Hogy lehetne rávenni 13 11 éves kamasz gyerekeiteket a tanulásra?
Sport és tanulás nem megy együtt. Sajnos az apja kmnyomására pici koruktól járnak hokizni a gyerekek. Rengeteg edzésük van, sport tagozatosak de már nem tanulnak. Úgy beszélnek velünk mint a kutyával, a tanárokkal is. A hoki, drága ruhák, netes játék világában élnek. Drasztikus lépést tettem ma, elvettem a számítógépeket, telefonokat, tévét. Idáig is nehéz volt velük, mióta iskolasak ez megy. Belefáradtam ha nem keltem őket suliba nem mennek. Tanulás is ilyen, melléjük kell ülni, együtt is olvasni írni egyedül csak kínlódnak.
Az edzőjük új, rettenetesen káromkodik, szombaton és vasárnap is volt edzés. Minden hétköznap is, 17:00-19:30 21 után esnek haza akkor már esznek fürdenek és alvás.
A héten az imádott jéghokit befejezik ha nem változnak, ezt elmondtuk. Erre a nagyobbik szétverte a szobabútort és az apját ütötte. Nem tudom mi segítene.
Számomra is döbbenet. Nekem sosem kell velük tanulnom és mindkettő kitűnő. Vhogy maguktól maximalisták magulkal szemben, nem is én várom el. De cikinek érzik ha nincs lecke vagy nem tudnak vmit...
Én sosem büntetek és nem kiabalok. Ha vmi nem tetszik azt szoktam mondani hogy nagyon szomorú vagyok, hogy ezt v azt nem csinálod meg. Eddig hatott. Vhogy tudják maguktól hol a határ. (de ezt nem tőlem örökölték :-d)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!