Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szerintetek ez igy rendben van?

Szerintetek ez igy rendben van?

Figyelt kérdés
Kisfiam 4 éves lesz novemberben, 13,5 kg es 101 cm. nagyon vékony alkat, de aggodom a sulya miatt. nem nagy étkú viszont valamiket eszeget ( adok egy példát: reggel tejbevalót, délben fel adag paprikas krumpli + egy alma, ebredeskor felvágot, sajt es uborka, este dszemes higpalacsinta). nem beteges, jo kedvu orok mozgo. mindenki viszony megjegyszi milyen soványka.

2019. aug. 23. 11:45
 1/9 anonim ***** válasza:
91%
Szia, ettől vannak sokkal rosszabb evők is. Változatosan, jól főzöl egyébként? Csak azért kérdezem, mert egy ismerősünk sajnos borzasztó rosszul főz. A gyerekek az oviban mindent megesznek, repetáznak, otthon csak kiflit hajlandóak. Berg Judit meseleves könyvét érdemes olvasgatni esténként. Nasit megszüntetni, mert sokszor az is a ludas.
2019. aug. 23. 11:55
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Rendben van, igen, ő ilyen alkat.

Az én fiam is ilyen volt, magad és vékony. 19 kiló volt, amikor 6 évesen iskolába ment. Neki is mindenki mondta, hogy milyen sovány, egy csomó vizsgálatra el lett küldve sehol nem találtak semmi bajt. Most 6.ba megy, az utóbbi egy évben szedett magára némi plusz súlyt, most jó húsban van.

Az öccse 7 évvel fiatalabb, pont ugyanilyen alkat. Nála már az orvos is csak azt mondja, hogy genetika, nem küldte őt semmilyen vizsgálatra.

2019. aug. 23. 12:02
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Egyetertek az elsovel. Meg annyi, hogy anyam azzal vetett veget az idiota beszologatasoknak a gyerekei sulyat illetoen, hogy nem lehet mindenki olyan kover mint a te gyereked. Hatasos volt, az addig eveken at tarto beszologatast mintha elvagtak volna.
2019. aug. 23. 12:03
 4/9 A kérdező kommentje:
pfff ez jó beszolás. szoktam változatosan és gondolom finoman is. de neki nincs kedvenc kajája, nagy részét meg sem akarja kostolni (manapság leveseket sem eszik mar). hús leves az menö volt, mostmar nem, stb. neki a kinézettel van gond szerintem es lùst rágni :))). pld a spaghetti túl hoszu, a tojás sárgája undoritó, a krumpli tul nagy darab stb, ha kicsi zoldet látt levesben már nem eszi, tejet egyaltalan nem iszik 1 éves kora ota. ilyen pretencios gyerek :))lassan megörit :)
2019. aug. 23. 12:22
 5/9 A kérdező kommentje:
en is elvittem csomo kivizsgálásra 2 évesen (akkor 10,5kg volt), nem találtak nála semmit. nem beteges, 1 es fel éve szedet utoljára antibiotikumot, meg taknyos sem volt, szinte vegig jarta az ovodát tavaly.
2019. aug. 23. 12:25
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen rendben van ehhez a magassághoz ez a súly.

épp 5 éves lányom 110centi és 16,7 kiló, enyhén husi.

2019. aug. 23. 13:30
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Az egyik fiam 5 évesen 110 cm és épphogy 16 kiló. Iszonyat vékony egyszálbél gyerek, de minden kocka izom látszik a hasán és változatosan, rendes mennyiségeket eszik. Én nem bánom hogy ilyen, idén nyáron rengeteg elhízott gyereket láttam sajnos...
2019. aug. 23. 13:33
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha amúgy egészséges, öülj neki, hogy nem dagi. Az tényleg probléma, ez nem.

Tarts készenlétben néhány jó választ az okoskodóknak. A kedves kérdező vagy családtagjai testsúlyára utalók verhetetlenek, de mást is mondhatsz."A gyerekorvos szerint megfelelő a súlya." "Nem hagyhatom, hogy meghízzon, koldulni járok vele a hétvégéken. Tudod, mennyi pénz van abban?" "Ismered a kutatást az egerek élettartmáról? A soványak éltek a legtovább."

2019. aug. 23. 14:18
 9/9 anonim ***** válasza:
Miután eléggé alacsony is, így még elmegy szerintem, bár sovány, az tény. Ha minden rendben az egészségével, akkor nem aggódnék nagyon, bár azért az, hogy ennyire válogatós, nekem aggasztó lenne. Az én fiam is válogat, de ennél jóval változatosabban eszik azért. Ő 7 éves, 135 cm és 28,5 kiló. Kb. egy éve olyan étvágya van, mint egy lónak, na de sportol is, így színtiszta izom az egész gyerek. Esetleg valami sportra ti is beírathatnátok, hátha jobb étvágya lenne.
2019. aug. 23. 14:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!