Játékfüggőnek számít a kamasz a leírtak alapján?
Szóval, a lány mestermc nevű játékkal napi 14 órát játsszik, beszélni nem lehet vele mert ha zavarják akkor "hajjjá mek tee gyászkoporsó" a válasz hajnali fél 3-ig játszik közben dübörög a zene mellette. Családdal csak akkor tart akkor megy valahová ha kap valamit akár gyorséttermi ételek/italok vagy egyéb dolgokat. Mikozbe utazik közben a laptopja hiányában telefonjának mutogat és tátog közben, még utcán is.
Iskolába természetesen bejár , de nem érdekli, bukik is sok tantárgyból.
Ha függőség ez, mit lehet tenni?
Ezen a szülők tudnak változtatni, drasztikus lépésekkel.
Igen, napi 14 óra akármiből függőség.
Ha idáig eljutott, akkor nem sok esélyt adok, hogy kompetens szülei vannak. Nálam napi 2 óra fölé sem tudna menni, mert nem lenne meg hozzá az eszköztára már egy hét után. Azért vagyok felnőtt, szülő, mert tudok határokat húzni, betartatni és vállalom a felelősséget a gyermekeimért. Az ő szülei másképp gondolják ezt. Nő mint a gaz, szegénykém.
hát nézd, ahogy nézem, az a szegény kölök erősen függő lett, szóval ja, kövesd 1-es ötleteit, meg keríts egy pszichológust is mellé, mert ha hagytad eddig elfajulni a helyzetet, akkor szüksége lesz valakire, aki, ha csak hivatalból is, de legalább törődik vele, már bocs...
meg mondjuk jó lett volna, ha ott vagy mellette már a kezdetektől, figyelsz rá, és akkor mondjuk lenne róla sejtésed, hogy a mestermc nem a játék, hanem egy szervercsoport neve... részletkérdés, de ha nem is tudod, mit csinál pontosan, hgy akarsz vele brmit is kezdeni?
ilyenkor sose tudom hogy tudnak emberek így magukra hagyni gyerekeket. az én anyám mióta az öcsém először leült a gép elé, pontosan tudja hogy mivel és hol játszunk. igaz, hogy füzetben vezeti a neveket és leírásokat, de legalább a törődést és a figyelmet érezzük a dologból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!