Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2 éves gyereked mennyire...

2 éves gyereked mennyire szobatiszta?

Figyelt kérdés

Mi most vagyunk épp pont 2 évesek, és ott tartunk, hogy nappal csak kisbugyi van rajta, ha pisil szól, hogy pisi és gugol le és pisil. A ugyit nem mindig huzza le, vagyis inkább ugy mondom, hogy tizből egyzser ha lehuzza.Bilire nem akar ülni viszont egyáltalán. Tegnap pl voltunk strandon és ült a törölközőn , ettünk, egyszer csak felállt a törölköző mellé állt, legugolt és pisilt majd visszaült a helyére év evett tovább.

Szóval tudom mindenkinek ügyesebb és okosabba gyereke a másénál, és ezért a sok okos ismerős anyukát már meg se merem kérdezni, ezért inkább itt érdeklődnék, hogy ez megfelelő e , vagy hogy ki hogyan csinálja???

Illetve, hogy ez amit most csinál ez jele annak, hogy menni fog neki a dolog mire megint rendes ruhát kell majd venni ősszel?? Ha igy folytatjuk jó? Illetve mit csináljak , hogy a bilit ne utálja? Mert ha pisilnie kell inkább kimegy az udvarra vagy nem pisil, minthogy ráüljön :(

2010. júl. 12. 14:14
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

Szia!

Igen ügyes a lányod....

A lányom 21hós korától teljesen szobatiszta.Semmit nem eröltettem nála sosem.Elözször csak bilire járt,majd a wc szükítö jött.vegyél neki wc szükítöt.A lányom mindég jön,hogy anya pisilni kell.ha meg éppen a kertbe vagyunk akkor a fübe. :)

Csak így tovább!!!

2010. júl. 12. 14:20
 2/16 anonim ***** válasza:
Sajnos tanáccsal én sem tudok szolgálni, mert sokszor én is tanácstalan vagyok. Az én kislányom 24-n lesz 2 éves. Ott tartunk, hogy ha kell kakilnia akkor szol, és ráül a bilire. Itt nyafog egy kicsit, de sikerül Neki. A pisiléssel viszont gondjaink vannak, sokszor még azért sem szól, hogy becsurog. Idáig egyetlen egyszer sikerült időben ráültetnem. Általában akkor szól, amikor már folyik a bugyiba. Nekem kézzel- lábbal tiltakozott a bili ellen, de aztán elvittem egy bababoltba és hagytam, hogy válasszon egyet magának. Na erre legalább hajlandó leülni. Igyekszem nem erőltetni a dolgot, mert mindenki azt mondja nem szabad. Ha otthon vagyunk, akkor jó időben nem adok rá pelust, azért nem szidom le, hogy bepisilt, de mindig elmondom neki, hogy most nagyon szomorú a brumi macis bilije, mert ő már nagyon várja, hogy oda pisiljen.
2010. júl. 12. 14:22
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
21 hós a lányom. Ő szereti a bilit. a pelust utálja. Mindig leveszi magáról. Akkor működik a pisilés a bilibe, ha nincs rajta semmi, még bugyi sem, az is megtéveszti. Azt hiszi van rajta, és becsurog. A kaki is a bilibe megy általában. De néha persze bepisil, ha nem figyel oda.
2010. júl. 12. 15:09
 4/16 anonim ***** válasza:
Szia! Ügyes a kislányod! Mire itt lesz a vastagabb ruhás időszak, valószínűleg ő is szobatiszta lesz, nyugi! Az enyém 22 hónapos. Néhány hete éjszaka és a nappali alvás alatt már nem pisil be, így nappalra már nem is kap pelust. Ha nincs rajta kisbugyi, megy a biliért és belepisil/kakil magától. De ha bugyit adok rá, még sokszor becsurog :( Szerintem megzavarja, hogy van rajta valami, azt hiszi, pelus. Egyébként reggelente ő kér bugyit, a pelenka miatt már sír.. Szerintem néhány hét alatt az enyém is teljesen elhagyja a pelenkát... 28-án lesz 23 hónapos
2010. júl. 12. 15:44
 5/16 anonim ***** válasza:

az én fiam két és fél éves, most lett szobatiszta egyik napról a másikra.

