Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szerintetek miért démonizálják...

Szerintetek miért démonizálják ennyire a kütyüket, mint pl. az okostelefonokat?

Figyelt kérdés

Rengeteg kérdés születik most is arról, hogy ne legyen telefonja a gyereknek, még gimiben se, majd "jaj a tanulás rovására megy".

Most az okostelefonokat és a konzolokat utálja mindenki, ördögtől való, 5-8 éve a tabletet, 15 éve a számítógépeket, előtte meg gondolom a TV is brutál káros volt a nép szerint.

De miért? Egy gyerek mellett minimum egy szülője ott van, aki figyel rá, neveli, aki normális korlátok között tudja tartani a szórakozás mennyiségét. Rajtuk múlik. Miért az elektronikai eszközök a hibásak?

2019. aug. 22. 19:17
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
37%

Régen is sok lassabban fejlődő gyerek volt, csak senkit sem érdekelt ennyire.

Az még közrejátszhat, hogy 50-100 éve kollektív gyereknevelés volt, anyuka a tesói közelében együtt nevelt, nagyszülőkkel dettó, egymással lógtak az utcán a gyerekek, kicsik a nagyokra bízva, sokkal nagyobb számú családok voltak, egyszerűen többet beszéltek a gyerekhez és többféleképpen.

Manapság 3 év alatti gyerek otthon van az anyjával kettesben, alig vannak tesók, nem haverkodik a szomszéd nagyobb gyerekkel, sokan a szomszédot sem ismerik, anyuka elviszi kettesben valahova a kisgyereket, ahol távolról láthat egy két másikat, nem ugrik át a szomszédasszony ezért azért, kevesebb a családi összejövetel..

Ezek azok a hatások, amik miatt icipicit(talán fél évvel) lassabban kezdhetnek beszélni a gyerekek. Érdemes megnézni egy két régebbi filmet, vagy olvasni arról, hogyan hivatkoztak 100-150 éve a kisgyerekekre, ugyanúgy kb 5 éves kortól vették értelmes számba őket, mert addigra hozták be a lassabban érők a gyorsabban érőket.

A meseszereplők szája nem azokat a gyerekeket érinti, akik naponta 2-3 órát néznek mesét a 24ből.

Egyébként 1 éves korban, mikor az első szót kellene mondani, nagyon kevesen nézetnek mesét a gyerekkel.

Én is minden marhaságra ugrottam, a gyerekem 2,5-3évesen kezdett rendesen hosszabb mondatokban beszélni, 2 éves koráig nem is volt tévénk, nem is szólt egy szót sem, csak halandzsa.. mikor lett, akkor kezdte el énekelni meg mondani, hogy bogyó, holott akkor már fél éve nyomattuk a tsmt és babakora óta énekeltem meg olvastam neki minden nyamvadt nap és majd beleőrültem, hogy nem használ.. Erre csak egy tévé kellett, 3 napra rá jött a bogyó és minden velejáró szereplő neve, a dal dúdolása, véletlen sem a lóg a lába lóga, vagy a zsipsz zsupsz, vagy a hinta palinta...

Írtam is ki erről kérdést, de letiltották, nehogy a gonosz mesefilmeknek pozitív hatása legyen valakinél..

2019. aug. 22. 22:12
 12/14 anonim ***** válasza:
40%
11-es, pacsi! Nagyon szépen megfogalmaztad, amit én is írtam volna... Nincs a gyerekek körül család, az anya meg akkor is megért mindent, ha a gyerek egy szót sem szól, vagy ha igen, halandzsa nyelven csak.
2019. aug. 22. 22:32
 13/14 anonim ***** válasza:
36%

A halandzsát azért használják, mert nem képesek máshogy mondani, ha meggebed sem fogja ügyesebben formálni az ajkait, eltalálni a helyes szótagot..

Szerintem a halandzsázásnak nincs köze ahhoz, hogy megérti e más, amit mond.. ő is tudja, hogy rosszul mondja, csak nem tudja máshogy. A sok beszéd hallása és a sok beszéd próbálgatása javít ezen, az nem, ha anyuka értetlenkedik..

A gyereknek fel kell ismernie, milyen nyelvmozdulatokra milyen hangokat produkál, ez pedig csak próbálgatással javul, van, aki lassabban érez rá a szája összehangolására.

2019. aug. 22. 22:44
 14/14 anonim ***** válasza:
30%

Egy okostelefonon MINDEN van. Annyi informacio, ami egy eletre lekotne barkit. Mesek, zene, filmek,infok, kozossegi oldalak, jatekok, kaland, izgalom, minden. Minek erre raebreszteni egy kisgyereket? Kontrollalni akarod a szorakozasat? De cuki vagy. Ha rajon, mi mindent megtehet online, ha te nem kontrollalod, mindent megtesz majd, hogy kikerulje a szabalyokat. Elobb utobb ki is fogja, vagy lehet h te mondod neki 14 evesen, hogy oke, mar azt csinal, amit akar. O meg akarni fogja, es onnantol maris kesz a kis digitalis zombi. Persze ok mindig lesz, hogy miert nem rohad le a telefonrol: most a barataival chatel, most sorozatozik, zenet hallgat, most a hazi feladathoz keres anyagot, most egy "csinald magad" videot nez mert kesziteni akar valamit (de a 835.video utan se keszit semmit, csak ujabb es ujabb videokat nez)...te meg engedni fogod. Mert Lacika meg Zsuzsika anyukaja bezzeg engedi,mondja majd a gyereked. Te meg nem akarsz rossz szulo lenni, es haladni kell a korral.

A tvmusort mindenki megunja, a szamitogepek 15 eve nem tudtak ennyit, mint a mobilok most.

Az en csaladomban van ilyen gyerek aki mar komoly fuggoseggel kuzd. Az en gyerekem nem kap telefont es kesz.

2019. aug. 23. 10:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!