesztés hozzá.
2014. aug. 24. 21:50
 6/10 anonim ***** válasza:
sehogy. Hagyd beken, majd megtanitjak az iskolaban. Tanitsd meg elszamolni 10ig, meg tudja megszamolni a dolgokat, aztan ennyi.
2014. aug. 24. 23:41
 7/10 Tom Benko ***** válasza:
Sehogy. Ne akarj neki olyat tanítani, ami nem érdekli. Ha meg érdekli, akkor a kérdés fölösleges, mert célzatosan og kérdezni.
2014. aug. 26. 00:21
 8/10 anonim ***** válasza:
Kajak le vagyok dobbenve a valaszokon,mindegy ok tudjak. Mi apropenzel es a kezunkon kezdtunk el szamolni. Es igen, nagyon jol teszed ,h tanitani fogod.
2014. aug. 26. 01:43
 9/10 anonim ***** válasza:

engem nem tanitottak a szuleim az iskola elott szamolni. Aztan elvegeztem a muszaki egyetemet, es eleg jo voltam matekbol.

A lanyomat en sem tanitottam, csak annyit magyaraztam neki ami erdekelte, most megy 4. osztalyba, nagyon jo matekos.

Nem ezen mulik. A gyerek legyen gyerek.

2014. aug. 26. 07:09
 10/10 anonim ***** válasza:
Abacus :)
2014. aug. 27. 12:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!