Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Szülőként sértve éreznétek...

Szülőként sértve éreznétek magad, ha a kiskamasz gyereked "lecserélné" a keresztnevét?

Figyelt kérdés

Azért tettem idézőjelbe, mert hivatalosan nyilván nem cserélheti le, de a barátait megkérheti, hogy másképp szólítsák. Illetve az erre hajló felnőtteket is rá tudja venni.

Itt most a becenév nem számít. Ha pl. Annából Panni lesz az nem a kérdés tárgya, viszont ha Anna inkább Sárának hívatja magát az már igen.

2019. máj. 21. 11:55
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
56%
Nekem is volt ilyen, de elmúlt. Ma már imádom az eredeti nevemen.
2019. máj. 21. 17:35
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
En utalom a nevem, szival megertem...
2019. máj. 21. 19:46
 13/14 anonim ***** válasza:
67%
ha belegondolsz, egy személyiség nélküli újszülöttre ragasztasz egy nevet, ami neked tetszik.mert csak. a saját, szubjektív ízlésed alapján. de a gyereked NEM te vagy, vagys a saját ízlése tök simán diktálhatja azt neki, hogy nem szép neve van, mert NEKI nem tetszik. én nem szívnám mellre majd szülőként, én is nevet váltottam, az eredetinek nem volt semmi köze hozzám.
2019. máj. 27. 19:41
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

Egyáltalán nem éreztem magam sértve. A lányomnak alapvetően semmi baja nincs a nevével, de kamaszkorban teljesen normális, hogy különböző szerepeket próbálgat, fantáziál arról, hogy mi lenne, ha más lenne, mint aki...

A lányom 10 évesen "felvette" kedvenc regényhőse nevét és igyekezett minél több embert rávenni, hogy ezen a néven szólítsák (barátait, tanárait).

11-12 évesen írogatott, képregényt rajzolt, és innentől egy művésznevet "vett fel" és ezt kezdte el használni.

Mindkettőt teljesen normálisnak tartom (szülőként, pedagógusként egyaránt).

2019. jún. 1. 15:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!