Mit gondoltok arról, hogy egy 14-15 éves kamasz hetente/kéthetente berúg hétvégén?
Mi is jártunk az osztálytársakkal kb 15-16 éves korunktól, nem mindig rugtunk be, de iszogattunk. Nem egyedül voltunk ennyi idősek, kb ez a korosztály teljesen megszokott. Azóta mérnök lettem, szerető családapa. A többiek is többnyire.
A szülők pedig nem tudnak mindent.
Szóval annyit gondolok, hogy ésszel és mértékkel nem tragédia.
4es...nézz már szét egy hétvégén este pár szórakozóhelyen. 100-ból 80 szülő biztos börtönbe lenne.
Magamból kiindulva simán ki lehet játszani a szülőt. Épp ezért a saját gyerekemmel szemben résen vagyok, nem nagyon tud átverni, de ha nagyon akar megteszi.
A legtöbb bulizós kamaszból teljesen normális, felelősségteljes felnőtt lesz.
Semmit, éljen csak.
Én is ittam már 15 évesen (akkor voltam 9.-es gimis), és lám, még élek. Sokszor jártam bulizni, mert voltak idősebb barátnőim és igen, 16-17 évesen megesett, hogy velük mentem hétköznap borozni. Megittam 2-3 fröccsöt, utána pedig hazamentem, aludtam, aztán másnap mentem iskolába, nagy dolog. :)
Nem lettem lecsúszott alkesz, sem drogfüggő. 22 éves vagyok, 3 éve komoly kapcsolatban élek, és havonta 1-2-szer megyek a barátnőimmel rendesen szórakozni, ez nekem bőven elég. Amúgy az az igazi buli nekem, ha átjönnek a barátaink, beszélgetünk, társasozunk és közben iszogatunk kicsit. Inkább vagyok ilyen, és örülök, hogy a szüleim mindig engedtek és bíztak bennem. Mert szerintem sokkal jobb, hogy fiatalon kiélem/kiéltem magam, minthogy 30-35 évesen, a családom mellől járkáljak el hetente és játszam a kamaszlányt.
Nálunk sosem volt otthon tabu az alkohol, és szerintem sokkal jobb volt ez, mintha tiltottak volna. Családi eseményeknél is ott volt, megkóstolhattam bármit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!