Mikor lesz már az, hogy a gyerek nem igényli az apával való elalvást?
Addig amíg rá van hagyva... Tapasztalatból mondom, én 12 éves koromig aludtam a szüleimmel, akkor már sehogysem fértünk el, ezért lettem kipaterolva, különben ki tudja meddig lett volna így :) szerettem ott aludni, ők meg igaz dünnyögtek, de engedték, akkor miért ne?! A gyerekek ilyenek.
Most már én is anya vagyok, engedem én is az együttalvást, amíg mondenkinek jó, de ha kezd zavaró lenni (pl most már nektek az), akkor le kell erről szoktatni.
Nálunk a nagyobb gyerek 5 éves korában jött el ez a pillanat, választhatott magának egy új ágyat, ezzel meg is oldódott a probléma :)
A kisebb most 5 éves, vele szeretünk együtt aludni, összekucorodik, meg se moccanik reggelig és nem mindig alszik velünk, egyre ritkábban. Szerintem ő hamarosan végleg a saját ágyába szokik magától, de ha nem akkor valami ügyes trükkel rávesszük (még mielőtt iskolába megy).
ameddig hagyjátok magatokat,addig igenyli.
Most mar nem olyan pici hogy ne ėrtse meg a dolgot. Azt csináljátok hogy lefekveskor összebujas, estleg mese, hát simi, aztán elköszönės. Mondjátok el neki hogy ha ügyesen elalszik akkor mindennap kap matricát vagy valamit amit gyűjtögethet. es ha összejōn x db, akkor kaphat valami aprosagot.
Lepontozhatsz, de akkor is így van. Nem a gyerek dönti el, hogyan történnek a dolgok. A szülők a felelősek érte. Valamiért azt látom, hogy a többség ezt a felelősséget nme akarja felvállalni. Akkor születnek az ilyen kérdések, hogy "nem akar a gyerekem ezt és ezt csinálni", vagy "meddig lesz még ilyen az élet vele". Ameddig a szülő hagyja, mert az övé az irányítás. Nem a gyerek dönt, mert nincs rálátása az összefüggésekre, pláne nem 5 évesen.
Ha nem matricáztok, csak egyenesen megmondjátok, hogy "eddig így volt, holnaptól nem így lesz", akkor sem lesz lelki beteg az a gyerek!
Ameddig apa nem mondja meg, hogy ennyi, nincs több együtt elalvás.
De egyébként meg nem így fog férjhez menni, miért is ne lehetne megvárni amíg a gyerek azt mondja, hogy “apa mától egyedül fogok elaludni.” Nyílván ez 10 éves kora körül jönne el magától, de szerintem ha ez a gyereknek megnyugtató, nincs benne semmi rossz. Téged miért zavar? Ugye nem az édesanyja vagy, jól vettem ki a szavaidból?
Majd egyszer azt mondja
Apa matol Lajossal alszom...
"ha ez a gyereknek megnyugtató, nincs benne semmi rossz"
Mert a szülőknek is lehetne saját estéje, például ezért.
Vagy mert meg kellene tanulnia egyedül elaludni, 5 évesen már bőven ideje lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!