Ti felébresztitek a kiskamasz gyereket a nyári szünetben, vagy hagyjátok aludni amíg akar? (Akát 11-ig? )
Figyelt kérdés
2018. jún. 30. 15:41
21/51 anonim válasza:
A 11 túlzás, nem kell 7 kor kizavarni az ágyból, de olyan 9-10 között biztos kelteném.
22/51 anonim válasza:
Igaz, nekem csak 9 éves lesz, de csak akkor keltem fel reggel, ha kell menni valahova.
Bár amúgy fél10 körül fel szokott kelni magától.
23/51 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Ma egyébként 10-kor kelt, majd jött egyből, hogy Anya, csináljak neked egy kávét?
2018. jún. 30. 17:52
24/51 anonim válasza:
Ha nincs dolga mért ne aludhatna? házimunkázni házimunkázhat délután is. Én suliidőben 11kor fekszem 6kor kelek, ha nincs suli akkor meg 2-3kor fekszek és délkörül kelek.
25/51 anonim válasza:
Igen hagyom. Persze ez alól kivétel ha megyünk valahova. Házimunka miatt nem keltem fel. 14 éves fiam legtöbbször 7-kor már ébren van. A 12 éves fiam ma pl fél 12-ig aludt pedig este fél 10-kor már aludt.
26/51 anonim válasza:
Engem hagytak aludni, jó volt, de most szülőként elgondolkoztam. Egyelőre nincs ilyen problémám, a 11 évesem 7-8 között magától ébred, de ha később kialakulna ez, ami nálatok, hogy sokáig alszik délelőtt, akkor megfigyelném, hogyan hat ez az esti alvási szokásaira. Ha pl. éjfélig sem tud elaludni, akkor változtatnék azért, főként, mert az enyém nem tud csendben ellenni magában, és az nem poén, hogy éjszaka szórakoztat, reggel nekem meg kelnem kell,dolgozni menni, ő pedig édesen alszik délig, következő este pedig még tovább fenn van. Ilyenkor azért egy este 10/11 órai fekvést és egy reggel 8-9 közötti kelést azért beirányoznék.
27/51 anonim válasza:
Én hagynám. Engem is hagytak, mondjuk én még most is nagyon jó alvó vagyok meg sokáig éjszakáztam is. 11ig simán aludtam :D Viszont sok programom volt nyáron, táboroztam, nagyiztam, barátnőztem stb. szóval sokszor volt miért felkelnem korábban. Augusztus végefelé, kb az utolsó két hétben meg próbáltam ‘visszaszokni’, nem voltam már fent olyan sokáig és olyan 9 körül keltem. Mert másképp tényleg nehéz lett volna 6:30kor kelni elsején :D
28/51 anonim válasza:
Mivel a fáradtsága élettani, azaz nem lustaság, hanem pihenése van szüksége a testének és az agyának ebben az életkorban, persze, hogy hagyni kell.
Miért kellene egyébként is fölöslegesen szívatni?
29/51 anonim válasza:
A hülyeség tényleg határtalan. Miért kéne felkelteni? Én bulik után 2-ig is képes vagyok aludni. Iskolaidőben 2-kor fekszem és 8-kor kelek, nyáron 3-kor fekszem és 6-kor kelek.
30/51 anonim válasza:
10-kor felébresztem, mert ha déig alszik, akkor még éjjel 2-kor sem tudom lelőni... :D
Szóval jah, 10-ig alhat, aztán reggeli, ha kell hazimunka, és övé a délután barátnőzés, strad, fagyizás, stb.
És így 11-kor el is alszik kb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!