Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Edzésre járás vagy nem járás?...

Csukabazsi kérdése:

Edzésre járás vagy nem járás? Hogyan hozzam újra vissza a kedvét?

Figyelt kérdés

Gyermekem "sportkarrierje" kicsit bonyolult. Még 2017-ben kezdett el kézilabdázni, akkor még az osztályfőnöke volt az edző. Akkor leginkább kapus poszton játszott. 2018 szeptemberében már igazolt játékosként járt edzésre, viszont ott már hanyagolta az új edző a korábbi kapusjátékát és testalkatára hivatkozva inkább mezőnyben játszatta. Néha beállhatott a kapuba egy-két meccsen pár percre. A kézilabdához való viszonya illetve hozzáállása csökkent, de még várta az edzéseket.

A második félév közepe táján, viszont abszolút elment a kedve, mivel már edzésen sem állhatott kapuba. Ekkor abbahagytuk, bár az érdeklődés még valamennyire megmaradt.

Korosztályt váltottunk, idősebbek lettünk és így már más lett az edző is.

Kérdésem után, hogy már nem ... néni az edző így szeretnél járni edzésre? Egyből igent mondott.

Megvolt az első edzés, végignéztem. Látszólag élvezte, tetszett neki ... bácsi hozzáállása. Viszont az edzés végén odajött és a fülembe súgta, hogy nem szeretne járni.

Kérdésemre, hogy miért nem, a válasza az volt, hogy hosszú az edzés (fél órával hosszabb, mint korábban), és nem állhatott be a kapuba.

A csapat nagy része nem változott, ugyanazok a fiúk, mint azelőtt.

Bár volt egy megnyilvánulás az egyik kisfiútól, hogy ez nem így működik, hogy járunk is meg nem is, miért hagyta ki a nyári tábort és a hasonló kötekedő megjegyzések. (Részben egyetértek a kisfiúval.)

Mit csináljak? Próbáljam tovább tartani a lelket, hogy az új edzőnek meg kell ismernie és be kell pótolnia a lemaradást és hasonlók? Próbáljak meg beszélni az edzővel (Nagyon korrekt.)?

Köszönöm a segítséget és az építő jellegű hozzászólásokat!

2019. szept. 13. 14:56
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
A legfontosabb kérdés az, hogy ez a fajta edzés kinek fontosabb? Neked, vagy a fiadnak? A másik, ami engem mindig kiborít, hogy a gyerekeket állandóan versenyeztetik, összemérik. Miért nem lehet úgy sportolni, hogy nincs tétje? Akik tényleg csak a sport szeretetéért csinálják, nem pedig ebből szeretnének később megélni? Én kicsit azt is érzem, hogy a fiad érzi rajtad a bizonytalanságot és inkább a könnyebb utat választja azzal, hogy dönthet úgy is, hogy ő ebből nem kér. Én pont azért választanék olyan sportágat, ahol nincs ez az őrület, ahol nincsenek kötelező dolgok és a gyerekekből az utolsó szuszt is kiedzik. Nem mindenki alkalmas erre és az a baj, hogy magát a sport szeretetét, élvezetét is kiölik ezek a túlhajszolások, beszólások, gúnyolódások.
2019. szept. 13. 15:06
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Soha nem erőltetném a gyerekemnek a sportot, vagy bármi ilyen szabadidős elfoglaltságot, ha azt mondja hogy nincs kedve hozzá.
2019. szept. 13. 15:07
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
utolsó, pedig pont ez a hozzáállás a rossz. Én kissé haragszom a szüleimre, hogy velem nem voltak határozottabbak, szigorúbbak és hagyták, hogy mindent félbehagyjak. Az edzést, a zenetanulást, később a felsőfokú tanulmányaimat. Én is az a hamar feladós típus vagyok, ha nem jön gyorsan a siker, elvesztem az érdeklődésem. Nagyon sok gyerek lusta sajnos és mindenben a kényelmesebbet választja, a szülőket pedig szabadon rángathatják. Szerintem nagyon fontos, hogy egy gyerek sportoljon rendszeresen, azt kell megtalálni, hogy neki mi a legmegfelelőbb. Lehet, nem is való neki a csapaptsport, jobban élvezi, ahol egyedül, önmagához képest tud sportolni. Szóval azért a gyerekek könnyen feladnak mindent, ezt nagy hiba hagyni, segíteni kell a legjobbat megtalálni.
2019. szept. 13. 15:20
 4/7 anonim ***** válasza:
97%

Jót tesz neki a sport, és így hogy szereti is, támogatnám, hogy járjon edzésre. De ha a kéziben már nem jók a lehetőségek, nem várnám meg, hogy megutálja, inkább megmutatnék neki minél több sportágat, hátha kedvet kap valamelyikhez.

A versenyzés nem mindenkinek való. Ha egy csapatban az a feltétel, hogy akkor is menjen edzésre, ha hosszabb ideig nem akar, abból könnyen kiábrándulhat. Vedd figyelembe, hogy nem az a cél, hogy a gyerek élsportoló legyen, hanem hogy élvezze, és mozogjon. Ha nem akar edzőtáborba menni, az is érthető.

2019. szept. 13. 15:25
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Keresnék neki egy másik csapatot mivel nem csak az edzővel van gond hanem a gyerekekkel is. Igen ezt rosszul csináltad, kihagytatok egy hosszú idöt erre újra viszed. A többi gyerek meg végig edzett gyakorolt táborozott amíg a te gyereked nem.

Sokkal jobb lenne neki egy új csapat, és úgy kezdeni hogy nem biztos kapus lehet. Ha akar játszani akkor lehet csak a pályán fog nem a kapuban

2019. szept. 13. 17:09
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem akkor menni ne menjen keresetek más sportot ,mozgás formát.
2019. szept. 14. 06:17
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Gyerekkoromban a szüleim erőltették a sportot. Gyűlöltem!!! 1 eves a fiam, es ha azt fogja mondani, hogy nem akar ilyen olyan edzésre jarni, nem fogom erőltetni. Amit szeretne, kipróbálhatja, ha jar jar, ha nem nem.
2019. szept. 15. 10:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!