Matek! Hogy tanítsam számolni a gyereket, hogy ne legyen gond később a matekkal?
Figyelt kérdés
Ovis még, de emlékszem, hogy nekem a számolás (összeadás, kivonás, szorzás ) katasztrófa volt. Utáltam tanulni, sírtam ha már arról volt szó hogy akkor gyakoroljuk a számolást, nagyon nem ment. Nem tudom, mit csináljak, hogy tanítsam majd a gyerekemet, hogy ne kelljen ezt neki is átélni.2014. aug. 24. 20:47
1/10 anonim válasza:
Most ugyanazt a hibát elköveted, mint veled a szüleid...
2/10 anonim válasza:
Majd az iskolában megtanítják! Lehet hogy ott teljesen másképp oktatják majd mint ahogy te tennéd. Ne zavard előre össze. Majd ha akkor nem megy neki akkor lehet gondolkozni más megközelítésen.
3/10 anonim válasza:
Vannak ovisoknak készült foglalkoztató füzetek. Az én lányom nagyon szereti ezeket a feladatokat megcsinálni (neki a kézügyessége fejlesztése miatt szoktam venni). Szerintem nem kell oviban kifejezetten még számolni tanítani, de talán a "színezd ki a többet" meg "karikázd be a nagyobbat" típusú feladatok jó alapot adhatnak a későbbi tanuláshoz.
4/10 anonim válasza:
Én semmire sem tanítanám meg, csak ha ő kérdez, akkor arra válaszolnék, de semmi több.
(Pl. a lányom kérdezi, hogy mennyi 100 meg 100? Akkor megmondom, de nem fejtem ki jobban)
5/10 anonim válasza:
Főzzetek együtt, ott megérti a mennyiségeket, térbeli viszonyokat, ez a matek alapja. Nem kell külön fejlesztés hozzá.
6/10 anonim válasza:
sehogy. Hagyd beken, majd megtanitjak az iskolaban. Tanitsd meg elszamolni 10ig, meg tudja megszamolni a dolgokat, aztan ennyi.
7/10 Tom Benko válasza:
Sehogy. Ne akarj neki olyat tanítani, ami nem érdekli. Ha meg érdekli, akkor a kérdés fölösleges, mert célzatosan og kérdezni.
8/10 anonim válasza:
Kajak le vagyok dobbenve a valaszokon,mindegy ok tudjak. Mi apropenzel es a kezunkon kezdtunk el szamolni. Es igen, nagyon jol teszed ,h tanitani fogod.
9/10 anonim válasza:
engem nem tanitottak a szuleim az iskola elott szamolni. Aztan elvegeztem a muszaki egyetemet, es eleg jo voltam matekbol.
A lanyomat en sem tanitottam, csak annyit magyaraztam neki ami erdekelte, most megy 4. osztalyba, nagyon jo matekos.
Nem ezen mulik. A gyerek legyen gyerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!