Mekkora futóbiciklit vettetek két éves gyereknek?
Mi is a tanulóbicikli.hu-n vettünk a fiamnak 2.szülinapjára. Rendkívül élvezte hogy suhan vele, sokáig használta, imádta.
Most 7 éves. Elmondom az észrevételemet. A futóbiciklis gyerekek viszonylag későn tanulnak meg pedálos bicajjal tekerni, mert addig biztonságos volt számukra hogy mindig a földön volt az egyik lábuk (mint a kismotornál). Két évesen úgy ródeózik a járdákon hogy alig bírsz utánaszaladni és csak júesetben fogja fel ekkor még hogy meg kell állni a kereszteződésben. Nem tudja hogy a városi térkőrengetegben hol végzősik a járda és hol kezdődik a parkoló (mi 1,7m magasan átlátjuk a teret, ami színkódolva van). Amig te cuccokkal, esetleg babakocsit tolva utánaszaladnál már ki is hajtott az útra. Nagyon stresszes.
Nekünk is 12-es volt a futóbiciklink, kihagytuk a 14-es méretet rendes bicikliből és kapott egy 16-osat pótkerékkel. Simán ment a tekerés, örültünk mindnyájan. Viszont 5-8 perc alatt elment a kedve a bicajozástól, mígnem megemeltem a biciklit. A futóbicikli 2 kg, a decatlonos bicikli kb.13 kg pótkerekestől. A gyerek akkor volt 16 kg. Tehát mintha nekem 40 kg-s biciklit kellene megmozgatnom hegynek felfelé, váltó nélkül. Vannak könnyebb biciklik is, jó drágán. Bocs, még egy: A pótkerék veszélyesebb mint gondoltam, minden apró gödörbe belemegy, a gyerek nem érzi hogy lement a bicikliútról a hátsó kerék, olyanokat esett vele hogy elment a kedve az egésztől. A szinte évekig tartó próbálkozás ott ért véget hogy kimentünk a mezőre, levettük a pótkereket és fogtuk a nyerget, majd 10 perc múlva a gyerek biciklizett. Ha én úrjakezdeném nem vennék futóbiciklit, hanem 12-es kisbiciklit akár pótkerékkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!