15 hónapos kislánynak rendes melle van, ez normális?
Ha jól értem még felállni sem tud, gügyögni sem és hormonális problémára utaló jelek vannak a testén.
Pedig akármennyire is nem örül az anyuka, ezek nagyon nagy problémák. Nem apró eltérések, szerintem kötelessége mindenkinek ilyenre figyelmeztetni, sértődés ide vagy oda.
A védőnő meg lehet, hogy nem törődöm típus. Nem emlékeztek a fényevő kisgyerekre? Szerencsétlen, pedig ott is ott volt a védőnő, gyerekorvos stbm
Hát ez, nálam se vette észre se a gyerekorvos, se a védőnő 8 éves koromig, hogy egy szememre nem látok, csak mikor iskolába mentem... Az enyhe csipőficamról nem is beszélve, mivel szintén nem törődtek.
Annyira nem szentírás ők és szerintem ha baj van jobb magadnak orvoshoz vinni, még ha nem is biztos, hogy baja van.
Szerintem is durva. Nem gügyög, csak sír, semmilyen hangot nem ad és igen felállni sem tud. De szerintem ez a mellnövekedés a legaggasztóbb, a többivel még utolérheti magát.
Ilyen idős gyereknek már bőven kéne felállnia és ha mondatokban nem is,de legalább pár szót mondania kéne.
A mellmegnagyobbodás meg valamelyik hormon. Már régen látnia kellett volna orvosnak. Talán valami úton módon sok ösztrogén kerül a szervezetébe. Ennek a végére kell járni.
Az is lehet, hogy a többi baja is hormonális eredetű.
Meg tudjátok más az, ha mittudomén később kezd el járni, vagy valami kimarad, de itt se beszéd, se mozgás és anatómiai eltérésről beszélünk. Ez nem az a kategória, ahol a szülők megsértődhetnek. Nem azért dumál a kérdező, hogy dicsekedjen, hogy az ő gyereke maratont futott vagy verset szavalt ilyen idősen, hanem komolyan aggódik.
Akkor meg főleg.
Egyébként akár agyalapi mirigy gond is okozza. Adenoma vagy mellekvesekereg.
Minden esetre ezt sürgősen ki kell vizsgálni.
Mármint adenoma agyalapi mirigyen, vagy mellékvesén.
Sajnálom szegényt amúgy nagyon :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!