Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Kamaszként buszos utazás hogy...

Kamaszként buszos utazás hogy élvezhető? Mit pakoljak, mi nem kell?

Figyelt kérdés

A cél Franciaország, végig busszal megyünk (iskola által szervezett út) ...

Alapvetően két táskát vinnék, és egy bőröndöt.

Bőröndbe:

-ruhák (minden napra egy szett+1 tartalékba)

-pizsama

-fehérneműk, zoknik

-tisztálkodószerek (tusfürdő, testápoló, sampon+balzsam, hajspray és olaj)

-fogkrém, szájvíz, fogkefe

-micellás víz, arctisztító, Foreo, arckrém, szemkrém

-váltócipő, ha az, ami rajtam van, már kényelmetlen lenne

-hajvasaló

-pamutzsák a szennyes holmiknak

-zugnasi

-1 db pulcsi, ha hűvös lenne

A buszra ezeket vinném, mármint az utastérbe:

Egy kisebb táskába:

-zsepi

-kézfertőtlenítő

-hajkefe+hajgumi

-ragtapasz

-pénztárca (benne pénz, kártya, iratok)

-az úthoz szükséges papírok

-víz, kávé, rágó

-cigaretta+öngyújtó

-fülhallgató

-powerbank

Egy nagyobba, ami mindig fent lenne, tehát nem hurcolnám leszálláskor:

-nyakpárna, szemmaszk, füldugó

-vékonyabb kardigán

-deo

-szemüvegtok, kontaktlencséhez szükséges dolgok

-iPad, Kindle

-piperetáska a sminkeknek

-kézkrém, arcspray

-törlőkendő

-kaja, nasik

Lány vagyok, azért kell ennyi pipere holmi. :)

2019. máj. 10. 18:10
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
16%
Nah, persze, jó ha van nálad óvszer biztos-ami-biztos alapon, de ne azért állj neki szexelni, mert mi itt azt javasoltuk. Annyi, hogy ha mégis, akkor ne ezen múljon. Nem írtad, hány éves vagy, nekem volt osztálytársam, aki már tizedikben is sminkelt.
2019. máj. 10. 21:18
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
Törölközőt nem írtál, azt kaptok a szálláson? Illetve papucsot vigyél mindenképp, főleg ha közös a zuhany és nem a szobában van.
2019. máj. 10. 21:54
 13/23 anonim ***** válasza:
100%

Valami alap gyógyszer készlet nem ártana esetleg. Meg az innivalót nem írtad, de gondolom kaja mellé vinnél.

Esetleg takaró vagy a pulcsi is mehetne az utastérbe hátha elalszol és jól esik betakarózni.

2019. máj. 10. 21:57
 14/23 anonim ***** válasza:
100%
Eg pár papucs, amit fennt tudsz viselni (tapasztalat) +fogkefe fogkrém inkább fennt legyen
2019. máj. 11. 00:34
 15/23 anonim ***** válasza:
36%

Amit javasolnék:

A "fenti" táskáidat szerintem úgy pakold be, hogy a kisebbik táska beleférjen a nagyobbikba. Amikor odaértek, ha kettő méternél többet kell sétálnod, értékelni fogod hogy három helyett kettő csomagod van.

Illetve az egyik táska olyan legyen, hogy alkalmas legyen a programokra, városnézésre, ne legyen se túl nagy, se túl kicsi.

Gondoskodj offline szórakozásról, tölts le filmeket, zenéket, könyveket, többet is mint amire szükséged van. Nem biztos hogy egész úton lesz neted, és akkor se azt használd el ha nem korlátlan.

Nem tudom mikor mentek és melyik részére az országnak, ha mostanában, akkor én betennék egy dzsekit is, 16 fok lesz holnap a csúcs Párizsban, az estére 10-12 ha lesz. Ezt akár fel is vinném a buszra, gondolom vagy hajnalban indultok, vagy éjjel érkeztek, fáradt leszel, egy vékony kardigánban fázni fogsz. És vigyél esőcuccot, az hiányzik a listáról.

Én a helyedben szemüvegben utaznék, egésznapos úton esélyes hogy elaludsz közben, a kontaktlence azt nem feltétlen szereti.

2019. máj. 11. 01:06
 16/23 anonim ***** válasza:
61%
Én csak arra hívnám fel a figyelmed, hogy tök jó, hogy ezeket felírod, de akkor tényleg ne hagyj otthon semmit. Velem nem egyszer fordult már ez, hogy össze írtam mindent, erre valami csak otthon maradt. :D
2019. máj. 11. 03:26
 17/23 anonim ***** válasza:
72%

A buszon száraz a levegő, inkább szemüveg legyen rajtad. Óvszer, gyógyszerek, tampon, betét szintén nem árthat.

Esős időre valami dzseki is kellene.

2019. máj. 11. 08:52
 18/23 anonim ***** válasza:
17%
óvszert is vigyél, ennyi piperecucc között már elfér
2019. máj. 11. 13:39
 19/23 anonim ***** válasza:
65%
Én is kb. ilyesmiket pakolnék. Annyi, hogy ott a ragtapaszok mellett szerintem is elfér egy kis gyógyszeres pakk is (pl. fejfájásra, fájdalomcsillapító, strepsils vagy ilyesmik). A fürdős papucs is eszembe jutott, bár nem tudom, hogy milyen szállásotok lesz. Valamint én a szemüveges, kontaktlencsés dolgokat áttenném abba a táskába, amit magaddal viszel...ritka, de előfordulhat, hogy kellhet. Például én évek óta kontaktlencsét hordok mindenféle gond nélkül, de egyszer sikerült úgy megdörzsölnöm a szememet, hogy konkrétan kiesett a szememből és ott nem tudtam vele mit csinálni, azóta mindig van nálam folyadék is és plusz lencse is. Persze, a buszra szállva úgyis ott van, de én nem szeretek vakoskodni. Az óvszert viszont én igazából nem értem, nem tudom, hogy miért írták ennyien... huszonkét év alatt soha nem hordtam magamnál és soha nem is fordult elő, hogy csak így spontán kellett volna. Voltam már jó pár utazáson is, mindenféle felállásban és azok sem arról szóltak, hogy bárki is összefeküdt volna a másikkal, szóval nekem ez fura.
2019. máj. 12. 13:21
 20/23 anonim ***** válasza:
# 19 én pl láttam osztálykiránduláson kialakult párokat akik csinálták is. Az osztály persze levédte őket de igenis előforul(hat)
2019. máj. 12. 20:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!