Hogy lehetne megértettni 12 éves gyerekkel hogy nem minden valós amit lát vagy a barátai mondanak?
Ha azt hallja a wishen 2000forint a 90 ezres lego akkor üvöltözik, veszekszik amíg már sírás lesz mert az apja leordítja.
Elsőnek az apja is kedvesen elmagyarázza, nem igaz az amit xy mond, mutat.
De ma volt azért is veszekedés, hogy nem kaphat ps4et használtan a netről. Megmondtuk megkaphatja január elején akkor kapjuk meg a karácsonyi utalványt, 200+ ezret sajnos akkor adja a cég. De most kapott tévét, hbo és netflix előfizetéssel. Akkor megértette hogy kibírja azt a pár napot de erre minden egyes nap megy a hiszti, a veszekedés még rokonoknál is. Mikor sosem volt ez a stílus megengedve, mi sem kiabáltunk soha. Az apja rettentően szomorú emiatt, hogy mindent megadunk neki mégis csúnyán beszél velünk, és lehord minden féle szemét embernek.
Már azt is mondta az iskolában elhíreszteli verjük ha nem lesz konzol.
Biztos vagyok benne, hogy ha így viselkedtem volna bármiért is, nem csak, hogy nem kaptam volna meg, de még a tv is ment volna vissza a dobozában.
És ha szülő lennék (bár még messze van) is biztos vagyok benne, hogy ezek után akkor sem venném meg, ha a pénz egyáltalán nem számítana.
Leirtad magad, mi a baj: megadunk neki mindent, megis...
A mi gyerekunk 4,5 eves, es az elejen elrontottuk. Talan sikerul kijavitani a hibankat egy ev alatt. Ha mindent megkap, ez lesz. Raadasul ha jol ertem, draga ajandekot kapott karacsonyra is. 12 evesen mar...kossetek fel gatyaszarat. :(
Es ne kapjon meg mindent!
Meg kell neki mutatni, hogy nem igaz.
Nekem a telefonnal csinálta ezt a lányom.
Pl. ő azt hitte, hogy a 20ezer forint kedvezmény azt jelenti, annyiba kerül a telefon.Vagy nem értette, hogy ha 0 forinttal elhozható, akkor miért nem kaphat, mikor nem is kell érte fizetni.
Megmutattam neki elolvastuk ketten.
Mondjuk ilyen hiszti meg zsarolás sosem volt mint amit írsz.
Mondd meg neki, hogy ha azt mondja, hogy veritek, el fogják vinni intézetbe ahol még tv sem lesz.
Ezek után nem venném meg neki januárban amit szetetne.Mondjuk ha tud viselkedni, bebizonyítja, egy hónapig nincs hiszti akkor megkaphatja.
Nagyon a fejetekre nőtt.
Olvastasd el vele annak a családnak a történetét, ahol a gyerek mondta azt az iskolában, hogy verik, mert nem kapta meg a telefont.
Az intézetben nem lesz TV, meg Netflix sem, de talán ez a nevelés használna neki egy életre.
Egy elkényeztetett kis majmot neveltetek.
Mondjátok meg neki hogy ha ezt a viselkedést és a hisztit nem hagyja abba, akkor nemhogy januárban, de jövő karácsonyra sem kapja meg a ps4-et.
Sok szülő elkényezteti a gyerekét azzal, hogy mindent megvesz neki. Szemmel láthatóan ti is ezt csináljátok, pedig nem ettől lesz boldog.
PS4, ha az enyém lenne a fiad, már tuti nem lenne. Ha neki lesz, akkor viszont inkább ne is tegyetek semmit, dőljetek hátra és élvezzétek a műveteket.
Ha elhíreszteli, hogy veritek, akkor magával tol ki, mert egyrészt, úgysem hisznek neki, ha mégis, akkor pedig ott az intézet. Ott sem lenne PS4.
A csúnya beszédet kezdettől tiltani kell(ett volna), akkor most nem tartanátok itt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!