Ti mit válaszolnátok a lányotoknak arra a kérdésre, hogy a lányoknak miért van szűzhártyájuk?
Én közölném vele, hogy fogalmam sincs, de keressünk rá, talán még egy jó kis videó is lesz róla a youtube-on.
Nagyon érdekel egy csomó dolog, de ez pont nem jött még elő, őszintén szólva most sem érdekel, mi ez és minek, de ha a gyermeket igen, akkor felkutatjuk :)
Az első üljön le, egyes. Barom.
Azért, mert így alakult ki az idők során, ahogy sok minden más is.
Ó, tőlem annó még húgom kérdezte meg ezt. Én valami olyasmit válaszoltam neki, hogy nemtől függetlenül a gyerekek alapból hajlamosabbak arra, hogy elkapjanak mindenféle fertőzéseket, betegségeket és, hogy a szűzhártya valamennyire védi ezektől a lányokat. De nem akartam szegénykét félreinformálni, úgyhogy azért hozzátettem azt is, hogy a szűzhártya szerepéről nagyon megoszlik az emberek véleménye és, hogy az orvosok sem tudják, hogy mire szolgál.
10-11 éves volt.
ööö, hát ha a szűzhártya szóba került, akkor azért anatómiailag már tisztában van néhány dologgal... vagy minek kapcsán vetődött fel a dolog?
"Embrionális korban a szűzhártya a baktériumoktól és a fertőzéstől óvja meg a vaginát. A csecsemőkben és kisgyerekekben a szűzhártya szintén védekezési célokat szolgálhat azzal, hogy megakadályozza a vaginális behatolást, néha a sérült vaginát vizsgálják vérfertőzés és molesztálás jeleként."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!