15-16 éves gyereknek megengednétek, hogy hajnalig gépezzen?
Saját gépe
Jó tanuló
Egy 15-16 éves pont, hogy nem tudja nem tudja eldönteni az esetek igen nagy százalékában, hogy mennyi az elég.
És pontozhatnak nullára az idióta kockák, attól még nem lesz igazuk. Igenis szülőként elvárom, hogy legyen tekintettel arra, aki egyáltalán biztosítja neki a lehetőséget a "gépezésre". Ha nem tudok dolgozni, mert kialvatlan vagyok az ő hajnalig tartó játszadozása miatt, akkor nem sokáig lesz rá lehetősége.
Ha én tiszteletben tartom az ő igényeit, ugyanezt elvárom cserébe is.
Nálunk ez mindig úgy ment, hogy addig voltunk fent, ameddig szerettünk volna - amennyiben másnap fel tudtunk kelni időben. Sosem igazolták volna le a késést/hiányzást, ha elalszunk, sosem vittek volna be SOS-ben a suliba, hogy beérjünk, és nem hagyták volna, hogy ágyban maradjunk, ha "nem bírunk felkelni", simán kirugdostak volna. De nem volt rá szükség.
Én azt gondolom, megtiltani nem lehet, nem állhat az ember a gyereke mellett egész éjszaka, nem segít az sem, ha erőszakkal lekapcsolja a gépet és ágyba dugja a gyereket. Inkább azt érdemes megértetni vele, hogy egyedül saját magával fog kicseszni, hogyha nem alszik eleget, és amint meglátszik ennek a hozadéka (pl. nem tud felkelni, nem tud koncentrálni az iskolában, elalszik bent, rossz jegyeket hoz a kialvatlanság miatt, vagy esetleg fizikai tünetek jelentkeznek az alváshiány kapcsán), akkor lesz egy komolyabb beszélgetés arról, mik a lehetőségek ennek a megváltoztatására, ott már lehet erősebb eszközökkel élni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!