Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nagycsaládos anyukák, mit...

Nagycsaládos anyukák, mit dolgoztok?

Figyelt kérdés

Milyen a munkakörötök, napi hány órát dolgoztok?

Hogy tudtok otthon is mindent megoldani, gyerekekkel is foglalkozni?

2019. aug. 26. 14:27
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
89%
Szerintem ehhez amúgy még csak nem is kell nagycsalád. 2 gyerekem van, de szó szerint legalább hetente egy alkalommal kitalálja az óvoda/iskola, hogy valami miatt be kell menni, előbb el kell vinni a gyereket. A világon ennyi szabadság nincs, még jó, hogy rugalmas a munkaidőm. De aki meg nem rugalmas, az fel sem vesz olyan nőt, akinek kicsi gyereke van, mert tudja, hogy állandóan hiányozni fog valami miatt. Ezek az intézmények nem tudják felfogni, hogy a szülők dolgoznak, és nem tudnak az óvodába rohangálni, szíre-szóra. És persze minden extra program munkaidőben van, és nem munkaidő után, mert az óvónéni sem akart túlórázni. Aztán pl. fel voltak háborodva, hogy senki nem ment hétfőn 10-re fát ültetni az óvoda kertjébe. Szombat délelőtt szívesen el is mentem volna.
2019. aug. 26. 22:03
 12/17 anonim ***** válasza:
92%
Hat de, ha az onkormanyzat kitalalta es ki is fozette az alkalmazottakat, hogy maradjanak, akkor maradniuk kellett volna. De gondolom megfelelo helyen meg tudod tenni a panaszt. Amúgy ismerve az oktatási rendszert ez inkább úgy nézett ki hogy azt mondták az ovodavezetonek hogy oldja meg. Pénz nyista. Szervezze at a beosztást vagy amit akar. Csak ha valaki este ül ott akkor reggel nem, amikor jönnek a gyerekek. Mindegy nem ismerem a konkrét szitut, lehet hogy full neked van igazad, csak azt tudom hogy sok -sebből vérzik a rendszer és előbb ezeket illene megoldani állami szinten mielőtt magyarszaporitasi projektbe hajszoljak az országot. Aztán az meg nem lesz, aki vigyázzon a gyerekre, amíg anya dolgozik. A bölcsis helyekért már így is közelharc van és állítólag nem születik elég gyerek. Miről is beszélünk akkor? Ja arrol, hogy elegendő részmunkaidős állás sincs kisgyerekeseknek. Meg eleget se lehet keresni hogy babysittered legyen.
2019. aug. 26. 22:25
 13/17 anonim ***** válasza:
Bocsi az offért, de most látom csak mennyi menő foglalkozasú anyuka van. Na ezért akarok én is előrébb lépni 🤗
2019. aug. 28. 10:08
 14/17 anonim ***** válasza:
53%
4 órában dolgozom. Próbáltam a 8-at kb 2 évig, de nagyon nem volt jó, nagyot szívtunk vele. Férjem jól keres, így nem gond. Szülések előtt napi10-12 órát dolgoztam.
2019. aug. 28. 10:43
 15/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sok választ!

Én kisgyermeknevelő vagyok, most megyek vissza Gyesről. A két nagy iskolás, másodikba és harmadikba mennek, a kicsi most fogja kezdeni az ovit.

Szerettem volna 4 órában dolgozni, de nálunk a bölcsődében nem megoldható, csak a teljes munkaidő. Gondolkodok a váltáson, ötleteket gyüjtök. Jöhetnek még továbbra is!

2019. aug. 28. 11:10
 16/17 anonim ***** válasza:

Én tolmács fordító vagyok egy cégnél és az ügyfélkapcsolattartás/ logisztika vezetője is. Két gyerekkel is nehézkes volt sokszor teljes napokat, heteket ledolgozni, most vagyok várandós a harmadikkal, hát majd meglátjuk hogy lesz. Rugalmas munkaidőben vagyok, van, hogy fél 8-ra, van hogy fél 9-re esek be, általában délután 4-ig vagyok. Ha betegség van, akkor otthonról dolgozom.

A 3. babával is úgy tervezem, hogy eleinte távmunkában majd 6 óra iroda a többi home office, majd meglátjuk.

2019. aug. 28. 11:38
 17/17 anonim ***** válasza:
Amíg kicsik voltak, 4 órában (nálunk az heti 10,5 óra) dolgoztam, gyógypedagógusként. Most a kicsi már 10, a nagyok gyakorlatilag felnőttek (összesen 4-en vannak). így már évek óta 8 órában (ami nálunk heti 21 óra kötelező), persze ehhez jön még adminisztráció, amit többnyire itthon fejezek be. S ez mellett viszünk családilag egy virágboltot, amiben nagyon aktívan részt veszek. Házimunkát nem végzek, csak főzni szoktam, a többit a férjem csinálja.
2019. szept. 4. 16:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!