Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit lehet tenni hogy egy...

Mit lehet tenni hogy egy gyerek előbb oldódjon fel mások előtt?

Figyelt kérdés

Gyerekem nagyon pörgős, csacsogós tud lenni ha már feloldódik, de ez kb eltart vagy fél óráig. Addig a legtöbb szituáció nem tart, és nem ismerik a jó oldalát. Idegeneknek meg se mukkan, ha én ismerőseimmel találkozunk, vagy bolt, vagy akár idegen gyerek.

Ha már úgy látja hogy barát, akkor nagyon tud játszani, beszélgetni.

2019. júl. 28. 07:17
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
89%
Életkori sajátosság, ettől nem feltételezi szerintem senki, hogy a kislány el van cseszve. Majd kinövi.
2019. júl. 28. 07:35
 2/15 A kérdező kommentje:
Nem hiszem hogy életkori, mivel mérőben különböző viselkedésű gyerekek vannak ebben a korban. Nem azt szeretném hogy egyből rohanjon le elsőre mindenkit (látni ilyeneket is) hanem csak hogy válaszoljon legalább.
2019. júl. 28. 07:58
 3/15 A kérdező kommentje:

Az nekem se jön be hogy némely gyerek nyomul, rányomja magát egy másikra, figyelembe se véve hogy az ezt akarja e vagy sem. Valamennyi önkontroll azért kell.

Az hogy válaszra se méltat egy egyszerű kérdést, ebben szeretnék segíteni neki valahogy, hogy bátrabb legyen. Tudtok adni tippeket?

2019. júl. 28. 08:05
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Semmit

O ilyen fogadd el h neki kell az az ido a bizalomhoz.

Miert akarod megvaltoztatni mar ilyen kicsi korban ???

2019. júl. 28. 08:15
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem onbizalomhiany.

Egyszeruen csak megfigyeli a masikat informaciot kap es ez alapjan dont. En is ilyen vagyok a mai napig ez utaltam ha nyaggattak de de menj mar oda meg valaszoln meg ...

Kenyszerkent eltem meg anno.

2019. júl. 28. 08:17
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell előbb feloldódnia. Te se ugrasz azonnal egy vadidegen nyakaba, nem? Persze higy idő kell neki. Ez a normális
2019. júl. 28. 08:19
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Mi probáltuk erőltetni, új helyekre is jártunk, hogy hátha bátorodik. De semmi változás, ciki az, hogy leginkább arokonságban csinálja, azokkal, akiket ritkán lát. Egyedül simán eljárt táncolni ismeretlen csoportba az iskolában, szóval nem aggódom, de szerintem is típus kérdése.
2019. júl. 28. 09:03
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Szégyenlös. Fogadd el, hogy ilyen. Még lehet idősebb korára változik. Gyerekként en is ilyen voltam.
2019. júl. 28. 09:23
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

Ő ilyen, ez van , így kell szeretni. Nem kell ezen változtatni, nem vagyunk egyformák. Rontani viszont tudsz rajta, ha érzi , hogy állandóan elégedetlen vagy vele emiatt. Az eröltetéstől csak még lassabb lesz az oldódás.

Kit érdekel, hogy mások mit gondolnak, nem kell magyarázkodni, szeretni kell úgy ahogy van. Magyaråzkodjon az, akinek a gyereke azonnal tarol mindenkit. Nekem 2 gyerekem van, egyik ilyen, másik olyan :)

2019. júl. 28. 09:30
 10/15 anonim ***** válasza:
56%

Első válaszoló:

"Életkori sajátosság"

Ez most komoly...? Vagy én nem látok már a fáradtságtól (hol írta az első hozzászólás előtt a kérdező életkort??), vagy pedig fogalmad sincs, mit jelent a kifejezés...

Vagy olyan alapvetéssel nem vagy tisztában (foglalkoztál valaha kisgyermekkel??), hogy fél év időtartam: kvázi mérföldkő a kicsiknél. Ergo az életkori sajátosság +-1 évre értendő, vagy ennél is szűkebb értelemben.

Érdemben válaszolva: temperamentumfüggő általában, nem lehet érdemben, és nem is kell változtatni ezen, ebben a formában, kedves kérdező, ahogy jellemezted a gyermeket.

(Ritkább esetben (2-3%-a a gyerekeknek) érzelmi-akarati fogyatékosság.)

2019. júl. 30. 01:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!