Milyen hátránya lehet annak, ha vki háznál gyerekhámot?
Nekem nincs gyerekem, de barátnőmnek van és ő használ ilyet. Tök cuki, van neki oroszlános meg teknősös. Nem olyan mint egy kutya póráz, hanem egy hátizsák ami elöl össze van csatolva. A gyerek szereti, a gyerek biztonságban van, anyuka nyugodt. Semmi hátrányt nem látok.
Ha lesz gyerekem én is veszek majd ilyet.
Ha forgalmasabb helyen élnénk, akár pesten, ém igenis használtam volna a nagyfiamon. Pontosan azért, mert tudtam milyen szeleburdi és szeles. Hosszú idő volt, mire összekapcsolta, miért kell körülnézni az úton, mivel jár, ha elüti egy autó, de már érti. Szerencsére nem túl dorgalmas helyen nőtt fel. A testvére nyugodt, és nem hiszem, hogy nála kelleni fog, de ha mégis, feltenném rá. Hiszen van egy csomó menő hátizsákos is.
Mondjuk kocsival fogok lassan járni, szóval nagyon nem lesz rá szüksége.
A "fogom erősen a kezét" témához: 2 éves volt a kislányom, amikor egyszer a zebrán nem volt kedve a kezemet fogni. Mivel ha simán fogtam neki, könnyen kicsúszott belőle, úgy közlekedtünk necces helyzetekben, hogy a középső-és a hüvelykujjammal gyűrűt képeztem a csuklóján, ő pedig a mutatóujjamba kapaszkodott. Egy szép napon addig ficánkolt, amíg a mutatóujjamat kiugrasztotta a helyéből. Az ijedtségtől és a fájdalomtól persze elengedtem, ott az út közepén. Nem történt nagyobb baj (mármint nekem nyilván el kellett mennem az ügyeletre, hogy visszategyék, de ennél nagyobb nem), de azért na.
Mindig jó kislány volt, a mai napig az. Akkor épp bekattant nála valami. Minél kisebb a gyerek, annál inkább előfordulhat az ilyesmi.
Többek között a hám is modern szülő egyik instant "nevelési" módszere. Kényelmes, gyors megoldás, de így még véletlenül sem fogja 5 évesen sem megtanulni a közlekedést.
A gyereknek keretekre van szükségük, a szülőknek nem barátainak kell lenni a gyereknek, hanem kell, hogy legyen tekintélye. Természetesen így is elő fog fordulni, hogy kitépje a kezét de basszus, akkor ez egy olyan helyzet, hogy le kell keverni egy nagyot, hogy legközelebb eszébe se jusson ilyet csinálni! Véletlenül sem vagyok az ütés híve, de vannak helyzetek amikor "csúnyán" kell tudatosítani, hogy nagyon rosszat csinált. De azért ilyenek a mai gyerekek, mert mindenre csak azt mondják neki, hogy ejnye-bejnye és el van felejtve. Aztán csak csodálkoznak amikor Bodri a 100. fülhúzás után megharapja a gyereket és viszik elaltatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!