Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2 éves kislányom az idegeimre...

2 éves kislányom az idegeimre megy, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Nagyon értelmes , 18 hós kora óta szinte folyékonyan beszél, szociálisan lrzékeny, kedves, szeretetreméltó kislány. Ám az utóbboi hónapokban mintha megsüketült volna.. Elszalad ha magamnhoz hívom, kergetnem kell a lakésban, nem veszi fel a cipőjét , nem mos kezet, nem engedi hogy megfésüljem. Folyton elszalad, én üvöltözve futok utána, estére már kikészülök tőle.

Pár napja, míg vártam a sorban egy boltban , eltolta a babakocsit ls elszaladt. Mire összeszedtem Őt, addigra kipakolták a táskámat, ellopták a pénztárcámat benne az összes iratommal, pénzzel..

Kezelhetetlen. El vagyok keseredve: se kistesó, senki aki miatt megzavarodhatott volna. Nem bírom már idegileg.

Én szerető, jó anyukla akarok lenni, de csak kaibálok vele egész nap..

Mit tegyek? Más is van így? hogyan kezeltétek a helyzetet?

2010. júl. 13. 14:50
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
21%

talán ne kiabálj vele:)

valószínűleg a következetesség hiány a gond nálad.

2010. júl. 13. 14:55
 2/13 anonim ***** válasza:

Szia!

Ennyire durva dolgokat még nem csinál, de mostanában én is kikészülök a kislányomtól (21 hós), nem akarok kiabálni vele, így ilyenkor kimegyek a konyhába és elszámolok 10-30-50-100-ig... :(

Amúgy imádom, csak néha tényleg az agyamra megy, főleg, amikor ahogy nálatok is van, az ellenkezőjét csinálja annak, amit mondok neki.

Nem tudok "gyógymódot", sajnos.

Naálunk annyi jó van, hogy azért ezek ritka napok, de tényleg sokszor ott tartok, hogy legszívesebben becsapnám magam után az ajtót és elmennék 1-2 órára, viszont haragudni sem tudok rá, mert tényleg annyira aranyos és amikor érzi, hgoy túllőt a célon utána odajön, megpuszil, átölel, és minden haragom elszáll :)

Fel a fejjel!!

A kislányom szeptembertől megy bölcsibe, én meg vissza dolgozni, tuti akkor meg az együtt töltött napok fognak hiányozni.

2010. júl. 13. 14:57
 3/13 A kérdező kommentje:

Mi aug. ban kedzjük a bölcsit és most úgy vagyok vele hogy végre nem engem fog asírba vinni, de akkor meg tuti hiányozni fog az együttlét.

Talán ha nem leszünk ennyit együtt akkor másként viselkedik..ebben bízom.

Jó lenne néha egy nagymama aki elvinné őt pár órára,de sajna senki nincs aki megtenné.

2010. júl. 13. 15:02
 4/13 anonim ***** válasza:
Szia! Rettenetes érzés, de ilyenkor elő kell venni a pedagógiai vénát. Következetes nevelés: figyelmeztetés, aztán büntetés, és megbeszélés. Kettő éves is tudja már mi helyes és mi nem. A lehetséges következmények azért tudják a picit terelni, s talán neked is jobb lesz. Ne kiabálj, csupán légy vele határozott, s ha bünti van akkor bünti van.
2010. júl. 13. 15:06
 5/13 anonim ***** válasza:
volt olyan már hogy azt mondtad neki: "kislányom ha nem csinálod ezt vagy azt, akkorsz kikapsz, vagy bünti lesz" és mégsem lett?
2010. júl. 13. 15:07
 6/13 anonim ***** válasza:
Ez egy ilyen fázis, túl lesztek rajta. :o) Ősszel lesz 3, már sokkal jobb. Szerintem a szigor nem mindig vezet célra. Nálunk éppen az jött be, hogy ha nem erőltettem a dolgokat. Előfordult, hogy másfél óra volt, mire felöltözött. :o) Igaz, én akkor már terhes is voltam, nem bírtam fizikailag sem, hogy utána rohangáljak. SZépen elmondtam, mit szeretnék és megvártam míg megcsinálja...
2010. júl. 13. 15:14
 7/13 anonim ***** válasza:
72%

ha többszöri komoly figyelmeztetés ellenére sem fogad szót, akkor csak egyszer kéne elverned,szót fogadna utána!mikor én 7 éves voltam, akkor a húgom 5, a másik húgom 2, és volt egy újszülött öcsém.Anyu mégis mindent el tudott intézni, akárhova elmehetett velünk, nem rohangáltunk el, szót fogadtunk.Mondjuk igaz, hogy egyszer mindannyian kaptunk, mikor elkezdődött ez a korszak ami nálatok van, de utána nem volt gond, nem kellett velünk ordibálni és a sok mai baromsággal ellentétben, amit mondanak nem vagyunk agresszívak, normálisan kezeljük a konfliktushelyzeteket.

