Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » 10 és fél éves lányt akarata...

10 és fél éves lányt akarata ellenére elvinnél 1 hetes kivizsgálásra elhízás miatt? Lelkisérülés lenne ha elvinnénk?

Figyelt kérdés
Diéta mellett is folyamatosan hízik, cukorbeteg is lett. Sportolni is jár de a súlya miatt nehezen fogadják bárhol is. Idáig az endo doki 2 éve kezeli de semmi fogyást vagy változást nem ért el. A lányom tiltakozik mert az orvos elmondta milyen vizsgálatok lesznek. Nem akar jönni, de már időpontunk is van.
2019. febr. 27. 18:42
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
2%
A kajafüggőség olyan mint az alkoholizmus, ha nem rosszabb, mert a kaját nem lehet letenni. Én 40 éve küzdök vele, hol jobb hol rosszabb. Ami tény, az az, hogy ha a diétát tartaná akkor nem hízna a kislány. Nagyon nehéz, de jobban kell figyelni. Most még egyszerűbb lenne lefogyni, mert nőni is fog, így hamarabb rendeződne a súly-magasság arány. Én elgondolkodnék valamilyen fogyókúrás életmód táboron is, mert a sosrstársakkal könnyebben mehet a fogyás. A kivizsgálás az első lépés. Mindenképp kell. Mitől ijedt meg a gyerek? Milyen vizsgálatokat mondott az orvos?
2019. febr. 28. 08:32
 12/17 A kérdező kommentje:

Nem zabálunk, a családban rajta kívül nincs gondja a súlyával senkinek sem.

Cukorbetegség miatt édesség, gyümölcsök nasik nincsenek. Próbáljuk a húsokat is kerülni, heti 2x van csirkemell vagy hal. Nagy ritkán vadhús ha a nagypapa vadászik.

A suliban nem ebédel oda is viszi az ebédet uzsit mindent.

Az apjával elválltunk, így hogy ott mit eszik két hetente nem tudom, de az apja szerint ő is tartja a diétát vele.

Gyomor, vékbél tükrözés lesz, 24 órás ph szonda. Ezek amik komolyabbak az állandó labor mellett.

Ha az étkezés miatt lenne ilyen gomdunk akkor nem is hordanám orvoshoz de nem normális hogy alig eszik mégis hízik. Nagyon aggódok érte :(

2019. febr. 28. 10:14
 13/17 anonim ***** válasza:
67%
Ezek tényleg kellemetlen vizsgálatok, de a tükrözéseket gondolom bódításban csinálják. Ha kell, kell. Ez van. A húsokat egyébként miért hanyagoljátok? A sovány húsokkal semmi probléma nincs, a cukros diétában sem. Pedig hidd el, hogy valamit eszik mellé, ha nem fogy, legfeljebb te nem tudsz róla.
2019. febr. 28. 10:20
 14/17 anonim ***** válasza:
51%

Mindenképp elvinném. De amúgy tényleg lehet, hogy titokban nassol. Pszichológust megfontolnám én is a helyedben. Írtad, hogy elváltatok, az nem okozhatta nála a törést?

Amúgy a húst szerintem sem kellene kerülni, hacsak nem a doki mondja, de nem értem, miért lenne káros, főleg, ha nem túl zsíros.

2019. febr. 28. 10:31
 15/17 anonim ***** válasza:
51%

Nem csodálom hogy tiltakozik,ezektől a vizsgálatoktól nyilván fél. El kell neki magyarázni,hogy nem lesz semmi baj,egyáltalán nem fognak fájni. Esetleg keresni egy orvost,akár magánba,aki csak kedvesen elmagyaráza neki,hogy zajlik majd a vizsgálat.

Valami jutalmat megigérni neki,valamit amire nagyon vágyik,mert ezek tényleg komoly vizsgálatok.

De lehet elsősorban tényleg pszichológus kellene a válás miatt,lehet "csak" ez a baj.

2019. febr. 28. 11:31
 16/17 anonim ***** válasza:
65%
Próbálj kérni koponya MR-t vagy CT-t. Néha előfordul, hogy jóindulatú daganattól alakul ki hízás. (Ne ijedj meg!). És vizsgálják meg Cushing-szindrómára.
2019. febr. 28. 19:07
 17/17 anonim ***** válasza:
75%

Ilyen esetben mindenképpen. Ez a lány nem duci kicsit, hanem valamilyen súlyos problémája van, cukorbeteg, biztos legalább egy, de lehetséges hogy többféle betegsége ami kiváltja ezt a hízást, és még további szövődmények seregét kockáztatja ha nem derül ki, mi van.

Tényleg le kell vele ülni beszélgetni, megkérdezni, és valóban meghallgatni miért nem akar menni, megnyugtatni, és megértetni vele a helyzet komolyságát.

2019. márc. 1. 00:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!