Bátyámnak miért engednek meg több mindent a szüleink? 17/l
Ő most 18 éves, engem így 17 évesen nem engednek el bulizni, ő már 15 évesen bulizni járt, hajnalban/reggel járt minden hétvégén haza. Soha semmit nem szóltak neki, hogy mikor jár haza, milyen állapotban vagy ilyesmi.
Nekem persze mindig az van, hogy 10-re itthon, nem mehetek sehová mert valamit belecsempésznek az italomba, megerőszakolnak... A tesómnak ennyi idős korában annyival elintézték, hogy ha szexel valakivel akkor védekezzen, nem akar anya ilyen korán nagyszülő lenni... Rólam ha megtudnák hogy amikor 15 voltam volt valami egy fiúval akár csók engem ketté vágnának, ő meg már 15 évesen is össze vissza volt lányokkal.
Miért lehet az hogy neki mindent szabadott nekem meg semmit? Azért mert fiú?
Azért mert ha te esel teherbe akkor neked megváltozik az egész életed, valószínű a szüleidnek kellene eltartani titeket és nevelni az unokát stb.
Míg ha a tesód teherbe ejt valakit és mégsem maradnak együtt akkor csak ugyanúgy munkát kell találnia, fizetni a gyerektartást de ennyi.
Magyarán te sokkal jobban megszívhatod, és nekik is plusz teher és felelősség lenne.
A lányok nagyobb veszélynek vannak kitéve. Gyakrabban éri őket támadás, szexuális erőszak, bántalmazás. Ez sajnos tény, amin nem tudsz változtatni. Hogy mennyire igazságos emiatt jobban félteni téged, az függ a környéktől, a baráti körödtől, a személyiségedtől és még sok mástól.
Hiába a kapcsolat, tizenévesen ha a lány teherbe esik, a fiúk többsége lelép legfeljebb a baba 1-2 éves korában, vagy előbb. A fiúnak egy szavába kerül szakítani, viszont lány pedig vagy mehet abortuszra, vagy szülhet a szülei jóindulatára bízva munka, lakás, tapasztalat, apa nélkül. Ez sem mindig igaz, de kevés a kivétel.
Az biztos, hogy statisztikailag nagyobb veszélynek vagy kitéve lányként. Valószínűleg a szüleid féltenek, és ezért nem engednek. Ne bántásként fogd fel ezt. Próbálj megoldást találni, pl. járj önvédelmi tanfolyamra, vagy hordj magadnál paprika sprayt. Ezek nem biztos megoldások, de olykor jól jöhetnek, és a szüleidet is megnyugtatnák. Ha van lehetőséged, beszéld meg egy ismerősöddel, hogy a buli után együtt mentek haza. Vagy menj a bátyáddal egy időben bulizni, és a végén vele haza. Nem muszáj egy társasággal lennetek, de a szülők valószínűleg engedékenyebbek lennének ha tudnák, hogy legalább út közben nagyobb biztonságban vagy.
Apád és anyád már átélték azokat a dolgokat, amiktől meg szeretnénak védeni! A fater meghúzott minden csajt a bulikban, a muttert jól kisámfázták, és aboprtuszra is kellett mennie! Ezektől akarnak megvédeni! A fater/mutter csak általánosan értelmezendő! Nemszemélyeskedni akartam.
F/60
Szedj fogamzásgátlót.
Úgy lehet elengednének...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!