Mennyi házimunkát végeznek nálatok a gyerekek?
Kérlek részletesen, meg a gyerekek nemét és korát is:)
És hogy szerintetek mi lenne már sok nekik?
20:19-es vagyok.
Nyáron lényegében bármit megcsinálok.Az egész lakást,ha ügyes vagyok 1,5óra alatt kitakarítom(porzsívózás,portörlés,felmosás).Addig lemegy a mosás és kiteregetek.Utána elmosogatok,ha kell főzök.Tehát 2,5-3óra alatt kész vagyok mindennel és nagyn jó érzés,hogy tudom,hogyha a szüleim hazaérnek tudnak pihenni,mert rend van.Ennyi időt meg simán rá tudok szánni.
Iskolaidőben naponta mosogatok és felsöpröm-felmosom a folyosót vagy rendet rakok a konyhába.Ugye,ilyenkor a szüleim sem várnak el olyan sok mindent tőlem,mert tanulnom kell.
15/L
Rendben tartom a szobámat(porszívózás,törölgetés,felmosás,rendrakás),néha porszívózok és törölgetek a nappaliban,vasalok,felmosok.A sütésbe,a főzésbe mégcsak besegítek.14/L
Amit majd a gyerekeimtől elvárok,az nem lesz túl sok,csak annyi,amennyit én is gyerekkoromba megcsináltam(vagyis most):P meghát persze az életkortól függően..a babától nem várnék el sokat,a 4-5 éves gyerek pakoljon el maga után,a 7 éves gyerek(ha lány) az meg azért néha segítsen söpörni,felmosni..aztán ha már idősebb,akkor többet kellene segítenie.
Amit soknak tartok azaz(ezt nem is válalnám be),hogy összetakarítsam egy nap alatt az egész házat(nagy).
Füvet nyírok, a szobámat takarítom, festek a házban.
19f/ nem vok már gyerek de a szüleimmel élek még
Megcsinálom az ágyamat -.-'
13/l
kiteregetek,felmosok,port törlök,segítek főzni,megöntözöm az összes virágot,rendet tartok a szobámba,porszívózni szeretek csak mióta majdnem beszívtam a függönyt anya inkább nem adja a kezembe xD
15/L
fű nyírás, kis kerti munka, saját szoba takarítása!
18/F
Hello!
Kamasz fiam a következőket teszi:
Vezeti a Riska tehén tejelési naplóját, letörli a hörcsögről a port,nyáron leszüreteli a dinnyefáról a termést, és letakarítja a pince lépcsőjének harmadik fokát.
Üdv,
Dilibogyó, 115/hímnős
Felsöprök, rendet rakok a szobámban, mindig a 2 tesómmal kiteregetünk, segítek főzni a húgommal, néha elmosogatunk, (a nagy meleg miatt) naponta meglocsolom a virágokat, minden nap más lepakolja az asztalt kaja után, de még az, aki lepakol, még le is törli az asztalt, ha szükséges, meg minden ilyet ő csinál, ami kapcsolódik az asztalhoz.
De még a bátyám füvet nyír és leviszi a szemetet, a húgom meg elviszi a beváltható üveget.
Húgom 9 éves, én 11, bátyám 15.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!