Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » 16 éves fiú nem akar a szüleiv...

16 éves fiú nem akar a szüleivel kiköltözni Németországba. Mit lehet tenni?

Figyelt kérdés

Van egy 18 éves lányunk, és egy 16 éves fiunk.

Hónap végén költözünk németországba. A lányunk azonnal beleegyezett, de a fiunk nem akar jönni.

Jelenleg az én szüleimmel élünk egy emeletes családi házban, hely bőven van mindenkinek, de munkavállalás céljából költözünk ki.

A fiunk egyszerűen nem akar velünk jönni. Azt mondta ha kényszerrel kivisszük úgyis szándékosan megbukik az ikolában, be sem fog járni, vagy elszökik. Itt vannak a barátai, osztálytársai, unokatestvérei. Ő itthon akar maradni a nagyszüleivel. A nagyszülők presze azonnal beleegyeznének hogy itt maradjon velük, ők sem szeretnének egyedül maradni egy nagy házban.

Mi a teendő ilyenkor? Ti hogy győznétek meg a gyereketeket, hogy kint jobb lenne neki is?

2018. ápr. 21. 15:45
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
88%
Ráhagyjátok a nagyszülőkre, de kikötés, h nem züllik és nem él vissza a mamáék korával és a türelmével. Abban a pillanatban viszitek ki, ha egy rossz szó is érkezik róla.
2018. ápr. 21. 15:49
 2/31 anonim ***** válasza:
97%
Miért kéne meggyőzni, ha maradhat a nagyszülőkkel? Majd ha úgy érzi, jobb lenne neki is kint, veletek, akkor utánatok megy. A mostani döntése nem végleges. Egy kamasznak írtóra fontosak a baráti kapcsolatok, mindenféle szempontból. Ha nem akar menni, ne menjen.
2018. ápr. 21. 15:50
 3/31 anonim ***** válasza:
99%
Teljesen jogos, hogy nem akarja az életét felszámolni. Ha a nagyszülők vállalják ő meg azt akarja, akkor mi a probléma? Úgyse lenne benne semmi köszönet, ha erőszakkal kivinnétek. Majd megy meglátogatni, és ha megtetszik neki, ottmarad.
2018. ápr. 21. 15:51
 4/31 anonim ***** válasza:
41%
Miért gondolod, hogy jobb lenne neki kint? Nem nagyon fogsz tudni mit csinálni. Vagy kiviszed erővel, akkor az a baj, vagy itt hagyod, de itt lehet, hogy el fog zülleni.
2018. ápr. 21. 15:51
 5/31 anonim ***** válasza:
57%
Mit ijesztgetitek elzülléssel?!?! Mi az úristentől züllene el!
2018. ápr. 21. 15:53
 6/31 anonim ***** válasza:
94%
Jogos. Hagyjátok, hadd maradjon, én is így döntenék
2018. ápr. 21. 16:05
 7/31 anonim ***** válasza:
99%
Pont abban a korban van, mikor nehéz elszakadni a barátoktól, környezettől. Nem, nem biztos, hogy jobb lenne neki kint, ha nem a saját akaratából menne. Én hagynám, hogy maradjon a nagyszülőkkel, aztán lehet, hogy lassan megérne benne a dolog, hogy ő is menne.
2018. ápr. 21. 16:31
 8/31 A kérdező kommentje:

Az elzülléstől nem féltem annyira. Okos gyerek, ismeri a határait.

Bulizni jár a haverjaival, sosem kötöttem ki neki, hogy meddig lehet vagy mikorra jöjjön haza.

Annyit mondtam neki, hogy ha iszik akkor óvatosan, ne keverje a dolgokat, na meg ha egy lánnyal lenne dolga akkor pedig fontos a védekezés.

2018. ápr. 21. 16:31
 9/31 anonim ***** válasza:
48%
Nem tűnik hülyegyereknek. Viszont màr 2 hete biztos hogy menekülni kell Magyarorszàgról. Neki kell eldöntenie. Én maradnék, intenzív némattanulàs mellett.
2018. ápr. 21. 16:58
 10/31 anonim ***** válasza:
100%
Én ráhagynám a nagyszülőkre.
2018. ápr. 21. 18:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!