10 és fél éves lányt akarata ellenére elvinnél 1 hetes kivizsgálásra elhízás miatt? Lelkisérülés lenne ha elvinnénk?
Nem zabálunk, a családban rajta kívül nincs gondja a súlyával senkinek sem.
Cukorbetegség miatt édesség, gyümölcsök nasik nincsenek. Próbáljuk a húsokat is kerülni, heti 2x van csirkemell vagy hal. Nagy ritkán vadhús ha a nagypapa vadászik.
A suliban nem ebédel oda is viszi az ebédet uzsit mindent.
Az apjával elválltunk, így hogy ott mit eszik két hetente nem tudom, de az apja szerint ő is tartja a diétát vele.
Gyomor, vékbél tükrözés lesz, 24 órás ph szonda. Ezek amik komolyabbak az állandó labor mellett.
Ha az étkezés miatt lenne ilyen gomdunk akkor nem is hordanám orvoshoz de nem normális hogy alig eszik mégis hízik. Nagyon aggódok érte :(
Mindenképp elvinném. De amúgy tényleg lehet, hogy titokban nassol. Pszichológust megfontolnám én is a helyedben. Írtad, hogy elváltatok, az nem okozhatta nála a törést?
Amúgy a húst szerintem sem kellene kerülni, hacsak nem a doki mondja, de nem értem, miért lenne káros, főleg, ha nem túl zsíros.
Nem csodálom hogy tiltakozik,ezektől a vizsgálatoktól nyilván fél. El kell neki magyarázni,hogy nem lesz semmi baj,egyáltalán nem fognak fájni. Esetleg keresni egy orvost,akár magánba,aki csak kedvesen elmagyaráza neki,hogy zajlik majd a vizsgálat.
Valami jutalmat megigérni neki,valamit amire nagyon vágyik,mert ezek tényleg komoly vizsgálatok.
De lehet elsősorban tényleg pszichológus kellene a válás miatt,lehet "csak" ez a baj.
Ilyen esetben mindenképpen. Ez a lány nem duci kicsit, hanem valamilyen súlyos problémája van, cukorbeteg, biztos legalább egy, de lehetséges hogy többféle betegsége ami kiváltja ezt a hízást, és még további szövődmények seregét kockáztatja ha nem derül ki, mi van.
Tényleg le kell vele ülni beszélgetni, megkérdezni, és valóban meghallgatni miért nem akar menni, megnyugtatni, és megértetni vele a helyzet komolyságát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!