Mit gondoltok arról, hogy egy 14-15 éves kamasz hetente/kéthetente berúg hétvégén?
Minél jobban tikt a szülő valamit, annál jobban fogja a kamasz csinálni, mert a kamaszkor a lázadásról, az önkeresésről, önmegvalósításról, a szülői "póráz" lerázásáról is szól. Hogy ez kinél hogy megy, na abba van a szülőnek beleszólása, de bem akkor, amikor történik és nem is utána. Előtte! Olyan 6-10 évvel! Értse már meg minden szülő, hogy a nevelés nem pillanatnyi dolog! Tiltással semmire se megy. Ami most van, az az epmúlt évek nevelésének az eredménye. És nem. Nem jó, ha a kamasz életéből kimarad ez a bulizós, énkereső korszak, mert később sokkal nehezebb dolga lesz, mikor ezek a készségek már felnőttként fognak hiányozni.
Saját kézből mondom, hagyjátok a gyerekeket élni, mert utána már késő. Munka mellett, család mellett, kötelezettségek mellett rosszabb, nehezebb. Már belevágni is roppant nehéz, ha úgy indulsz, hogy mindenki másnak 5-30 év előnye van.
"szép"jövő előtt áll.
A véleményem java részét megtartom
Ennyi idősen lettem kollégista és kezdtem bulizni járni! Nem vagyok rá büszke, de bizony néha nem csak hétvégén, hanem hétközben is becsiccsentettunk a cimborákkal.
Többek is a szülők felelősségét firtatják,,,, hát van egy rossz hírem,,,, ha egy életrevaló gyermek megakar tenni valamit és azt nem akarja a szülei orrára kötni, akkor azt megteszi és a szülei max. ha utólag értesülnek róla. Nem az az igazi gond, ha egy fiatal szertelen, hanem az, ha nem kapja meg a szülői háznál azt a tartást, amitől mikor eljön az ideje, túljuthatna a "hülyeségein".
Mikor a családalapítás ideje eljött, akkor az életvitelemet átállítottam "felelősségteljesre". Asszonykámmal összehoztunk és felneveltünk 3 szép, egészséges gyerkőcöt. Az esetem nem egyedi, mert többé-kevésbé ugyanez történt azokkal is, akikkel tizenévesen együtt tivornyáztunk. 52F
Szerintem egyáltalán nem mindegy, hogy iszik 1-2 pohár bort vagy leissza magát a sárga földig - pontosan ugyanez a különbség a felnőtteknél is a kulturált alkoholfogyasztás és az alkoholizmus között.
Egyébként 14-15 éves korban rendszeresen inni, főleg berúgni szerintem komoly gond és gondolnék túl jót a gyerekről és a szüleiről, akik ezt elnézik.
Hetente/kéthetente nem voltam részeg, de volt, hogy csúnyán berúgtam(attól független mindig saját lábon mentem haza), akkoriban kezdtem cigizni(kocadohányosként).
Most 20 vagyok se cigi se alkohol rosszul vagyok mindkettőtől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!