Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Hogy reagáltok, mit tesztek-...

Hogy reagáltok, mit tesztek- tehettek ha kiderül a fiatokat (9 éves) pofozgatja egy túl érett 5. es?

Figyelt kérdés
Nem visszahúzódó a fiam, ő is kész kiskamasz, de nem tudom helyes lenne-e tanár nélkül megoldani? Annak igazából haszna nincs. Ugyanúgy csinálja tovább. Ti , aki volt már ilyen cipőben mit tettetek?
2019. ápr. 11. 13:51
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Egyébként csak mondom, kétszer fordult elő (két gyerekem van), hogy bántották a gyerekem, egy e-mail és sírva hívott fel anyuka.

Egy másik esetben szintén sírva hívott anyuka, és másnap gyerek hozta az általa tönkretett holmi árát. Nem volt szükség másra.

Szóval nyugi, meg tudom védeni magam és a gyerekeimet is.

De amíg a gyerekem nem tudja hogyan kell elintézni a dolgokat, nincs meg a tekintélye ehhez-ne intézkedjen.

2019. ápr. 11. 16:01
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Nem engeded, hogy megvédje magát?? Szóval azt javaslod neki, nyugodtan hagyja h megverjék rendszeresen, utána meg menjen szóljon a tanárnak, hogy XY bántott?m, amire a tanárnő majd azt mondja “ejnye-bejnye” és probléma megoldva? Ez igen. Igen is nagyon fontos, hogy az embert megvédje magát. Ha egy hülyegyerek folyton megüti, igen is védje meg magát. És ez alatt nem csak azt kell érteni, hogy verje szét a másikat, hanem fogja le kezét, kerülje ki az ütést stb, de hogy valaki tök komolyan azt tanácsolja a gyerekének, hogy hagyd csak hadd verjenek meg és ne hogy megvedd magad, az nonszensz.

Felnőttként sem kell soha megvédened magad? Szóval te minden beszólást, minden provokálást, bárminemű konfliktus úgy oldasz meg, h hagyod hogy megalázzanak és mesz sírni a rendőrségnek/polgárőrségnek? Ha egy futár csomagot hozz pl neked és indokolatlanul b*unko és flegma veled (velem épp a napokban történt egy ilyen eset), akkor te azt szó nélkül elturod? Igazából csak vagy ezen a világon, hogy legyél, te soha semmiért nem állsz ki?

Ha a főnököd meg ok nélkül cs*esz le, akkor az a megoldás h egyből anyázol és felmondasz..??:DD Kicsit se agresszív valóban azonnal leanyázni a másikat és elviharozva felmondani...

2019. ápr. 11. 17:56
 13/14 anonim ***** válasza:
0%

Nézd én így nevelem a fiam, te attól myugodtan biztasd a tiedet arra hogy üssön vissza. És neveld ilyennek. Bánom is én. Én nem teszem ezt.

Mondjuk fura a szájkarate, ha főnök lealáz és nem bírsz el egy futárral. Na például ez az én fiammal nem történik meg soha. Ahogy velem sem. Nem verekedni kéne biztatnod a fiadat hanem önértékelésre, önbecsülésre, magabiztosságra.

2019. ápr. 11. 18:20
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

Hol írtam olyat, hogy én verekedésre biztatom a fiamat?? És hol írtam olyat, hogy fiam van?? Arra tanítom a lányomat!, hogy VÉDJE MEG magát, tehát ne hagyja szó nélkül, ha valaki megüti, hanem igen is fogja le a kezét a másiknak, hogy ne tudja megutni vagy térjen ki az ütések elől, de van az a pont, amikor változatlan a helyzet és a gyerek magától fogja és visszaüt, mert elege van, hogy más őt használja boxzsáknak. Nem kéne a szezont a fazonnal keverni!

Te büszkén jelented ki, hogy nem engeded (???) a fiadnak, hogy megvédje magát. Ami alapvető emberi tulajdonság és épp hogy gyerekkorban lehet a legjobban tudatosítani bennük azt, hogy igen is vannak olyan helyzetek, amikor ki kell állni magunkért. Aranyos, hogy váltig állítod ilyen a fiaddal nem történhet meg, mert de bizony, igen is megtörténhet. Megtörténhet, hogy egy buliban belekötnek és verekedésbe kerül. Ott is hagyja majd magát megveretni, amíg egy biztiboy ki nem teszi azt, aki a verekedést kezdte? Addig meg nyugodtan állja a pofonokat? Ha valami miatt kicsufoljak vagy beszólnak neki, akkor se védje meg magát? Ne szóljon vissza, ha valaki gyalázza, hát kit izgat, tűrje csak! Te pont erre neveled szerencsétlen fiadat, ami a te dolgod, a te fiad fogja ennek meginni a levét, de legalább ne csinálj úgy, mintha büszkeség lenne az hogy egy magát megvédeni nem képes, mindentől megfutamodó, gyáva alakot nevelsz a gyerekedből.

Ja és hol írtam olyat, hogy nem tudom megvédeni magam a főnökkel szemben vagy flegma futárral szemben??! Tanulj szöveget értelmezni. A flegma, lekezelő stílusú futárt úgy helyre raktam, hogy pislogni sem tudott, a főnököm meg soha nem cs*eszett le és nem is alazott meg más hibája miatt, de ha így lenne, akkor neki is elmondanám normális hangnemben (feltéve ha ő is normálisan beszél), hogy mi is a helyzet! Szóval engem egy percig nem kell félteni, ki tudok állni az igazam mellett és meg tudom védeni magam, épp ahogy a lányom is! Ellenben te, nagy erőszakellenes, aki úgy kezdted hogy leanyáznád a főnököd és faképnél hagyva kilepnel...

2019. ápr. 11. 21:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!