Szülők, ti mennyire kéritek ki a nagyobbik gyermeketek segítségét a kicsi gyerekkel kapcsolatban?
Nàlunk ez úgy működik,hogy ez a természetes,hogy segìtenie kell. Nem azért mert nem tudom megcsinàlni vagy mert ahogy szoktàk ìrni " neki szültem a gyereket", hanem azért mert testvérek és erre kell kondìcionàlni,hogy segìtse a màsikat, persze oda vissza, amikor majd a kicsi is tud segìteni érdemben.
Szóval segìtett, akàr fürdetésről, együtt jàtszàsról stb volt szó. Persze mindig figyelek rà,hogy legyen vele is külön foglalkozva. Sok programra megyünk ami a nagyot érdekli, ott mi " tűrjük" a dolgokat, amikor meg a kicsinek van program akkor a nagy màr vàlaszthat,hogy marad otthon vagy jön. Legtöbbször jön,mert szereti a hugàt és vissza akarja neki adni,amit kap tőle.
Semennyire. Túl sokat hallottam már felnőtt emberektől is, még mindig neheztelnek a szüleikre, amiért kistiniként a kistestvérre kellett vigyázniuk, stb. Akinek több gyereke van, az tudja, besegítés nélkül is nagyon sokat tanulnak, profitálnak a testvéri kapcsolatból a gyerekek, a nagyobbak és kisebbek is.
Az egészen más, ha a nagynak van kedve valamihez, de én nem kérem meg.
Hat mivel a melom olyan ha akarnak ha nem kenytelenek besegiteni ...
Vagyis hazahozni az ovibol es addig ellenni vele amig haza nem erek olyan 19:30 korul
Alt addigra megvacsiznak es megfurdenek mind a harman :-D
Mondjuk ezt en nem kertem toluk soha
Ez kb heti 1-2-3x van igy atlagosan
Nem rumliznak miatta tudomasul vettek h ez van
14,12,6 evesek
Jatszani egyutt akkor ha akarnak ...
Kislányom nem tervezett gyerek volt,13 éves volt a nagyfiam,amikor a húga született,ebből kifolyólag aggódtam is,hogy mi hogyan lesz.
Most a kicsi már 3 éves,a nagy 16.
Heti egyszer,általában szombat esténként vigyáz a hugira,amíg mi elmegyünk valamerre az apjukkal. Mielőtt valaki belekontrázik,hogy így a fiam hogyan szórakozik,annak elárulom,hogy engem nem zavar,ha a barátai átjönnek szombatonként:D Azt csinálnak amit akarnak,miután a fiam megvacsoráztatta,megfürdette,és lefektette a hugit. Ezután rendelnek pizzát,hallgatnak zenét,xboxoznak,miegyéb. Ráadásul legtöbbször a fiam péntekenként megy el,állítása szerint akkor nagyobb bulik vannak.
Valamint van még egy jellemző dolog nálunk. Ha a hugi beteg,és sem én,sem az apjuk nem engedhetjük meg magunknak,hogy szabira/táppénzre menjünk,akkor kiíratom a nagyfiam az iskolából arra a hétre,és ő van vele otthon. Ne támadjatok,ez tanévente max. 2x fordul elő,és nem megy a tanulmányi eredményének a rovására,továbbá szereti a húgát,szívesen segít,és neki is jól esik pár nap pihi.
Összességében soha nem kértem meg semmire,magától jön,és csinálja. Talán ez a fiatalos szellemben való nevelésnek köszönhető.
36N
12 éves a nagylány, 1 a kicsi.
Ilyenre hogy peluscsere, fürdetés,stb. soha nem kértem. Kipróbálta 1-2x, mert jó mókának tartja.
Inkább olyanokra szoktam kérni, hogy figyeljen fél szemmel a kicsire ameddig lezuhanyozom, vagy olyat csinálok a konyhàban, amit nem célszerű 10x félbehagyni pl. panírozás, dagasztás.
Szeretik egymást, szeretnek együtt bolondozni, sokszor magától ül le vele játszani a nagy.
Ilyen értelemben nagy segítség, de magamtól ritkán kérem rá.
Inkább ha látom, hogy maguktól jól elvannak, gyorsan megyek és megcsinálok valamit pl. mosogatás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!