-tavaly nyáron próbálkoztunk, de semmi - menekült amikor meglátta a bilit, wc szűkítőt

-ősszel is próbálkoztunk, egyszer volt egy pisi, aztán semmi

-most meg előbb a kaki ment wc-be, aztán rá kb. 2 hétre a pisi bilibe

-csak ebben a felállásban működik

- egy hete szobatiszta, ágy-tiszta- csak egy balesetünk volt

2010. júl. 12. 15:51
 6/16 anonim ***** válasza:
Az én fiam májusban volt 2 éves,és SEMENNYIRE!Nem szól,ha kakilnia kell,akkor sem,ha már bekakilt.A pisilésről meg tudomást se vesz.Mivel kertes házban lakunk,egy szál fütyiben van kint,de így sem érdekli.Simán játszik tovább.A nagyobbik fiam 2 évesen már szobatiszta volt.Nem nagyon izgatom magam,mert úgy tűnik,ő mindent későn csinál(16 hónaposan kezdett járni,még mindig nem nagyon beszél stb.)
2010. júl. 12. 15:57
 7/16 anonim ***** válasza:
Második vagyok. Akinek már szobatiszta a gyereke! Hogyan, miért kezdet egyszer csak a bilibe pisilni a gyereke? Egyszerűen nem tudom, hogy mit csinálok rosszul.
2010. júl. 12. 16:25
 8/16 anonim ***** válasza:
Szia!az én kislányom 2 hete volt 2 éves.22 hónapos korától bilizik,de csak nappalra szobatiszta,éjszaka még kell a pelus.Ha bugyi van rajta nem húzza le ,nekem szól hogy pisilni kell,még soha meg sem próbáta.A Te kicsid sokkal ügyesebb mint az enyém ,mert legalább néha sikerül neki lehúzni.Ha bugyi nélkül szaladgál akkor ráül a bilire egyedül ,vagy ha kinn van akkor a fűben intézi és csak akkor szól ha már végzett.Eleinte ha mentünk valahová akkor vettem neki bugyipelust amit könnyű volt lehúzni ha szólt.De rájött hogy ha az van rajta akkor sincs gond ha nem szól és sorozatban bepisilt.Ezért újabban váltóruhával indulunk útnak,sűrűn kérdezgetem és nincs gond.Szerintem ha már felismeri hogy neki pisilni kell és lement a plédről,akkor már tudja miről van szó, őszre már nem lesz gond a szobatisztasággal.
2010. júl. 12. 16:53
 9/16 A kérdező kommentje:

örülök,hogy mindenki leirta az ő gyereke menniyre ügyes, de épp azt irtam, hogy nem sikertörténeteket akarok hallani, hanem véleményt és tanácsot.

Az én lányom kb egy éves kora óta nem pisil be se éjjel se nappal amikor alszik, sose.Reggel és délután is mindig száraz a pelus, ugyhogy ez nem olyan nagy dolog. 1 éve nem pisilt be alvás közben mégsem szobatiszta.

Szóval örülök, hogy mindenkinek ilyen ügyes a gyereke, csak az a baj, hogy akik arra a kérdésre keresték a választ amire én, nos, nem kapták meg,mert mindenki(tisztelet a kivételnek) csak azt irta le milyen szuper ügyes a saját gyereke.

Legközelebb csak apukákkal állok szóba, azok tuti ne ilyen ellszálltak ha a saját gyerekükről van szó.

2010. júl. 12. 20:43
 10/16 anonim ***** válasza:
Nekem a wc szűkítő jött be. A bilit nem szereti.Előbb, utóbb úgy is kellesz venni akkor meg vedd meg most és hátha azt szereti ahogy ti csináljátok.
2010. júl. 12. 21:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!