Mi oka lehet annak, hogy egy kamasz leragadt a dackorszakban?
Ez alatt azt kell érteni, hogy 15 éves létére kb. pont úgy viselkedik, mint egy dackorszakos 5 éves: agresszív, önfejű, féltékeny, hisztizik, sértődékeny, bedurcizik, hirtelen hangulatingadozásai vannak, manipulatív (legalábbis próbál az lenni, de elég átlátszó amit csinál, pont mint egy "manipulatív" kisgyerek esetében).
Ennek a fiúnak mit ronthattak el a szülei a nevelésében? Következetlenek voltak? Vagy túl engedékenyek? Vagy bántalmazták?
Én is ilyen voltam, pedig nem toltak semmit a seggem alá. Mindent magam szereztem, soha nem voltam elkényeztetve, sőt már-már durván sok fegyelmezést kaptam.
Mimden tini ilyen, a kamaszkor a masodik dackorszak.
Én is ugyanilyen voltam 30 éve :-D
A lanyom nem ilyen de azért mert nekünk más a kapcsolatunk és nincs mi ellen lázadnia se.
Tipikus kamasz, jó esetben kinövi.
Fiam 14től 17ig volt ilyen. Aztán mint akit elváltak.
A lányomnál hamarabb kezdődik, májusban lesz 13 de már sok kamasztünetet produkál.
Szóval nem leragadt, pusztán kamasz, életkori sajátosság.
Ha ilyen, akkor a szülei semmit nem rontottak el. Akkor rontottak volna el valamit, ha nem ilyen lenne.
A kamaszkor a kisgyermekkori fejlődési szakaszok megismétlése, csak sokkal durvábban. :)
Magától gyógyul, nincs itt semmi látnivaló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!