Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Ha egy tini terhes lesz,...

Ha egy tini terhes lesz, miért mindig a szülőt hibáztatják?

Figyelt kérdés
"Nevelni kellett volna." 10 esetből 9szer biztos ez a válasz. Kamasz gyerekem van. Neveltem a szuletesetol kezdve. Most is nevelem. De az ideje nagy részét 3 éves kora óta bizony nem velem tölti. Óvoda, iskola, középiskola. A környezet van legnagyobb hatással rá. A barátai. Most épp a "körülöttem forog a világ" időszakban van, amikor ő mindent tud és természetesen mindent jobban, a szülők csak korlátoznak, a barátok pedig mindennel fontosabbak. Pedig úgy neveltem, hogy a család az első, a kötelességeink és csak azután a szórakozás, és hogy a tetteinknek következményei vannak, amiért felelősségét kell vállalni. Mégis az utóbbi időben folyamatosan az jár a fejemben, hogy egyszer csak elem áll és közli hogy terhes. Tényleg az én hibám lesz? Mit kellene tennem, hozni vinni az iskolába, azon kívül pedig a szobájába zárni?
2019. febr. 25. 06:45
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Aki vesztette már el babáját, máshogy gondolkodik.
2019. febr. 28. 07:37
 12/14 anonim ***** válasza:

Azért teszik ezt, mert kívülállók, nem látnak rá a dolgokra. El se tudják képzelni milyen ez.

Az én rokonságomban unokatesóm volt ez, hogy tiniként teherbe esett. Hiába kapott ugyanolyan nevelést, mint a két húga, ő mégis teherbe esett már tiniként. Semmit se ért a nevelés, mikor a palija elkezdte mindenféle hülyeséggel telebeszélni a fejét. Elején unokatesóm még tagadta a vádat is miszerint terhes lenne, csak akkor vallotta be mikor már semmit se tudott tagadni, mert a hasán is látszott már.

Utána is hiába ültek le külön beszélgetni vele erről, hogy ilyenkor szóljon, bármi van, megbeszélhetik, megint összejött a palival és az megint telebeszélte a fejét hülyeségekkel. Ott megint nem ért semmit a családi beszélgetések, még a húgaival is összeveszett mikor már azok is nyíltan rákérdeztek nem-e terhes megint. Utána megint már akkor volt hajlandó bevallani mikor már nem tudta letagadni.

Csak az hibáztatja egyből ilyen eseteknél a szülőket, akiknek a rokonságában sose volt ilyen.

2019. febr. 28. 08:43
 13/14 A kérdező kommentje:

11!

Épeszű ember akkor sem gondolkodhat másként, akkor sem kényszerítheti a saját akaratát egy ilyen fontos dologban másra.

Utolsó!

Igen, az biztos, hogy ha valakkk közeli kapcsolatba kerül egy konkrét problémával, akkor azt máshogy látja, mint a kívülállók

2019. febr. 28. 09:13
 14/14 anonim ***** válasza:

Nem mindig a szülő a hibás.Én is hallottam olyanról,ahol igen rendes szülőkről van szó,oké terhesség nem lett,a gyerek mindent megkapott,tanulmányaihoz is,aztán meg otthon előadta milyen jó gyerek is a csaj,közben meg szépen átvágta őket.Azt hazudta hogy barátnőjénél alszik,közben meg fiú kezelgette stb és nem is egy fiú ment már át rajta.

Off:

Szerintem sok szülő igen meglepődne milyen gyerekeket neveltek.Jó sok szülőnek van már bőven olyan 16 éves lánya aki ki tudja már hány fiúval feküdt le,vagy olyan gyereke ha meglátná hogyan viselkedik és miket káronkódik meg rongál a városba ha nincs ott a szülő meglepődne stb

2019. febr. 28. 19:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!