Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nem szeretek játszani a...

Nem szeretek játszani a gyerekemmel. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Nem szeretek kártyázni, babázni, autózni, a szerepjátékoktól kiráz a hideg is. Van még valaki így? Tudnátok olyan játékokat mondani, amit élvez egy felnőtt is? Nem szeretnék állandóan nemet mondani, vagy muszájból csimálni, ő is látja, hogy szenvedek tőle. 7,5 éves kislány.
2019. aug. 4. 08:22
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Vigyázz kérdező! Ezen az oldalon csak minta szülők vannak 😅
2019. aug. 4. 12:17
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

8 éves a gyereked, iszonyú màzli.

Babázást meg szerepjátékokat én is kb 10 percig élvezem, ponz ezért szoktata olyan dolgokra rá, amiket én is élvezek, így megvan a közös élmény.

Játékok, amiket szeretünk az 5 évesemmel:

Pokémon go

Geocatching

Tetris, candy crush

Gumiszalaggal az átvevős játék

Stratégiai városépítős játékok

Mario:)

Uno

HaliGali-gyorsasàgi játék

Tabu

Viccolvasás

Pirospacsi

Éneklés mondókázás

Ügyességi játék, pl karikadobás, célbadobás, pingponglabdafújás

Kreatívkodás, szereztem ragasztópisztolyt, a lehetőségek határtalanok, nézzük a diy meg lifehack videókat és megvalósítjuk őket.

Amikor nincs kedvem játszani, akkor szokott egyedül szerepjátékozni, vagy pl házimunkánál, fürdés közben kicsit hajlandó vagyok beszállni(fürdőkádban mossa a holmikat, felmoshat)

2019. aug. 4. 12:45
 13/18 Coffelia ***** válasza:
100%

Ne parázz, ez teljesen átlagos probléma, nem vagy ufó.

Nézz körül egyszer a játékboltban, hogy neked mi tetszene, ami az ő életkorának is megfelel. Ha a gyerekeknek egymás közt meg kell tanulniuk kompromisszumot kötni, hogy olyat játszanak, amit mindenki élvez akkor neked, a felnőttnek is jogod van olyan játékot játszani vele, amit te is tudsz élvezni.

Meg itt ez a fenti lista is szuper, ne csak a sablonjátékokban gondolkozzatok, hanem találjatok ki saját szokásokat. Mi mostanában plüss állatokat dobálunk dobozba a háromévessel. A fiam keresztanyja pár napja berakta a Youtube-on az ACDC-től a Highway to hellt, és a két derékonaluli arra ropta, még ádáz rokker fejekrt is vágtak. Aztán ha kikapcsoltuk a zenét, lehetett szaladniba szobába legót pajolni, amíg ujra nem indult, akkor megint tánc. Negyedóra alatt elpakoltak egy egész délutánnyi játékot, és észre se vették a turpisságot. Mi meg szakadtunk a röhögéstől, olyan cukik voltak.

Majdnem 8 évessel kreatív játékokat is lehet játszni, köveket festeni, repülőt hajtogatni és dekorálni, dobozkonyhát készíteni, berendezni és gyurmából kajákat gyúrni hozzá.

Asszociációs játék (mi jut eszedbe arról, hogy...?)

Mágneses horgászat (fábol keszült halakkal, kis horgászbotokkal)

Most hirtelen ez jutott eszembe.

2019. aug. 4. 14:55
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
En legozni meg rajzolni szeretek vele. 🤷‍♀️ Amugy osszessegeben engem is untat az ő korosztalyanak való játék de amugy gyakran visszük jatszohazba es ott vannak mas gyerekek akikkel egyutt is jatszhat.
2019. aug. 4. 20:55
 15/18 anonim ***** válasza:

Na ennek most örülök, azt hittem csak én nem szeretek játszani. :)

A leülős társasokat nem szeretem, viszont imádok a fiammal focizni, biciklizni :)

2019. aug. 5. 09:06
 16/18 anonim ***** válasza:

12-nek

A Pokémon go-t már 3 éve játszom, a fiam is èlvezi :)

2019. aug. 5. 09:07
 17/18 anonim ***** válasza:
Nagyon sokan vannak úgy, mint te, csak túl álszentek beismerni.
2019. aug. 5. 10:46
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

"Tudnátok olyan játékokat mondani, amit élvez egy felnőtt is?"

Kérdező, neked kell tudnod, milyen játékot szeretsz. Minden felnőtt részben mást és mást. Én pl nagyon szeretek rögtönözni és új játékokat kitalálni.

2019. aug. 7. 00:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!