Anya is mindig azt mondja, hogy a következetesség a legfontosabb, meg ha kikap a gyerek,akkor azt a szülő ne dühből tegye, hanem azért, hogy a gyerek tudja hol a helye.Azért szerintem az elfogadhatatlan, hogy egy 2 éves gyerek szófogadatlansága miatt lopnak meg...és bocsi, nem akarom a nevelésed megítélni, csak vicces, hogy anyáink, nagyanyáink simán elvertek ha muszáj volt, és felneveltek akár 10 gyereket normálisan, manapság meg már egy gyerek is sírba viszi a szülőket.

2010. júl. 13. 15:26
 8/13 anonim ***** válasza:
91%
Terrible twos ("borzasztó kétévesek"): a szakirodalom így nevezi, és tényleg része a normál fejlődésnek. Bár ezt tudva sem könnyebb megélni, de legalább nem ostorozom magam, hogy végleg elrontottam a nevelését. Én elsősorban azt a módszert alkalmazom, hogy megpróbálom elkerülni a hisztit, tehát az életveszélyes és alapvetően tilos dolgokon kívül mindent csinálhat egyedül, és egyszerű kérdésekben (pl.: melyik szandált húzza fel, milyen gyümölcsöt kér, merre sétáljunk, motorral menjünk vagy rollerrel stb. stb.) ő dönthet. Igényli is ezt, én pedig nem vagyok egy autokrata személyiség, nem tudok hitelesen kényszeríteni. Én a belátásban hiszek. Ha valamit kérek Tőle, és nem csinálja meg, akkor elmagyarázom, megindokolom. Ha nem hajlandó, akkor szépen csinálom a dolgom, nem könyörgök, nem üldözöm. Ha hisztizik, nem vitatkozom vele, megvárom, amíg lecsillapodik, és elmagyarázom még egyszer. Ha teljesen kifordul magából, beküldöm a szobájába, hogy akkor jöjjön ki, amikor befejezte, és hajlandó normálisan viselkedni. Egy idő után lenyugszik, szépen megcsinálja, amit kértem, sokszor egy-egy jelenet után átölel, békül. Az utcán, nyilvános helyen kicsit más a helyzet, ott mindig van közönség, és ezt a gyerekek jól tudják és kihasználják. Ma is megjegyzést tettek rám, amikor az üvöltő gyerekemet kézen fogva vezettem, mert mindenáron a parkolóban akart futkározni. A verés nálunk nem opció, de néha én is rákiabálok. Attól egyébként sokkal rosszabb lesz, tehát a valódi büntetés ebben a korban a figyelemmegvonás, ha nem megy bele az ember ebbe a "ki a főnök" játszmába. Az enyém is nemsokára bölcsibe megy, én is azt gondolom, hogyha nem napi 24 órát leszünk együtt, őt is és engem is érnek más ingerek, akkor valahogy kevesebb lesz a felesleges konfliktus. Meg a beszédben is kénytelen lesz fejlődni, mert nem leszek ott, hogy a hümmögéséből kitaláljam a gondolatait. Arra alapozom ezeket a reményeimet, hogy mással tisztára kezesbárány, a férjemnek is egyből szót fogad, megpróbálja elmondani, mit szeretne (szótagok, egy-két rövidebb szó, mutogatás) tehát kifejezetten csak rajtam szeretne uralkodni, tőlem várja el a gondolatolvasást. Bocs a litániáért, de rövidebben nem tudtam leírni.
2010. júl. 13. 16:01
 9/13 anonim ***** válasza:
Szia! Nekem 3 kisfiam van, a kicsi majd ősszel lesz 2 éves, és tudom, őis elkezdi majd, de nekem bevállt az, hogy ha nem akarta felvenni, akkor azt mondtam neki: " Tudod, mit? Inkább ne vedd fel a ciőpőt, de akor a zoknit is vegyük le, mert ha mezítláb leszel, kilyukad a zoknid!" vagy ha a boltban ott akart hagyni, csak annyit mondtam, hogy akkor amit neki akartam venni, visszateszem, mert akkor nincs kinek vegyek, ha ő nincs itt. Szóval próbáld mindig az ellenkezőjét kérni, mint amit el szeretnél érni, vagy meggyőzni őt valamivel. Nekem még most, hogy a nagy már iskolás, még mindig bejön nála is ugyanez a módszer.
2010. júl. 13. 17:11
 10/13 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok. Sose üvöltözz vele, mert annál rossazbb lesz. Inkább normál hangerővel, leguggolva hozzá, hogy kb egymagas legyél vele, mert akkor partnernek tart majd, szóval így beszélj vele. Mert tudod, azt kapsz, amit adsz!
2010. júl. 13. 17:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!