Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mit gondoltok arról, hogy egy...

Mit gondoltok arról, hogy egy 14-15 éves kamasz hetente/kéthetente berúg hétvégén?

Figyelt kérdés
2019. márc. 28. 18:21
1 2
 11/20 Ragnor válasza:
100%

Minél jobban tikt a szülő valamit, annál jobban fogja a kamasz csinálni, mert a kamaszkor a lázadásról, az önkeresésről, önmegvalósításról, a szülői "póráz" lerázásáról is szól. Hogy ez kinél hogy megy, na abba van a szülőnek beleszólása, de bem akkor, amikor történik és nem is utána. Előtte! Olyan 6-10 évvel! Értse már meg minden szülő, hogy a nevelés nem pillanatnyi dolog! Tiltással semmire se megy. Ami most van, az az epmúlt évek nevelésének az eredménye. És nem. Nem jó, ha a kamasz életéből kimarad ez a bulizós, énkereső korszak, mert később sokkal nehezebb dolga lesz, mikor ezek a készségek már felnőttként fognak hiányozni.

Saját kézből mondom, hagyjátok a gyerekeket élni, mert utána már késő. Munka mellett, család mellett, kötelezettségek mellett rosszabb, nehezebb. Már belevágni is roppant nehéz, ha úgy indulsz, hogy mindenki másnak 5-30 év előnye van.

2019. márc. 31. 06:46
 12/20 jegecske ***** válasza:

"szép"jövő előtt áll.

A véleményem java részét megtartom

2019. ápr. 2. 09:05
 13/20 jegecske ***** válasza:
Regnor nevű felhasználótól kérdezem, ez az élni hagyás?
2019. ápr. 2. 09:07
 14/20 anonim ***** válasza:
Tetszik, vagy sem, ez is élni hagyàs.
2019. ápr. 2. 15:19
 15/20 Stefan80 válasza:
De sok álszent van itt. Ki nem ivott 14/15 évesen ? Hagyjuk már...
2019. ápr. 4. 13:53
 16/20 kokohoho ***** válasza:
100%

Ennyi idősen lettem kollégista és kezdtem bulizni járni! Nem vagyok rá büszke, de bizony néha nem csak hétvégén, hanem hétközben is becsiccsentettunk a cimborákkal.

Többek is a szülők felelősségét firtatják,,,, hát van egy rossz hírem,,,, ha egy életrevaló gyermek megakar tenni valamit és azt nem akarja a szülei orrára kötni, akkor azt megteszi és a szülei max. ha utólag értesülnek róla. Nem az az igazi gond, ha egy fiatal szertelen, hanem az, ha nem kapja meg a szülői háznál azt a tartást, amitől mikor eljön az ideje, túljuthatna a "hülyeségein".

Mikor a családalapítás ideje eljött, akkor az életvitelemet átállítottam "felelősségteljesre". Asszonykámmal összehoztunk és felneveltünk 3 szép, egészséges gyerkőcöt. Az esetem nem egyedi, mert többé-kevésbé ugyanez történt azokkal is, akikkel tizenévesen együtt tivornyáztunk. 52F

2019. ápr. 5. 23:30
 17/20 anonim ***** válasza:

Szerintem egyáltalán nem mindegy, hogy iszik 1-2 pohár bort vagy leissza magát a sárga földig - pontosan ugyanez a különbség a felnőtteknél is a kulturált alkoholfogyasztás és az alkoholizmus között.

Egyébként 14-15 éves korban rendszeresen inni, főleg berúgni szerintem komoly gond és gondolnék túl jót a gyerekről és a szüleiről, akik ezt elnézik.

2019. ápr. 7. 12:04
 18/20 anonim ***** válasza:
Gáz. Egyészségtelen és fiatal is hozzá. Az oké, hogy bulizik, de nincs jobb dolga?
2019. ápr. 8. 22:41
 19/20 anonim ***** válasza:
Gáz, nem gáz, elítélendő avagy sem... Most már ez a "normális" és az a fura, ha valaki elsős gimisként még nem volt részeg és nem jár bulizni.
2019. ápr. 13. 21:17
 20/20 anonim ***** válasza:

Hetente/kéthetente nem voltam részeg, de volt, hogy csúnyán berúgtam(attól független mindig saját lábon mentem haza), akkoriban kezdtem cigizni(kocadohányosként).

Most 20 vagyok se cigi se alkohol rosszul vagyok mindkettőtől.

2019. máj. 14. 21:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!